מבקשת ייעוץ

SAA12

New member
מבקשת ייעוץ

את הבן הראשון שלי ילדתי בשבוע 34 אחרי הריון מצוין היו צירים פתיחה וילדתי באופן פתאומי. כרגע אנ בהריון שני שבוע 18 עד עכשיו הכל היה מצויין עד שקיבלתי את החלבון 1/627 לפי גיל(32) ו1/606 לפי גיל ובדיקות ונכנסתי ללחץ והיה לי יום קשה והתעצבנתי מאוד כבר באותו היום הרגשתי לא טוב כאבי בטן קצת לחץ , ביום ו הייתי במיון ולאחר בדיקה שהכל היה בה תקין ראו במניטור צירים קטנים חיברו אותי לעירוי שיחררו אותי וזה נרגע. היום יום א במשך כל הימים אני לא ממש במיטבי מהערב שילשלתי וכאבי בטן איומים לא יודעת לזהות אם זה צירים אין כאבי גב לא מפסעות כלום רק שילשולים וכאבי בטן ודקירות- בכל אופן לא יודעת מה לחשוב . מחר יש לי בדיקה ביחידה לסיכון גבוה אני רוצה להיות קצת יותר רגועה בגלל הריון קודם ומה שקורה עכשיו יש לי שאלה מה עושים אם זה צירים ?

SAA12

New member
זריקת פרגסטרון

הייתי היום ביחידב לסיכון גבוה לאחר שביקשתי הפנייה לשם ביוזמתי , ילדתי בשבוע 34 לאחר כאבים של מ"ס ימים ההריון היה מצויין ללא בעיות מיוחדות. כרגע בהריון שניביקשתי הפנייה ליחידה לסיכון הרופא שלי טוען שאין צורך ואחרי הסקירה המאוחרת נבצע מעקב צוואר אני התעשתי קיבלתי. בדקו אותי היום מוניטור תקין צוואר תקין בדיקות תקינות בשישי הרגשתי קצת לא טוב היו לחצים והייתי המיון צירים בודדים שירדו לאחר עירוי אני לא הכי במיטבי בימים האחרונים בקיצור כל הבדיקות תקינות. הרופא של היחידה רוצה שאני אעשה כל שבוע US צוואר ביחידה + להתחיל להזריק פעם בשבוע זריקת פרוגסטרון , בנוגע לצירים לקחת פרסולט באם אני מרגישה- ניראה לי שהוא קצת נסחף לעומת הרופא נשים שלי שהציע מעקב בלבד, מה אתם אומרות יש מישהיא שמכירה את הזריקה תופעות לוואי וכלל מהניראה לכן?

היי לך

קודם כל, מתנצלת על העיכוב בתשובה. אני אישית דווקא שייכת לאסכולה המחמירה, שגורסת שאי אפשר להיות זהיר מדיי, ושבמקרה שיש חשד לצירים יש הצדקה לעשות ה-כ-ל כדי לעצור אותם. אני לא חושבת שהרופא ביחידה הגזים. את כבר בשבוע שבו אפשר לקחת את זריקות הפרוגסטרון. הן אמנם לא תענוג גדול, אבל יש סברה שהן עוזרות למנוע לידות מוקדמות אצל נשים הנוטות לכך. לגבי הפרסולט, הייתי נוטלת אותו רק אם ניתן להדגים צירים ברורים ולא על סמך "הרגשה". הפרסולט הוא תרופה אפקטיבית בדרך כלל, אבל יש לו תופעות לוואי לא מבוטלות, ובנוסף לעתים האפקטיביות שלו יורדת בשימוש ממושך. מה שבטוח זה שכדאי לנוח כמה שיותר, להקפיד על שתייה ולרוץ להיבדק אם יש חשש כלשהו. אמנם אין שום תרופת פלא לצירים מוקדמים, ואף פעם לא יכול להיות בטחון שניתן יהיה לעצור אותם, אבל חייבים לנסות. ואם לסיים בנימה אופטימית - יש לי מכרה שהייתה בהריון תאומים לאחר דילול מ-4. התחילו לה צירים משבוע 18 והיא אושפזה. כולם היו פסימיים לגבי המשך ההריון, אבל הוא הסתיים בסופו של דבר בלידה בשבוע 27, ובשני ילדים בריאים |טפו||טפו| בבית. כמובן, ללדת בשבוע 27 זה לא מומלץ כלל, אבל הפואנטה שלי היא שיש תקווה. מקווה שעזרתי, עתליה

למעלה