מבקשת ייעוץ.

מתחילת נושא הקורונה, רוחצת הרבה ידיים עם אלכוג'ל וחומרי חיטוי לידיים. הן נשארות דביקות ולא מצליחה בשום פנים להיפטר מהשאריות. יש המלצה??

א. לא להשתמש באלכוג'ל אלא במים וסבון.
ב. אם אין מים וסבון, הרבה אלכוג'ל כך שהידיים תהיינה רטובות ממש ולתת להן להתייבש.

יוסי ר1

Active member
מתחילת נושא הקורונה, רוחצת הרבה ידיים עם אלכוג'ל וחומרי חיטוי לידיים. הן נשארות דביקות ולא מצליחה בשום פנים להיפטר מהשאריות. יש המלצה??
גם אני לא אוהב את החלקלקות והדביקות שמשרה האלכוג'ל. הפתרון שלי (אם צריך) זה נוזל חיטוי של בתי חולים - ספטדין או דומה לו. קונים בכל בית מרקחת.
לקחתי בקבוקונים קטנים ריקים של אלכוג'ל, מילאתי מהנוזל הזה, יש לי אחד באוטו ואחד בתיק ואחד על השיש באמבטיה.
רק צריך לזכור כששופכים - שזה נוזל ולא ג'ל, כלומר לשפוך בזהירות שלא תצא כמות גדולה ממה שרצינו.
זה מחטא, ומתייבש בשניות.

אבח"י

Well-known member
נדהמותי ממקרא מצוקתך הקשה.
מאז ומעולם הטריד אותי הטעם המר שמותיר על הידיים האלכוג'ל, ולא הדביקות. לא חשותי בה מעודי. מעודי - מאז שפעת החזירים לפני כעשור, עת גדולת האלכוג'ל עלתה.
ממקרא בלילת העצות שקיבלת, דומני שהבעיה היחידה שצריכה להטריד אותך היא חיסול המוני של מליארדי חיידקים שחיים בניחותא על עורך, אינם מזיקים, ויש הטוענים אפילו מועילים, כמו אותה חבורה יצרנית של גז מתאן בבני מעינו, שבלעדיה הרינו כאותן חיות ענק הבולעות סלעים שיעזרו להם לכתוש את העצה שהם אוכלים, ללא הסלעים בבני מעיהן.
אשר על כן
ביולוגית, רפלקסולוגית , הומואופטית ונטורולוגית חדלי לגמרי מרחיצת ידים בסבון או באלכוהול - קני לך שקי חול ממדבר סהרה ובחול הזה נקי ידייך בשעת הצורך. [ אחרי שירותים, אחרי עבודה מלכלכת, אחרי מגע עם אדן כלשהו ] כך יישמרו החיידים על עורך ומחלה, אף מחלה, לא תבוא בך.

למעלה