מבקשת התייעצות דחופה

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
מבקשת התייעצות דחופה

שלום
בני עוד שלושה שבועות בין שנתיים. הבאנו אותו ארצה בגיל 1.5 מרוסייה ( אחרי תהליך אימוץ מפרך). נכנס לגן לפני כחודשיים בערך לאחר תקופת הסתגלות איתי בבית. הוא הולך לגן ברצון ולעיתים אף לא רוצה לעזוב בסוף היום ( נשאר בגן עד 12:30 ואז אני אוספת אותו). הוא עדיין לא מדבר אך מבין כל מה שאומרים לו ואומר הבהרות בודדות. מזה מספר ימים שהוא קוטר ללא הפסקה וזה מאוד מקשה עלי ועל בעלי. מהרגע שהוא קם בבוקר או משנת הצהריים הוא כל הזמן מקטר ובוכה ללא הפסקה ואני לא מצליחה להבין מה הוא רוצה ולמה הוא עצבני כל כך. הוא נוטה גם תוך כדי הקיטורים כשאני שואלת אותו מה הוא רוצה להתעצבן ולהשליך את הבקבוק שלו על הריצפה לדוגמה או לנסות לסטור לי או לבעלי. אנחנו מנסים לחזק אותו חייבות על כל דבר טוב שעושה . כמו כן עד היום היה מתעורר בבקרים ב שש שש וחצי ובימים האחרונים בשעה חמש בבוקר הוא כבר ער.
אני לא מצליחה להבין מה מטריד אותו ומציק לו וזה מתסכל אותי וגם הוא מתסוכל מזה שאני לא מבינה מה הוא רוצה ונשבר לי הלב. יש רגעים שאני מרגישה שמרוב ייאוש עוד שנייה אני תולשת את השערות של עצמי זה קשה. יש לנו הפנייה להתפתחות הילד בגלל הדיבור אבל בימים האחרונים כל ההתנהגות הכללית החריפה מאוד
האם תוכלו להפנות אותי לפסיכולוג ילדים מומחה ( לא איכפת לי באופן פרטי) רצוי מאיזור השרון. המלצות מה לעשות בינתיים?

smile li

New member
לקחת אותו קודם כל לרופא הילדים

הרי ללא כל קשר לבעיה השפתית והרגשית, את שמה לב בבירור לשינוי בהתנהגות בימים האחרונים, משהו קרה בימים האלה והיות והוא לא מדבר, לא תוכלי לדעת מה המקור. בנך לא יכול לבטא את מצוקתו במילים וכשהוא סובל ולא מבינים אותו (וכתוצאה מכך לא עוזרים לו), הוא מגיב בתוקפנות כלפי סביבתו הקרובה.
אני הייתי פונה בראש ובראשונה לרופא הילדים ומספרת לו על השינוי בימים האחרונים. מבקשת בדיקה כללית מקיפה ואם לא מוצאים דבר, אפילו הפנייה לבדיקות דם כלליות.

אם את מעוניינת לפנות לפסיכולוג באופן פרטי, הכתובת היא פסיכולוג התפתחותי (ולא פסיכולוג קליני של ילדים). בפורום לא ניתנות המלצות על בעלי מקצוע ואני אישית גם לא מכירה איש מקצוע שיכול לעזור לך. תנסי להקדים את התור להתפתחות הילד, אבל כפי שציינתי בהודעתי, פני בבקשה להתייעצות רפואית לפני.

תרגישו טוב!

מסכימה עם סמייל

שינוי קיצוני בהתנהגות בגיל כזה יכולה להעיד על בעיה רפואית שבנך אינו יודע לתאר אותה. הייתי מתחילה באמת בבירור רפואי. אם בכל זאת תרצי, אוכל להמליץ לך במסר פרטי על פסיכולוגית התפתחותית בכפר סבא.

למעלה