מבקשת יעוץ משפטי

hanala

New member
מבקשת יעוץ משפטי

חברי לחיים התלונן במשטרה לפני כשמונה חודשים על בנו, שהיה לו חשד שהוא משתמש בחשיש, הוא בנה ליד ביתו יחידת דיור קטנה עבור הבן, ואחר התברר לו שהבן מביא חברים מפוקפקים שלא רצה שלבן יהיה קשר איתם. בנתיים הבן התגייס לפני כארבעה חודשים, אין לו קשר עם החברים וגם לא עם אביו, הוא חי עם חברתו לחיים שהיא גם חיילת אצל הוריה. לפני שבוע קיבל האב זימון לבית המשפט בחודש פברואר בשנת 2003 עם כתב אישום נגד הבן בעקבות תלונת האב. אני רוצה לשאול כמה שאלות. א. אם האבא מתייצב בבית המשפט וטוען שתלונתו אינה רלוונטית יותר מכיון שהבן ניתק מגע עימו. ב. מבקש לבטל את כתב האישום האם זה תופס? ג. חבריו של בנו לא באים לבית האב מכיון שהבן לא חי שם, ואולי אף מפחדים שחברי לחיים יתלונן שנית. ד. ידוע לחברי לחיים שמאז שהוא חי עם חברתו, אינו מששתמש יותר בחשיש, אבל גם אינו מבקר את אביו. ה. האם יש צורך ליצור קשר עם קצין העיר באזור המגורים? ו. האם שווה לשם כך להשכיר עו"ד, או אפשר כמו שאלתי הראשונה לפתור את הבעיה בטענה שההתלונה לא רלוונטית יותר ובעקבות כך לבטל את כתב האישום. מחכה לתשובה מהירה. תודה לחברי הפורום.

hanala

New member
רוצה להוסיף עוד מידע

בעקבות תלונת חברי לחיים הגיעו מהבולשת לדירת הבן, מצאו קופסא עם חשיש ורימון מפורק נגד טנקים, הגיע חבלן משטרה ואז כל הנושא הועבר לבית המשפט באזור מגורינו.

../images/Emo88.gifhalana שבה לשאלתך העניינת

מאחר וניתן לי זמן פנויי מישובות בתי המשפט אוכל להתיתייחס לעניינך ולהציע לך סיוע. ראשית קראתי את שאלתך לחבריי הפורום ואינני יכולה שלא להיתייחס. ראשית כלפיי כתב אישום ובמיוחד בעניין הסעיף לחוק העוסק בשימוש בחומרים אסורים נחשבת העברה לחמורה , ולכן מאחר והוגש כתב אישום נשוא דבר העברה ע"י הפרקליטות לצורך מיצויי דיון בבית המשפט , נחמתך היחידה היא באם נחשבת זו לעברה הראשונה של בנו של חברך , ואם לא סופו יהיה בקלבוש . תאמיני לי שיש לי ניסיון רב בחום ( אני מתפרנסת מכך). וכמובן אשמח ליצג אותו בעניין זה. במידה ותירצי לפנות אליי אני יושבת בלישכה המשפטית שליד שרות בתי הסוהר אשמח ליצג נאמנה את עניינו ללא תמורה ! אנא שלחי לי את מ"ס הט"ל שלך. בכוד רב ! עו"ד רינה שימחי

hanala

New member
תשובה ליעוץ

לרינה שמחי שלחתי לך הודעה באימל, תודה על עזרתך

hanala

New member
אני לא מצליחה

רינה אני לא מצליחה להשיג אותך באימל שלך. בקשר לתשובתך לשאלתי מתאריך 13/10/02 מספר הטלפון של חברי לחיים 08-6898664 טלפון שלי 08-6898770 או 056-984921 תודה hanala

יא

New member
כתב אישום

שלום רב, הליך פלילי, להבדיל מהליך אזרחי, הינו הליך אותו מקיימת המדינה. מקום בו צדדים המעורבים בהליך אזרחי מעוניינים להפסיקו, הם יכולים לפנות לבית המשפם בבקשה לעשות כן, בקשה לה בית המשפט נעתר בדרך כלל. אין הדבר דומה בהליכים פליליים. כטן מעורב אינטרס הציבור, כי לא תהיינה עבירות פליליות. משכך, מקום בו הוחלט על הגשת כתב אישום, נבחנת הסוגיה האם יש אינטרס לציבור כי ההליך יתקיים, אם לאו. לפיכך, אף אם חברך לחיים יבקש לבטל תלונתו, סביר כי לא תהיה לכך השפעה על ההליך הפלילי. אני מייעץ לכם אכן להיעזר בשירותיו של עורך דין, שכן המצב הינו מורכב ביותר. מכל מקום, בהצלחה. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה