מבקשת חוות דעת על סירופ אגבה.

יופי של דבר, תלוי למי

ממתיק טבעי שעשוי מקקטוס. בארה"ב ניתן להשיג גם אורגני וחי (דהיינו, שלא עבר חימום). בעל ערך גליצמי נמוך למי שחושב שזה אומר משהו (אני לא). בעל טעם נעים, מירקם וצבע של דבש נוזלי או סירופ מייפל. אסור לפי דייאטת הפחמימות הספציפיות, אבל אנחנו צפצפנו
. לדעתי- אם כבר ממתיקים - זו אחת האופציות הכי מוצלחות, לצד הסטביה. כמובן לנסות בזהירות, ברוטציה וגו'. לאחרונה גילינו ממתיק חדש - אריתריטול, סוג של סוכר אלכוהול שמופיע באופן טבעי בפירות. בניגוד לקסיליטול, הוא אינו משפיע לרעה על הפלורה במעיים. והוא אמור להיות כמעט נטול קלוריות. כוח ההמתקה שלו חזק יותר משל סוכר, ויש לו קצת טעם לוואי, אבל זה תחליף סוכר מוצלח מאוד. עדיין, כיוון שזה סוכר אלכוהול, אם צורכים כמות גדולה זה עלול לגרום לשילשול. בארה"ב הוא נמכר תחת השם המסחרי ZERO.
 
אגאבה מכילה הרבה אוקסאלאט ולמי שרגיש זו בעייה

ברשימת המוצרים העשירים באוקסאלאט מזהירים מפני שימוש באגאבה. אגב, רמת חומצה אוקסאלית בשתן, נמצאת בתוך הבדיקות של גרייט פליינס באמריקן מדיקל סנטר.
 

מיכל164

New member
לתמי ותלמה תודה על המענה.

שאלות נוספות: א. תמי, כתבת שבדיאטה ללא גלוקוז וקזאין הסירופ אסור- שאלתי היא איך (חוץ מלשאול בפורום או מומחה), אני יכולה לדעת לגבי זה כמו עוד מאכלים? (חיפשתי ברשימת המאכלים שבפורם ולא מצאתי התיחסות לאגבה). ב. תלמה- איך אפשר לדעת על רגישות לאוקסאלאט? תודה מראש. מיכל.
 
תיקון קל ותשובה

מדובר בדייאטת SCD, לא דייאטה ללא גלוקוז וקזאין. גלוקוז הוא חד סוכר והוא אבן הבניין של כל פחמימות המאכל כולן. באופן כללי בדייאטה אסורות פחמימות שאינן חד סוכרים (פרט לכמה חריגים בשלבים שונים של הדייאטה). אין גם איסור כללי על קזאין ומותרים מאכלי חלב מסויימים, אם כי לילדים אוטיסטיים מומלץ להימנע מהם, לפחות בהתחלה. יש מאמר מפורט על דייאטת SCD במאמרי הפורום - חפשי במדור דייאטות. שם יש רשימת אסור ומותר לפי סדר הא-ב. קשה לי להיכנס לשם בגלל הקשיים שיש לאחרונה עם תפוז ואני לא זוכרת אם הייתה שם התייחסות לאגאבה או לא. רשימה נוספת בעברית אפשר למצוא באתר של אגודת עזרה ומזור. בזמנו הם פשוט לקחו את הרשימה שלי (בלי לבקש רשות...) אבל אני חושבת שמאז הם הרחיבו אותה. בדקתי כרגע והאתר שלהם בבנייה. את יכולה לנסות ליצור קשר דרך הפרטים שלהם שבמאמר על SCD, או דרך האימייל שמופיע באתר שלהם: [email protected] . את יכולה להגיד שאני הפניתי. רשימה באנגלית של אסור/מותר לפי דייאטת SCD אפשר למצוא באתר המצויין pecanbread.com שהוא אתר מומלץ באופן כללי. אם תיכנסי לאות א תיראי שיש התייחסות לאגאבה כלא חוקית.
 
יופי של דבר, תלוי למי

ממתיק טבעי שעשוי מקקטוס. בארה"ב ניתן להשיג גם אורגני וחי (דהיינו, שלא עבר חימום). בעל ערך גליצמי נמוך למי שחושב שזה אומר משהו (אני לא). בעל טעם נעים, מירקם וצבע של דבש נוזלי או סירופ מייפל. אסור לפי דייאטת הפחמימות הספציפיות, אבל אנחנו צפצפנו
. לדעתי- אם כבר ממתיקים - זו אחת האופציות הכי מוצלחות, לצד הסטביה. כמובן לנסות בזהירות, ברוטציה וגו'. לאחרונה גילינו ממתיק חדש - אריתריטול, סוג של סוכר אלכוהול שמופיע באופן טבעי בפירות. בניגוד לקסיליטול, הוא אינו משפיע לרעה על הפלורה במעיים. והוא אמור להיות כמעט נטול קלוריות. כוח ההמתקה שלו חזק יותר משל סוכר, ויש לו קצת טעם לוואי, אבל זה תחליף סוכר מוצלח מאוד. עדיין, כיוון שזה סוכר אלכוהול, אם צורכים כמות גדולה זה עלול לגרום לשילשול. בארה"ב הוא נמכר תחת השם המסחרי ZERO.
 
למעלה