יש לי מתכון נהדר לעוגת גבינה,
אפיתי אותה הרבה לאבי שהיה סוכרתי כי המרכיב המתוק
הוא 12--15 שקיות סוכר דיאט,
לא אוהבת את שקיות סוכר הדיאט. ואיננו צריכים את השימוש בהן.
כמה סוכר רגיל זה אומר?
ראשית אומר, שהוא מעתק מאיפהשהוא,
לא יודעת אז אין לי יכולת לתת קרדיט.
החמרים:
750 גרם גבינה לבנה5%
1 לבן,
12-15 שקיות סוכר דיאט
4 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור.
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפיה.
הכנה:
להפריד את הביצים להקציף חלבוניםולהוסיף 5 שקיות דיאט וסוכר וניל
עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת לשים גבינה ולבן ואת שאר שקיות הסוכר לערבב ולהוסיף את הקמח ואבקת אפיהולערבב.
לתוך הגבינה להוסיף את קצף הביצים, בזהירות שלא ישבר הקצף.
לצקת לתבנית (25X30) משומנת
לאפות 160 מעלות כ--45 דקות.לתת לעוגה לשהות עוד שעה עד שתתקרר.
כי הוא מאורר יותר, בעיני, למרות שהשמוש בשניהם
נכון לעוגות גבינה--כי קמח רגיל "מצהיב" את הגבינה
בעוד הקמחים האלה שומרים את הגבינה לבנה.
אכן מתכון פשוט, אבל תמיד מצליח.
יש לי עוד עוגות גבינה--אבל הן כבדות יותר--אם אני אופה אותן--
אני מקפיאה חצי מהן.
הפעם רציתי לדעת כמה סוכר רגיל במקום השקיות סוכר דיאט.
אני גםיודעת שממתיק מלאכותי הוא גם מרוכז מאוד,
וגם מתיקות ספציפית מאוד (לפעמים אפילו טעם לואי)
אני אאפה בשבוע הבא ואראה איך יוצא המרקם, ואולי אוסיף יותר
מחצי כוס, אטעם, אם יחסר אוסיף.
אחזור לדוח.
זה קצת יותר מחצי כוס.
אבל לי זה נשמע מעט על כמות הגבינה.
אבקת האפיה היא לדעתי לא כ"כ להשפיע על התפחת הקמח כמו לאורר את הדביקיות של הקורנפלור.
כשאפיתי אותה השתמשתי בכפית אבקת אפיה העוגה היתה טובה.
פודינג מהוה "דבק" להקריש את הגבינה.
אני פחות אוהבת להשתמש בפודינג עם גבינה,
כי אז הגבינה לא נשמרת לבנה ממש.
אבל, אני מתכונת לעשות כמה נסיונות דוקא למתכון הזה,
ראשית--כי זה ככה מזכיר לי את ההנאה שאבא שלי נהנה ממנה.
שנית--באמת מתכון פשוט וחביב לא הרבה טרחה---וגם ה"ביסים"
הם קלילים ולא כבדים כמו עוגות גבינה שיש לי אליהם מתכונים.
בכל מקרה תודה.