לא יודע מאיפה הגיע האדון משולם ומהיכן מצא את ההגדרה הזו שלו. לא חייבים לפזר כל הפלצה בכל מקום אבל מה לעשות.. אולי הוא סובל משלשול קשה וברח לו....צמח-פרח שראינו השבוע בפארק היפה בניר משה.
מקום נפלא, הרבה שבילים מתפתלים, עשבי בר שמזמן לא ראיתי ונוף יפה מאוד.
אסתכן ואהמר (הכובע שלי ממילא כבר אכול למחצה, אז מקסימום אשלים את הארוחה...) שמר משולם השלים את התואר שלו באקדמיה הנודעת לחוכמולוגיה פונקציונלית-ורבלית, ומכאן היכרותו המעמיקה עם צמחיית הבר בניר משה.לא יודע מאיפה הגיע האדון משולם ומהיכן מצא את ההגדרה הזו שלו. לא חייבים לפזר כל הפלצה בכל מקום אבל מה לעשות.. אולי הוא סובל משלשול קשה וברח לו....
בכל מקרה, https://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=150
מנצלשת - מה שלום הקרוקוסמיה?אסתכן ואהמר (הכובע שלי ממילא כבר אכול למחצה, אז מקסימום אשלים את הארוחה...) שמר משולם השלים את התואר שלו באקדמיה הנודעת לחוכמולוגיה פונקציונלית-ורבלית, ומכאן היכרותו המעמיקה עם צמחיית הבר בניר משה.
אם אתן לו קרדיט אסתכן ואומר שכוונתו הייתה: "דחילק, העולם בוער, ולך הכי בוער להכיר איזו ערטנית?? ". אבל אינני בטוח שבכך דברים אמורים, או סתם בידע שעולה על גדותיו
שלום רעיה,מנצלשת - מה שלום הקרוקוסמיה?
אצלי בינתיים עמוד תפרחת אחד בלבד. התמונה בזוית מוזרה, הפרח נטוי ב-90°.
וראיתי אצל השכן - המון שתילים של קרוקוסמיה- זרעים שנבטו. מקווה שהוא לא כועס עלי, ומצד שני - הגינה לא ממש מענינת אותו.
תודה על הדיווח. כאמור - בינתיים יש לי רק פרח אחד, ולא ירד שלג. בקושי ירד גשם, וכלבים - לא אצלי בבית.......שלום רעיה,
הנה הסיפור: ירד אצלנו שלג בירושלים (מזמן).
הוא לא פגע בה במיוחד. אבל: הגינה כולה היתה מכוסה שלג, והכלבה הדי חדשה אצלנו (חתיכת כלבה, 45 ק"ג) נכנסה ממש לקריזה של שובבות, רצה הלוך ושוב בלי סוף, בהתלהבות מטורפת, ופגעה בצמחים רבים. אבל אף אחד לא נפגע אנושות, אני רואה שהם מתאוששים, אבל רחוק רחוק מפריחה עדיין.
אז נראה. כשתהיה בשורה משמחת - איידע אותך.
ותודה רבה!!
משום מה אני רואה את הזיהוי הנכון (לדעתי) רק עכשיו. כאשר ניסיתי לחפש בגוגל תמונות לפי השם שקבלתי- לא מצאתי שום אזכור לשם ההוא.לא יודע מאיפה הגיע האדון משולם ומהיכן מצא את ההגדרה הזו שלו. לא חייבים לפזר כל הפלצה בכל מקום אבל מה לעשות.. אולי הוא סובל משלשול קשה וברח לו....
בכל מקרה, https://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=150
אכן שם מוזר והעיקר שכעת את יודעת במה המדובר.משום מה אני רואה את הזיהוי הנכון (לדעתי) רק עכשיו. כאשר ניסיתי לחפש בגוגל תמונות לפי השם שקבלתי- לא מצאתי שום אזכור לשם ההוא.
תודה וסליחה על האיחור בתגובה.
(מקווה שלא אשכח את השם המוזר הזה).
אלמלא היינו נוסעים פעם בשבוע לדרום אדום- גם אני לא הייתי זוכה לראות את הפרח היפה הזה.אכן שם מוזר והעיקר שכעת את יודעת במה המדובר.
גם אני נחשפתי רק לאחרונה לצמח הזה, ועד היום גם לא זכיתי לראותו "בחי", להבדיל ממך.
אבל הנה. חזר הקור, הגשם והרוחות ומדובר שהמצב הזה יימשך עד אחרי פורים.אלמלא היינו נוסעים פעם בשבוע לדרום אדום- גם אני לא הייתי זוכה לראות את הפרח היפה הזה.
השבוע לא נסענו, ונראה לי שלמעשה הסתיימו נסיעות דרום אדום, אין גשם, יש ימים חמים, יש ימים קרים והצמחינ לדעתי נובלת.
תודה! מעולם לא שמעתי את השם הזה.מדובר בירגוזי החורש הארץ ישראלי. נפוץ במיוחד בשפלת יהודה ולכיוון שפלת החוף. ידוע בכינויו הנוסף קיטבאום פילופילונום מצוי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.