מבקשת יעוץ לבעיתי

נירית278

New member
מבקשת יעוץ לבעיתי

אני פניתי אתמול בפעם הראשונה לתמיכת חולי טרשת נפוצה .שם כתבתי על בעיתי והם הציעו לי לפנות לכאן.הכל התחיל לפני שנתיים התחלתי לסבול מכאבי פרקים,מרפק יד שמאל ולאחר מכן אצבע יד ימין שהתנפחה כאבה והתקפלה.טופלתי בראומטולוגיה בפרדניזון ובמטוטרקסט זה עזר רק למרפק.הבעיה באצבע יד ימין נשארה ויחד עם זה התחלתי לסבול מזרמים מנימול בכפות ידיים כאבים חזקים דקירות והאצבע מתקפלת יותר בזמן הזה ובשתי הידיים איני יכולה ליישר את האצבעות בזמן ההתקף הזה שנמשך שעה לפעמים יותר.לפעמים גם ברגלים יש לי תחושת הנימול .יש פעמים שיש לי נימול גם בשפתיים זה נמשך מס' דקות כמו כן רעש בראש שנמשך מס' דקות אני קוראת לרעש הזה כמו טלויזיה מקולקלת.וכל כמה חודשים אני סובלת מדקירות בראש שנמשכים מס' ימים.הבעיה באצבע מופיעה לי מספר פעמים ביום אם אני נמצאת במקום חם אז האצבע מתנפחת בוערת שורפת ומתקפלת ואז יש לי תנימול , בזמן הליכה האצבעות ביד ימין מתנפחות כואבות ואדומות נורא והרגלים בוערות מרוב כאב ומרגישה תחושת נימול גם ברגליים. לפני שמונה חודשים עברתי mri ראש שהראה נגע אחד אושפזתי במחלקת עצבים לדיקור מותני שיצא שלילי, שבוע שעבר עברתי שוב mri ראש והפעם גם עמוד שדרה צווארימחכה לתשובות.שכחתי לציין שהיד שלי או שהיא קופאת לי או שהיא חמה ובוערת יש לי תסמונת רינו.יותר ביד ימין.שאלתי היא האם הבעיה שלי מתאימה לבעיה עצבית או לבעית פרקים???????.אני מיואשת ממצבי כל מתמחה מפנה אותי למתמחה אחר והבעיה נמשכת. לקחתי מס' חודשים אלטרולט וגם לא עזר.מקווה שתענה לי בהקדם. בתודה.

תגובה

הבדיקה הנוירולוגית שוודאי עברת מאד חשובה על מנת להבין באם המקור לתלונותיך ממערכת העצבים ההקפית או המרכזית היות שאופי התלונות מרמז דווקא על בעיה במע' העצבים ההקפית ואילו בדיקותיך (ה- MRI) בדקו את המע' המרכזית. האם בצעת EMG?

נירית278

New member
תשובה

לפני שנה עברתי emg הרופא טען שיש לי פולינוריפטיה אקסונלית קלה,ובגלל הפרעות דיסטליות בעצבים טען שמדובר בלכידת עצבים בכפות ידיים וברגל שמאל על רקע מחלה ראומטית.. עברתי שוב emg חודש שעבר בו טען שיש הטבה ניכרת בארבע הגפיים ואין עדות לפולינוריפטיה אולם בשריר ברגל ימין ראה נגע נוירוני כרוני ללא דינרבציה פעילה ובגלל שיש לי כאבים בגב התחתון הוא חושב שזה רדיקולופטיה מותנית רושם של נזק שורשי l4-l5-s1 . אני חושבת שבבדיקה הזאת אי אפשר לראות בעיות עצביות כמו שלי כי יש לי אותם התקפים כמו בשנה שעברה אין לי שיפור בכלל..אודה לך מאוד אם תרשום לי מה הכיוון ..כמו כן יש לי תור ביום שני הקרוב לתל השומר..לרופא מומחה כיוון שרופא משפחה ביקש שאפנה לשם..בתודה..

תגובה

אינני יכול להצביע על כוון היות שאת זקוקה לבירור שכולל בדיקה כפי שתעברי ביום שני. על פניו תלונותיך מכוונות למחלה סיסטמית ואינן אופייניות למחלה כמו טרשת נפוצה שפוגעת רק במע' העצבים.

נירית278

New member
תשובת הרופא

אתמול ניבדקתי אצל נוירולוג בתל השומר.הוא כעס בכלל שהפנו אותי למכון לטרשת וטען שהשינויים שיש לי בחומר הלבן במח נגע אחד שנים לא מתאימים לתמונת חולה בטרשת.כפי שהבנתי הנוירופתיה כתוצאה מדלקת הפרקים.מה שלא מובן לי נימול בשפתיים למה הם שייכים? האם הם גם מהדלקת הפרקים????? דקירות בראש שנימשכים מס' ימים והרעש המוזר שתוקף אותי מדי פעם למה לשייך????? אןדה לך מאוד אם תענה לי בהקדם.

תגובה

אינני עונה בד"כ לשאלות אישיות מבלי להכיר את המטופל היות שהכרות כזו בד"כ נחוצה בכדי שאחווה דעתי. כך גם במקרה שלך. בכל אופן , לא שאלת את הנוירולוג אותו ביקרת לפני מס' ימים?

למעלה