מבקשת זיהוי....

• פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
צמח-פרח שראינו השבוע בפארק היפה בניר משה.
מקום נפלא, הרבה שבילים מתפתלים, עשבי בר שמזמן לא ראיתי ונוף יפה מאוד.

קבצים מצורפים

• 20220228_123624.jpg
    20220228_123624.jpg
    1.8 MB · צפיות: 11

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
צמח-פרח שראינו השבוע בפארק היפה בניר משה.
מקום נפלא, הרבה שבילים מתפתלים, עשבי בר שמזמן לא ראיתי ונוף יפה מאוד.
לא יודע מאיפה הגיע האדון משולם ומהיכן מצא את ההגדרה הזו שלו. לא חייבים לפזר כל הפלצה בכל מקום אבל מה לעשות.. אולי הוא סובל משלשול קשה וברח לו....
בכל מקרה, https://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=150

נוף-צלול

Active member
לא יודע מאיפה הגיע האדון משולם ומהיכן מצא את ההגדרה הזו שלו. לא חייבים לפזר כל הפלצה בכל מקום אבל מה לעשות.. אולי הוא סובל משלשול קשה וברח לו....
אסתכן ואהמר (הכובע שלי ממילא כבר אכול למחצה, אז מקסימום אשלים את הארוחה...) שמר משולם השלים את התואר שלו באקדמיה הנודעת לחוכמולוגיה פונקציונלית-ורבלית, ומכאן היכרותו המעמיקה עם צמחיית הבר בניר משה.
אם אתן לו קרדיט אסתכן ואומר שכוונתו הייתה: "דחילק, העולם בוער, ולך הכי בוער להכיר איזו ערטנית?? ". אבל אינני בטוח שבכך דברים אמורים, או סתם בידע שעולה על גדותיו

raya

Well-known member
אסתכן ואהמר (הכובע שלי ממילא כבר אכול למחצה, אז מקסימום אשלים את הארוחה...) שמר משולם השלים את התואר שלו באקדמיה הנודעת לחוכמולוגיה פונקציונלית-ורבלית, ומכאן היכרותו המעמיקה עם צמחיית הבר בניר משה.
אם אתן לו קרדיט אסתכן ואומר שכוונתו הייתה: "דחילק, העולם בוער, ולך הכי בוער להכיר איזו ערטנית?? ". אבל אינני בטוח שבכך דברים אמורים, או סתם בידע שעולה על גדותיו
מנצלשת - מה שלום הקרוקוסמיה?
אצלי בינתיים עמוד תפרחת אחד בלבד. התמונה בזוית מוזרה, הפרח נטוי ב-90°.
וראיתי אצל השכן - המון שתילים של קרוקוסמיה- זרעים שנבטו. מקווה שהוא לא כועס עלי, ומצד שני - הגינה לא ממש מענינת אותו.

קבצים מצורפים

• 20220222_105054.jpg
    20220222_105054.jpg
    2.6 MB · צפיות: 3

נוף-צלול

Active member
מנצלשת - מה שלום הקרוקוסמיה?
אצלי בינתיים עמוד תפרחת אחד בלבד. התמונה בזוית מוזרה, הפרח נטוי ב-90°.
וראיתי אצל השכן - המון שתילים של קרוקוסמיה- זרעים שנבטו. מקווה שהוא לא כועס עלי, ומצד שני - הגינה לא ממש מענינת אותו.
שלום רעיה,
הנה הסיפור: ירד אצלנו שלג בירושלים (מזמן).
הוא לא פגע בה במיוחד. אבל: הגינה כולה היתה מכוסה שלג, והכלבה הדי חדשה אצלנו (חתיכת כלבה, 45 ק"ג) נכנסה ממש לקריזה של שובבות, רצה הלוך ושוב בלי סוף, בהתלהבות מטורפת, ופגעה בצמחים רבים. אבל אף אחד לא נפגע אנושות, אני רואה שהם מתאוששים, אבל רחוק רחוק מפריחה עדיין.
אז נראה. כשתהיה בשורה משמחת - איידע אותך.
ותודה רבה!!

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
שלום רעיה,
הנה הסיפור: ירד אצלנו שלג בירושלים (מזמן).
הוא לא פגע בה במיוחד. אבל: הגינה כולה היתה מכוסה שלג, והכלבה הדי חדשה אצלנו (חתיכת כלבה, 45 ק"ג) נכנסה ממש לקריזה של שובבות, רצה הלוך ושוב בלי סוף, בהתלהבות מטורפת, ופגעה בצמחים רבים. אבל אף אחד לא נפגע אנושות, אני רואה שהם מתאוששים, אבל רחוק רחוק מפריחה עדיין.
אז נראה. כשתהיה בשורה משמחת - איידע אותך.
ותודה רבה!!
תודה על הדיווח. כאמור - בינתיים יש לי רק פרח אחד, ולא ירד שלג. בקושי ירד גשם, וכלבים - לא אצלי בבית.......

raya

Well-known member
משום מה אני רואה את הזיהוי הנכון (לדעתי) רק עכשיו. כאשר ניסיתי לחפש בגוגל תמונות לפי השם שקבלתי- לא מצאתי שום אזכור לשם ההוא.
תודה וסליחה על האיחור בתגובה.
(מקווה שלא אשכח את השם המוזר הזה).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
משום מה אני רואה את הזיהוי הנכון (לדעתי) רק עכשיו. כאשר ניסיתי לחפש בגוגל תמונות לפי השם שקבלתי- לא מצאתי שום אזכור לשם ההוא.
תודה וסליחה על האיחור בתגובה.
(מקווה שלא אשכח את השם המוזר הזה).
אכן שם מוזר והעיקר שכעת את יודעת במה המדובר.
גם אני נחשפתי רק לאחרונה לצמח הזה, ועד היום גם לא זכיתי לראותו "בחי", להבדיל ממך.

raya

Well-known member
אכן שם מוזר והעיקר שכעת את יודעת במה המדובר.
גם אני נחשפתי רק לאחרונה לצמח הזה, ועד היום גם לא זכיתי לראותו "בחי", להבדיל ממך.
אלמלא היינו נוסעים פעם בשבוע לדרום אדום- גם אני לא הייתי זוכה לראות את הפרח היפה הזה.
השבוע לא נסענו, ונראה לי שלמעשה הסתיימו נסיעות דרום אדום, אין גשם, יש ימים חמים, יש ימים קרים והצמחינ לדעתי נובלת.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אלמלא היינו נוסעים פעם בשבוע לדרום אדום- גם אני לא הייתי זוכה לראות את הפרח היפה הזה.
השבוע לא נסענו, ונראה לי שלמעשה הסתיימו נסיעות דרום אדום, אין גשם, יש ימים חמים, יש ימים קרים והצמחינ לדעתי נובלת.
אבל הנה. חזר הקור, הגשם והרוחות ומדובר שהמצב הזה יימשך עד אחרי פורים.

ע.משולם

Active member
מדובר בירגוזי החורש הארץ ישראלי. נפוץ במיוחד בשפלת יהודה ולכיוון שפלת החוף. ידוע בכינויו הנוסף קיטבאום פילופילונום מצוי.

raya

Well-known member
מדובר בירגוזי החורש הארץ ישראלי. נפוץ במיוחד בשפלת יהודה ולכיוון שפלת החוף. ידוע בכינויו הנוסף קיטבאום פילופילונום מצוי.
תודה! מעולם לא שמעתי את השם הזה.
היו הרבה שתילים מפוזרים שם (בניר משה).

למעלה