והנה מתכון המאפינס שלי שיוצא מוצלח כלחם\עוגה
שלום לך, מוסיפה את המתכון שלי למאפינס, וכרגע הם יצאו מהתנור חמימות וריחניות. מחר הן הולכות לארוחת הבוקר. הן נשמרות היטב במקרר ואינני מקפיאה. אפשר לעשות אותן מתוקות או מלוחות ובכל מקרה, הן יוצאות טעימות: מתכון המאפינס שלי: יבשים: 4 כוסות קמח- כוס אורז לבן, כוס טפיוקה, חצי כוס עד כוס אורז מלא , חצי כוס קמח חומוס וחצי כוס עד כוס קמח טף (של האתיופים) או קמח שקדים (מגלוטן פרי). אפשר להחליף את כוס השקדים באגוזים טחונים וחלקם קצוצים, אפשר לגוון עם בטטה או קישואים מרוסקים שגם מדביקים ואז מקטינים נוזלים. כף גדושה סודה לשתייה (אני מכינה ללא שמרים וללא אפיון) כף גואר גאם. כף אבקת פודינג אינסטנט (לא חובה אבל עוזר לייצב) מרכיבים רטובים: מיץ מתפוז שלם או מיץ מלימון וחצי (צריך חומציות לשפעל את הסודה לשתייה שהיא ביקרבונט בסיסי) כוס מים או נוזל אחר, עד כוס וחצי, אם משתמשים בלימון ולא תפוזים. אם התערובת כבדה ולא מתערבבת בקלות, להוסיף נוזלים. חצי כוס שמן עד שני שליש, אני משתמשת בשמן זית ואם זה מתוק אז בשמן אגוזים. מלח ו\או סוכר לפי הרצון והטעם. למלוח- כפית מלח, למתוק 3 כפות סוכר עד חצי כוס, אני משתמשת בסטיביה של קאל וחצי סוכר 2 כפות גדושות רסק תפוחים או צלוחית קטנה ואז מקטינים נוזלים. למי שאוכל ביצים אז 2 ביצים או כמות מקבילה של ביצי שלוות. לערבב טוב יבשים לתערובת אחידה, ללא גושים. להוסיף רטובים ולערבב היטב, אפשר ידנית או במיקסר. אפשרות להוסיף כמה כפות אבקת חרובים בתור שוקו, אם עושים מתוק (כדאי להעביר דרך מסננת כי יש גושים). התערובת צריכה לצאת סמיכה ודביקה קצת, קצת סמיכה יותר משמנת או פודינג. משמנים תבנית מאפינס, אני משתמשת בצלוחיות זכוכית משומנות על גבי תבנית. מוזגים או מעבירים את התערובת לצלוחיות ומכניסים לתנור בחום בינוני ל35-40 דקות. אני לא משתמשת בטורבו, אם הקמחים כבדים יותר, כי אז זה נשאר רטוב באמצע. אני משאירה להתקרר בתנור, ברוב המקרים,הן אינן נופלות. יוצא טעים מאד. הערות - קמח חומוס מתאים ללחם ולא למאפינס מתוקות. למתוקות אפשר יותר קמח שקדים ואגוזים ולהוסיף שוקולד צ'יפס למעלה. ואפשר להוסיף יותר סוכר למי שרוצה. אפשר לשלב כוס קוקוס ביבשים. קמח טף קונים בחנויות של האתיופים והוא 12-16 שח לקילו. יש אפור שהוא הרגיל ויש כתום, שכרגע חסר, והוא מאד בריא ומלא מינראלים. יש מי שמכניס בננות בשלות מרוסקות במקום תפוחי העץ והביצים, גם הן מתאימות לגרסא המתוקה אך מכבידות קצת על התערובת. נסי ותיהני. בתיאבון