מבקשת יעוץ- ארוחת בוקר בגן

מיכל164

New member
מבקשת יעוץ- ארוחת בוקר בגן

בשעה טובה התחלנו את הדיאטה! כבר שבוע שהילד אוכל בבית "תיקני" (ללא גלוטן מוצרי חלב וסויה). אבל בגן יש בעיה. אפיתי פיתות ולחמים ושלחתי לגן ערכה של חטיפים וקרקרים ולחם דיאטטי. הבעיה שהילד סירב לאכול את הלחם הדיאטטי והתעקש על לחם רגיל. אשמח לקבל רעיונות או מתכונים טובים ומפתים ללחמים. (האמת הלחם שלנו יצא לא מפתה ולא טעים) תודה. מיכל.
 
ארוחת בוקר

הי אצלנו ארוחת בוקר לעיתים קרובות בעייתית בתי רוצה לאכול מה שהילדים האחרים אוכלים ואני משתדלת כמה שיותר להתאים לה את סוג האוכל לדיאטה של גלוטן וקזאין יש חברה של מאפים ממש טעימים ונראים דומה ללחם או פיתה ,לחמניות וכאלה החברה נקראת NATURAL CAKES אפשר תמיד לשלוח פירות+ עוגה, חלב ללא קזאין + קורנפלקס ללא גלוטן מעדן +פרי , בכיתה של בתי לכל צרוף הם מחברים גם חטיף קטן בבוקר העיקר שהילד ישתף פעולה ויתרגל לשינוי בהצלחה
 

khisha

New member
תחליפים בהדרגה

קודם כל זה הולך להיות קשה. במיוחד שפתאום משנים סיטואציה מוכרת בגן. לכן רצוי לעשות שינויים כאלה אחרי חגים וגם בהדרגה. לא חייבים לעבור ל"כשרות" תוך 24 שעות. לחמים ופיתות באמת רצוי לקנות מנצ'ורל. לפחות בשלב ראשון ולשלוח לגן שיהיה להם במקפיא. כנ"ל חטיפים. בייגלה של אוסם, במבות וכדומה. בימי שישי היינו שולחים אנחנו עוגה קנויה (הכשר) לכולם. לא לבלבל את הילד. הוא צריך להתרגל לרעיון שהוא אוכל אוכל שונה מכולם. ככל שיותר מהר זה יקרה ככה יהיה יותר קל להתמיד.
 
אני שולחת לו ביצה ופריכיות אורז

יש לו שם במקפיא לחמים ללא גלוטן קנויים אבל הוא לא ממש אוהב אותם. עדיין לא יצא לי לאפות לו אבל רוב הקנויים מכילים סוכרים שמרים וחומרים בעייתיים לילדינו . פריכיות הולכות אצלנו מעולה- במיוחד הפריכונים הקטנים- החטיף
 

מיכל164

New member
תודה לכל המגיבים.

היום ציידתי את הילד בפריכיות וקרקרים הרבה חטיפים וגם פרות אבל הוא עשה סקנדל בגן והתעקש לאכול לחם רגיל כמו כולם. דיווחו לי שהוא ממש "טרף" פרוסה ועוד אחת ועוד. בכלל מאז שהתחיל המשטר בבית אני מדווחת שבגן הוא טורף לחם בלהיטות. דחוף נסעתי לנטוראל קייקס והצטיידתי בכמה חבילות פיתה ששתים מהן מסרתי בגן להקפאה. מקווה שנצליח. מיכל.
 

khisha

New member
הגיוני ביותר

הרי אם הגלוטן ממסטל אותו הוא מחפש את הסם שעושה לו טוב. קריז מצוי. וגם בגלל זה לא אוהב את התחליף כי הוא לא עושה את העבודה. לכן הדרגתיות חשובה.
 
את צריכה להבהיר לצוות בגן שהעניין חשוב מאד

ושפשוט יגידו לו שזה לא בריא לו ולא יתנו לו לאכול לחם. בכל פעם שרוצה לקחת לחם שיתנו לו לחם ללא גלוטן או פריכית. שיהיה בהצלחה
 

khisha

New member
כאבי בטן

בסמוך למעבר לדיאטה היו לילדה כמה התקפים של כאבי בטן שאחד מהם נגמר במיון. הסברנו שמזה יכאב לה הבטן. עכשיו חזרנו מסופר-פארם והיה תענוג לראות את הילדה מסתקלת על כל השוקולדים ליד הקופה ואמרת בבוז " איכס, שוקולד עם חלב". כנ"ל גם לגבי עוגות גלוטן היא מסתקלת עליהן כי הן יפות אבל יודעת שזה "שפוליס" ( ככה היא קוראת לגלוטן). בגן אמרנו שגילו אצלה מחלת קרונה ( כדי לא להכנס להסברים מיותרים) האמת רק בגן של בית חולים קלטו את הקטע כי היה לפנינו ילד אוטיסט בפרוטוקול שהביא להם מכתב של ד"ר וילנסקי.
 

razgalili

New member
הדבר הכי חשוב הוא להגיע לשיתוף פעולה מרצון של

הצוות בגן. בשביל זה כדאי: 1) אף פעם לא לריב איתם, לא משנה מה עשו 2) לעשות להם את החיים בדיאטה מאד קלים, למלא את המקרר בעוגות ולחמים בשביל הילדה. להביא עוגות לכל הגן לימי הולדת ולפחות תחליפים לילדה שלך. 3) לספק לגן ציוד שיעזור לדיאטה - טוסטר לחמם את הלחמים 4) לדאוג שהאוכל של הילדה יהיה טעים ומפתה מעל ומעבר לאוכל של ילדים אחרים, שהם יקנאו. 5) להביא מתנות קטנות לעובדי ועובדות הגן בכל הזדמנות מטופשת. שוחד זה מה שעובד, גם לראשי ממשלות, גם לגננות בגן. אם תעשי את החיים קלים לעובדים ותהיי האימא שמפנקת אותם הם יצאו מגידרם כדי לעזור עם הילדה רק שלא תפסיקי להרעיף עליהם פינוקים. הנסיון הוא שלהפעיל לחצים על הצוות בדרך כלל גורם לנזק במקום תועלת והם עלולים לחבל בדיאטה מאחורי גבך.
 

khisha

New member
למה שוחד? ../images/Emo8.gif

אני הבאתי מתנה אחת אבל גדולה ויקרת ערך (ציוד לגן) ואמרתי בפרוש שזוהי הבאת תודה מראש על שיטוף הפעולה
 
והנה מתכון המאפינס שלי שיוצא מוצלח כלחם\עוגה

שלום לך, מוסיפה את המתכון שלי למאפינס, וכרגע הם יצאו מהתנור חמימות וריחניות. מחר הן הולכות לארוחת הבוקר. הן נשמרות היטב במקרר ואינני מקפיאה. אפשר לעשות אותן מתוקות או מלוחות ובכל מקרה, הן יוצאות טעימות: מתכון המאפינס שלי: יבשים: 4 כוסות קמח- כוס אורז לבן, כוס טפיוקה, חצי כוס עד כוס אורז מלא , חצי כוס קמח חומוס וחצי כוס עד כוס קמח טף (של האתיופים) או קמח שקדים (מגלוטן פרי). אפשר להחליף את כוס השקדים באגוזים טחונים וחלקם קצוצים, אפשר לגוון עם בטטה או קישואים מרוסקים שגם מדביקים ואז מקטינים נוזלים. כף גדושה סודה לשתייה (אני מכינה ללא שמרים וללא אפיון) כף גואר גאם. כף אבקת פודינג אינסטנט (לא חובה אבל עוזר לייצב) מרכיבים רטובים: מיץ מתפוז שלם או מיץ מלימון וחצי (צריך חומציות לשפעל את הסודה לשתייה שהיא ביקרבונט בסיסי) כוס מים או נוזל אחר, עד כוס וחצי, אם משתמשים בלימון ולא תפוזים. אם התערובת כבדה ולא מתערבבת בקלות, להוסיף נוזלים. חצי כוס שמן עד שני שליש, אני משתמשת בשמן זית ואם זה מתוק אז בשמן אגוזים. מלח ו\או סוכר לפי הרצון והטעם. למלוח- כפית מלח, למתוק 3 כפות סוכר עד חצי כוס, אני משתמשת בסטיביה של קאל וחצי סוכר 2 כפות גדושות רסק תפוחים או צלוחית קטנה ואז מקטינים נוזלים. למי שאוכל ביצים אז 2 ביצים או כמות מקבילה של ביצי שלוות. לערבב טוב יבשים לתערובת אחידה, ללא גושים. להוסיף רטובים ולערבב היטב, אפשר ידנית או במיקסר. אפשרות להוסיף כמה כפות אבקת חרובים בתור שוקו, אם עושים מתוק (כדאי להעביר דרך מסננת כי יש גושים). התערובת צריכה לצאת סמיכה ודביקה קצת, קצת סמיכה יותר משמנת או פודינג. משמנים תבנית מאפינס, אני משתמשת בצלוחיות זכוכית משומנות על גבי תבנית. מוזגים או מעבירים את התערובת לצלוחיות ומכניסים לתנור בחום בינוני ל35-40 דקות. אני לא משתמשת בטורבו, אם הקמחים כבדים יותר, כי אז זה נשאר רטוב באמצע. אני משאירה להתקרר בתנור, ברוב המקרים,הן אינן נופלות. יוצא טעים מאד. הערות - קמח חומוס מתאים ללחם ולא למאפינס מתוקות. למתוקות אפשר יותר קמח שקדים ואגוזים ולהוסיף שוקולד צ'יפס למעלה. ואפשר להוסיף יותר סוכר למי שרוצה. אפשר לשלב כוס קוקוס ביבשים. קמח טף קונים בחנויות של האתיופים והוא 12-16 שח לקילו. יש אפור שהוא הרגיל ויש כתום, שכרגע חסר, והוא מאד בריא ומלא מינראלים. יש מי שמכניס בננות בשלות מרוסקות במקום תפוחי העץ והביצים, גם הן מתאימות לגרסא המתוקה אך מכבידות קצת על התערובת. נסי ותיהני. בתיאבון
 
למעלה