מבקשת התייחסות, אנא...

רננה22

New member
מה שהחיים לא לימדו אותי

רואה את ההודעות שלכם מן השעות הקטנות של הלילה , ויודעת שגם אני הייתי אתכם בשעות האלו. לילה ללא שינה - ואני מתחברת וקוראת. חיכיתי לבוקר ובחרתי לכתוב, רציתי להוסיף משהו שהוא אחר. משהו שבא אלי מן המקום בו אתם, כולכם, נמצאים. החיים לימדו אותי, כך חשבתי, כמעט את הכל. כבר חוויתי וכאבתי, ורציתי ובגרתי, ולמדתי. וחויתי הורות ואהבה, ושמחה וגם עצב. החיים לימדו אותי ערכה של חברות ושל קירבה, החיים לימדו אותי ילדים מה הם, ובית, התמודדות, אכזבה. חשבתי שכמעט אני יודעת ומבינה את הכל, יכולה ומסוגלת עד שפגשתי את א´. הוא בא משם. הוא בא אלי ממקום בו נשאר הוא אלמן, ושני ילדיו. ואז הבנתי עד כמה החיים לא לימדו אותי. החיים לא לימדו אותי, מן הסתם, להתמודד עם מבט עיניים של ילד קטן, עוד-לא-בן-עשר, שבלהט המשחק, או ההתלהבות קורא לי "אמא!" החיים לא לימדו אותי לדעת שבמקום הזה, אין לי שם. כמעט ולא שומעת אותו קורא לי במשי. בשפתו שלו אני אהיה "היא" ואני אהיה סתם "הי, ג´ינג´ית" לעיתים כה רחוקות אשמע את שמי שלי. וכן. יש לי שם. החיים לא לימדו אותי להתמודד עם המון מצבים. לשמוע אותו, מתוך שינה, קורא בשמה.. החיים לא לימדו אותי להלך בין הטיפות. כמו בזהירות. מעולם, מעולם לא לימדו אותי החיים להפנים את האהבה. להפנים את כל המילים היפות שאת רוצה להגיד.לשמור בבטן. לא, זו לא אני.. החיים לא לימדו אותי להתמודד עם מי שהוא קרוב, לידך, אבל כל כך רחוק.. רחוק וקשה. ניסיתי להתקרב, להיות, ניסיתי לדבר וניסיתי לשתוק. ואחרי כל זה, אחרי כל הזמן הזה עדיין מרגישה שהוא כל כך רחוק.. רחוק , כמו חוסם את עצמו כמו אומר -עד כאן שלך. מכאן ואילך- פשוט, אין כניסה! החיים לא לימדו אותי להתמודד עם אינטימיות של מעשה אהבה, שאולי יש בו מן האהבה ומן הקרבה, אבל גם שם - יש מן הריחוק.. מנסה ויודעת להבין. ואפילו מבינה . מנסה לא להישבר, לא להשאר בלי כוח במסע הקשה הזה , שאולי, בסופו, תנצנץ קשת ענקית זוהרת וצבעונית החיים כן נתנו לי כלים להתמודד, להבין, לנסות. אבל החיים לא הסבירו לי שצריך המון המון כוח כדי לחדור מבעד למעטה או מחסום של ריחוק, או התכנסות אל תוך הבפנים שלו. אז מאיפוא לוקחים כל כך הרבה כוח? ויותר מכל, חושבת, שהחיים לא לימדו אותי להתמודד, או לדעת, שהוא בא ממקום אחד, אני באה ממקום אחר, ואין בו, ואולי לעולם לא תהיה בו אהבה בשבילי. ולא גם מן המעט.

BooBee

New member
היי רננה

עצוב, אבל אני חושבת שאם את מדברת על זה, אז סימן שאת נלחמת. אולי זה עניין של עוד קצת זמן. תישארי, טוב? גם כאן וגם שם. רויטל.

רננה33

New member
מבקשת התייחסות, אנא...

לפני כמה ימים, שלחתי הודעה תחת הכותרת "מה שהחיים לא לימדו אותי" מבקשת עוד קצת התייחסות, כי אני מרגישה לא נוח, כבד עם הנושא.. אז, קראו, ואם אפשר - התגובות שלכם בדרך כלל מאוד מעודדות, עניניות ותומכות. אפשר לבקש קצת התייחסות?

Star_Dust

New member
רננה

קראתי את הודעתך ביום שפירסמת אותה אבל בחרתי לא להגיב כי פשוט לא היה לי מה להגיד... שום צורה לעודד אותך. עצוב לי לקרוא את הודעתך. היא מחזקת בי את ההבנה שלאושר מושלם אני כבר לעולם לא אגיע. יכול אולי להיות מישהו אחר (למרות שכיום זה לא נראה הגיוני בכלל) אבל זה לעולם לא יהיה מה שהיה. לעולם לא יתקרב אפילו. רציתי להגיד שאני מעריכה אותך על האומץ ועל ההקרבה. ולהוסיף שאם הוא איתך אז כנראה הוא בכל זאת אוהב. אולי לא כמו שהוא אהב אותה. בדרך שונה. אבל עדיין אוהב. מי אמר שצריך להשוות אהבה? ליאת.

אורי_ח

New member
רננה, מה אנו למדים מן החיים.

אף פעם לא מספיק בשביל לדעת הכל. ההורים, המורים החברות והחברים מלמדים אותנו לא יותר ממה שהם עצמם יודעים. ההיסטוריה, הספרים, המסעות מעשירים אותנו, אך גם בהם לא די. כשהמכה ניחתת פתע אנו כמו אבודים וכל כך קטנים מול הנורא שלא התכוננו אליו, מול הנשגב מבינתנו. מה כן? החיים נותנים לנו כלים שמאפשרים לנו ללמוד, להתמודד, לשרוד, לבנות מחדש ולהיבנות. זה קל? ודאי שלא. כולנו כאן חוצים שדה של חוחים, מי בתחילתו, מי באמצעו ומי לקראת סופו. כואבים הדברים שלך, רננה. נוגעים ללב. אך יש לך חיים משלך, דרך ומטרה. יש לך אהבה, נכון: מאד לא פשוטה. ואת הדברים של ליאת בדבר האושר המושלם שלא יגיע, עלייך לקבל כאמירה סובייקטיבית. זו התחושה שלה כאן ועכשיו. על דעתי עולה עכשיו משפט מאד נדוש: השאיפה לשלמות היא האוייב של הטוב. אתך, בכל לבי אורי

רננה33

New member
א ו רי - לא שלמות ביקשתי,

רק אהבה. רק מעט. לא שואפת לשלמות במקרהובמקום בו אני נמצאת. רוצה רק להרגיש רצויה. רוצה להרגיש שמישהו- באמת באמת יכול לקבל אותי. וגם רוצה. מה עושה בינתיים?????????????..

גריני

New member
בינתיים, רננה - אוהבים!

אוהבים ומקווים לטוב.... וגם מתעודדים! כי אני נמצאת במקום - שאולי את תהיי בו בעוד מספר שנים, כי אני הייתי לפני מספר שנים - בדיוק במקום בו את נמצאת היום! ונישאתי לו.... ואנחנו ביחד כבר הרבה שנים , וטוב לנו! טוב באמת!!! לא קצת... לא "השלמה עם אי-שלמות"- אלא פשוט טוב! ומאושרים ואוהבים!!! אז מנסיון אישי שלי - זה אפשרי! לא אשקר ואומר שקל.... הדרך הזו איננה סוגה בשושנים.... או אולי היא כן סוגה בשושנים - אבל לפעמים נדקרים בה בקוצים
... אבל זו דרך טובה ויקרה ללבי מאוד! חבל שלא ראיתי את הודעתך מוקדם יותר.... ואם יש לך שאלות ספיציפיות יותר - אל תהססי לכתוב לי בפרטי - אם אוכל לעזור - אשמח. חזקי ואמצי, רננה, יכולים בהחלט לבוא גם עבורך ימים טובים הרבה יותר! באהבה, גריני

nypx

New member
רננה ............המון חסר......

נתונים כמה זמן אתם יחד? ממתי אתם יחד?(אחרי ישר או קצת אחר כך או אחרי הרבה זמן) האם אמר שהוא אוהב? והילד קורא לך אימא וואאוווו המון כיף לך ולו האם את אוהבת או מכורח הנסיבות ? ומילים יפות ? בטח לאמר,אולי לא מגיב אך בטוח מתייחס. וחשוב לו מאד השתיקות אני בטוח. וחוץ מזה :אולי הוא מפחד לאבד גם אותך ? ולפי הבנתי הוא שומר עלייך,,הוא לא חושב שפייר להעיק עלייך עוד ולאמר לך עד כמה הוא אהב אוהב ויאהב את אישתו , והאם הןא אוהב אותך או....... רק את יודעת ..... וכן תהיי חזקה כי הוא צריך אותך כזאת ,אבל תהיי גם חלשה שיידע שאת צריכה אותו , והכי חשוב כרגע זאת את ,או שתמשיכי או שתלכי רק ................. אל תסבלי למרות שקל להגיד ותשמרי עלייך בשבילך. מקווה שלא פגעתי (סליחה מראש אבל עדיין ניסיתי להיות עדין) בהצלחה לך

למעלה