מבקשת הסבר בוטאני אך פשוט

Lord bigfoot

New member
מרב (בלי יוד כמובן), העניין הוא שזה מסובך

לכל משפחה יש את מה שמגדיר אותה ולכן הגדרת צמחים עושים עם מגדיר גדול וכבד וגם אז עלולים לטעות בעיקר אם אין גם עלים גם פרי וגם פרח.

תודה MY LORD מה חבל,,,,,,

אני בטוחה שלכל משפחה הייחוד שלה, אחרת מה זו משפחה? בקשתי היא לא להגדיר צמח, אלא למצוא את הייחוד של אותה משפחה הגורם לצמח להיות מזוהה עם אותה משפחה. למשל, בני שאל אותי מה מייחד את משפחת הנוריתיים. את הייחוד של המצליבים והמורכבים הצלחתי להסביר לו. גם פרפרניים ושפתניים ניתן לראות ולההבין בקלות.

Lord bigfoot

New member
קלות זה עניין יחסי

למשל תסבירי את ההבדל בין פרפרניים לעשנניים? ברור שלכל משפחה יש ייחוד, אז לשאול מה מייחד את הנוריתיים זו שאלה ברת תשובה (לא שאני יכול לענות, וזו האמת משפחה http://www.wildflowers.co.il/hebrew/family.asp?ID=30) או על כל משפחה שאת רוצה, אבל השאלה כללית שלך הייתה קצת יותר קשה לתשובה.

עדיין את את תיאורי כל המשפחות באתר

אבל תיאורי המשפחות שנכתבו נמצאות כקישור בכל צמחי המשפחה למשל רוצה מידע על משפחת המורכבים חפש כל צמח במשפחה ובתאור הצמח : המילה מורכבים מהווה קישור למידע על המשפחה

Rebeccan

New member
כדאי להצטייד במגדיר צמחים

גם המגדיר הישן של זהרי יסייע, לא צריך "מגדיר כבד" (המשקולת של פינברון-דותן ודנין) חשוב להכיר מושגים בסיסיים שיסייע להגדרה - במגדיר יש צילומים והסברים למושגים. נוריתיים - יש "פרימיטיביים" כמו נורית וכלנית - עם הרבה אברי רבייה - צלקות ואבקנים, לעומת המתקדמים במשפחה - דורבנית למשל, ושם הפרח מצ'וכלל ויש בו מעט אברי רבייה. בקיצור - מגדיר ליד ואז להמשיך ולשאול.

יש לי שני מגדירים

אך הם חובבניים יותר לכן לא מצאתי בהם את התשובה. המגדירים שלי הוכלים לפי צבעי הפרחים.

Rebeccan

New member
יש לך מדריכים ולא מגדירים

הם בנויים באופן שונה - המדריך מסתמך על ידע כלשהו - ובמקרה הזה צבע הפרח. המגדיר עובר שלב שלב ובנוי בצורה דיכוטומית, כך שבכל שלב יש לבחור בין שתי אפשרויות ולהמשיך לפי הבחירה.

למעלה