מבקשת הסבר - מה ההבדל בין חרציות לסביונים?

s u n s o o n

New member
מבקשת הסבר - מה ההבדל בין חרציות לסביונים?

במילים פשוטות, מה ההבדל העיקרי? הבנתי שיש כמה וכמה סוגים של חרציות וגם כמה וכמה סוגים של חרציות, כשבגדול הפרחים די דומים - צהובים עם אמצע ברור ועלי כותרת...יש איזה סימן אוניברסלי מבדל בין חרצית לסביון?

איתי נ

New member
בערך כמון ההבדל בין כלב לחתול

די דומים: ארבע רגליים, זנב, אוכלי בשר. בכל זאת אנחנו מזהים במבט אחד באיזו חיה מדובר. ההבדל הבולט בין סביון לחרצית אחרי הבשלת הזרעים. לסביון יש "סבא" שעוזר להפיץ את הזרעים ברוח, לחרצית אין. מעבר לזה, שימי לב להבדלים בגוון הפרחים - רוב הסביונים בצהוב "חיוור" מזה של החרציות. גודל הצמח וצורת הצמיחה שלו - החרצית הנפוצה בארץ חרצית עטורה, מגיעה לגובה מטר או יותר. הסביונים קטנים יותר (וגם קוטר התפרחות קטן יותר). סימנים אחרים שכדאי להכיר: העלים וכיצד הם מתחברים לגבעול. במורכבים צריך לשים לב לצורה של חפי התפרחת (מה שמכונה בטעות "עלי הגביע"). שערות או ריסים על חלקי הצמח.

גם אני תהיתי לעצמי לא מזמן. והפעם מצאתי פתרון

נכנסתי לאתר "צמח השדה" שהומלץ כאן באחת ההודעות ושם יש פוסטר של כמה מהעיקרים מצמחי א"י. מופיעים שם גם החרצית וגם הסביון (תעמדי עם העכבר על התמונה, והשם מופיע.) ואני חושבת שכשהם מופיעים אחד ליד השני, ההבדלים ניכרים יותר, גם בשביל מתחילה כמוני.. מה גם שאם תלחצי על התמונה, יש גם הסבר על כל צמח. הנה הקישור: http://www.wildflowers.co.il/israel-60/israel-celebrates-60.htm בהצלחה.

s u n s o o n

New member
וזה - חתול או כלב?

נראה לי סביונים, אבל העלים שונים... כאן אחד ואחריו אשים את השני

איתי - גודל הוא דבר יחסי

לא ניתן לזהות לפי "גדול/קטן יותר". יש לי סימן מובהק לזיהוי. לחרצית ריח לא טוב, לסביון אין ריח. ואיך לזכור? חר-צית = שתי האותיות הראשונות זהוות למילה אחרת הנושאת ריח לא טוב.

איתי נ

New member
גם ריח זה יחסי

ושימושי לאימות זיהוי כמה מיני צמחים, בעיקר כשאין פריחה: זוטה לבנה, פיגמית מגובששת, דוגון ירושלמי, מרוה ריחנית, קורנית מקורקפת... אחרי הפיגמית כל צמח הוא צמח בושם בעיני (או באפי).

למעלה