מבקשת ייעוץ לגבי חתוליי!!

zilberlulu

New member
מבקשת ייעוץ לגבי חתוליי!!

יש לי שני חתולים חמודים. כשניסו היה בן שנה הבאתי לו את צומי כדי שלא יהיה לבד כשאני לא בבית. לקח להם חצי שנה ללמוד להסתדר ולשחק יפה ביחד.ככה גרנו שלושתינו שנתיים.
חצי השנה האחרונה הייתה לא קלה. טסתי לשלושה חודשים והעברתי אותם לחברה וכשחזרתי גרתי ב3 דירות זמניות והם עברו איתי בקושי רב. בחודשיים האחרונים אני גרה בדירתי החדשה אך מאז כשבועיים אחרי שנכנסנו לכאן ניסו כל הזמן תוקף את צומי. למרות שעד היום ידעה לעמוד מולו כשהוא מציק לה, כאן בדירה הזו, משהו השתנה והיא ממש חרדה מפניו. בורחת ומחפשת מחסה. והוא כל הזמן מחפש אותה ומתעלל בה. אני ממש אובדת עצות. מנסה לתת להם אהבה ללא גבול, לשחק איתם יותר, להיות יותר בבית, לשחק איתם ביחד ובנפרד ושום דבר לא עוזר. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהוא לא סובל אותה יותר ושהיא פוחדת פחד מוות? מה אני עושה? בבקשה עיזרו לי!!

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שבמקרה שלך כדאי לשקול להיעזר ביועצת התנהגות חתולים

שתוכל לבוא אליך הביתה ולראות את האינטראקציה בין החתולים.

zilberlulu

New member
תודה רבה

יש לך מישהי שאתה ממליץ עליה?
יכול להיות שאני לא משחקת מספיק עם החתול שלי?
ושיש לו מלא אנרגיות והוא מנסה לצוד אותה בעצם?
הוא ממש משליט עליה טרור!

ארמורגם

New member
אין קשר

ה"בעיה" לא בחתול, אלא בחתולה.
כשתצליחי להעלות לה את הביטחון העצמי, החתול יפסיק באופן אוטומטי את ההתעמרויות.

לגבי המלצות, אני לא מכיר באופן אישי, אבל הייתי בזמנו בהרצאה של ריבי מאיר, והתרשמתי. עם זאת היא נראית לי קצת יקרנית.

dimitrygo

Active member
מנהל
המעבר לדירה חדשה כניראה שינה את מאזן הכוחות והחתול מרגיש

שהוא דומיננטי ומפגין את זה. לדעתי זה בלתי נמנע ותמיד בקבוצת חתולים יהיה מישהו דומיננטי. מה שכן צריך לשנות זה התנהגות שלו כלפי החתולה ואת היחס שלה כלפיו. ופה נכנסת לתמונה יועצת התנהגות חתולים. אין לי נסיון אישי אבל שמעתי המלצות על אורלי זכאי, מרתה אסטרקין ואיילה נאור.

ארמורגם

New member
גם אני חוויתי את אותה ההתנהגות

כאשר עברתי עם החתולים לדירה אחרת. באיזשהו שלב החתולה התחילה להפגין התנהגות כנועה וחרדתית כלפי החתול, והוא בתגובה נכנס לתפקיד שהיא ייעדה לו והתחיל להתעלל בה. זה כמובן חיזק את החרדה שלה והנציח את מעגל הקסמים.
&nbsp
המפתח היה לחזק את הביטחון העצמי של החתולה, כדי שהחתול יחזור לראות בה שוות-ערך לו ויפסיק עם ההצקות. פעלתי בכמה מישורים.
&nbsp
קודם כל קניתי ספריי Feliway שאמור להרגיע את החתולים. אני לא יודע אם הוא עזר, אבל הוא בטח לא הזיק.
&nbsp
דבר שני, כאשר יצאתי מהבית, סגרתי את החתולה בחדר נפרד כדי לשמור על בטחונה (כמובן עם אוכל, שתיה, ארגז צרכים, מתקני גירוד וצעצועים). כאשר הייתי בבית, הייתי משאיר את דלת החדר פתוחה במידה כזאת שרק היא תוכל להיכנס אליו. פה שיחק לי המזל שהיא היה יותר קטנה פיזית ממנו. כל פעם שהוא התנפל עליה הייתי מפריד אותם ולוקח אותו ל"פסק זמן" איתי בחדר.
&nbsp
הזמן שיחק לרעתי, כי ככל שהזמן חולף ההתנהגות מתקבעת. וזה לקח הרבה זמן, אולי כמה חודשים, אבל לאט לאט חזר לה הביטחון, והוא בתגובה התעמר בה פחות. זה אף פעם לא נפתר לגמרי, עדיין פה ושם הוא היה כולא אותה בכלוב ומכניס לה כאפות, אבל אלו הפכו להיות מקרים נדירים יותר.
&nbsp
אולי באמת הדרך הנכונה לפתור מצב כזה זה להביא יועצת להתנהגות חתולים.
&nbsp
נ.ב. ראיתי פרק בסדרה My cat from hell שמתעסק בדיוק בבעיה הזאת. כדאי לך לחפש אותו.

למעלה