מבקשת להתייעץ בנוגע לעידוד חמלה

גאוי 7

New member
מבקשת להתייעץ בנוגע לעידוד חמלה

שלום , אשמח להחליף איתכם דעות בנושא פיתוח חמלה לאחר. לצערי נשים רבות הייתי ביקורתית , גם אם בצדק, ועכשיו אני מעוניינת לפתח יותר את רגש החמלה שבי למצוקת הזולת ופחות לחמול על עצמי ( כלומר לסלוח כן לחמול לא ) . אם תתקבלנה הכוונות או תובנות שלכם לגבי דרך שעברתם בנושא - אשמח. דרך אגב אני מתחבטת בנושא לא מעט זמן וכבר התחלתי בעשייה לטובת הזולת .

פיתוח רגש החמלה

ראשית, העובדה שהתחלת בעשייה לטובת הזולת (על-אף שלא פירטת במה דברים אמורים) היא צעד חשוב לקראת פיתוח וחיזוק האמפתיה והמודעות לרגשות האחר. לעצם העניין, ניתן לחזק את רגש החמלה באמצעות רכישת מיומנויות, לפיתוח האינטליגנציה הרגשית והחברתית. הניסיון שלי בנושא זה הוא במסגרת העבודה עם לקוחות. להלן מספר הצעות ל"עבודה עצמית": קראי, מדי יום, ידיעה עיתונאית אחת המעוררת רגשות חמלה. לאחר הקריאה כתבי מהם הרגשות המתעוררים בך- זהי אותם בשמם (לדוגמא: רחמים, עצב). כתבי מהן התחושות הפיזיות הנלוות לרגש והיכן בגופך את מרגישה אותן. אפשרי לעצמך לכתוב, את אותו הסיפור שבידיעה, בגוף ראשון כאלו את היא האדם שנפגע- מהן התחושות שעולות בך כעת? אילו רגשות מתעוררים? את רגשות החמלה העצמית ניתן להמיר לסליחה עצמית , באמצעות הרחבת הפרספקטיבה של ההתבוננות וטיפוח האהבה והקבלה העצמית. מניסיוני, עבודה משותפת עם איש מקצוע יכולה לתרום רבות לתהליך השדרוג העצמי. שבת שלום ובהצלחה רבה
גילת

תודה

אף אני אשמח להיכנס לעבי הקורה. התרצי שנתעד את התהליך כאן, מעל דפי הפורום? זו יכולה להיות תרומה חברתית חשובה מאוד, לצד מימוש היעד האישי, הייחודי שלך.

mayayahe27

New member
שלום לך

קודם כל אני חייבת לומר שבקשתך/שאלתך מיוחדת מאוד. אדם שמחפש אחר רגש מסוים כנראה מרגיש בחסרו, אדם שמנסה להשיג ולעבוד למען השגתו - יישר כוח! אני חוששת לומר מהי הדרך המעשית שלי כי כל אחד ודרכו שלו וגם באותה הדרך כל אחד משיג את ההסקות וה"רווחים" שלו .. לכן אנסה להתייחס יותר להיבט הרגשי יותר ומקווה שהוא ידבר אלייך :) במקרה שלי מצאתי חמלה או רגש אם לקרוא לזה, בעבודה מול אנשים - אנשים שהיו זקוקים לעזרה. במקרה שלי אילו היו פגועי נפש או ילדים עם צרכים מיוחדים אך זה יכול להיות כל אדם/ילד/נוער ש"זקוקים" לזולת. כפי שאמרת ,התחלת בעשיה לטובת הזולת, אך הייתי רוצה לומר לך כיצד, לפי דעתי, יש להתייחס לעשייה זו. עשייה זו היא התחלתה של דרך נפלאה, ואל לך לחשוב על המטרה בלבד/בעיקר כמו על הדרך אליה (כמו בכל דבר.. קשה לביצוע אך שווה לנסות). בדרך להשיג את החמלה התמקדי בעשייה למען האחר - במה שזה עושה לאחר - התרומה שאת לבד נתת למישהו ומתוך רצון חופשי. התמקדי ברגשות שזה מעלה אצלך כפי שגילת (עננית נוצה) ציינה, וברגשות שזה מעלה בזולת - נסי לראות את היופי בתהליך הזה - לעיתים זה לוקח זמן אך במיוחד כשזה לוקח זמן יום אחד זה מכה בך ונוגע עמוק בלב ואז מתחילות לעלות הרבה מאוד רגשות מלבד חמלה ... ואילו רגשות שמחזיקות באושר החיים ומעבר לזה.. כייף לא נורמלי אין פשוט אייך לתאר.. לא תמיד זה קורה (שמצליחים לראות את היופי של הרגש לפנינו) ולא תמיד רואים, אבל הרגעים הקטנים האילו בונים את מה שאת מנסה להשיג.. אני תוהה אם עלייך להתנדב באיזה ארגון (או שאת עושה זאת.. ) או לעבוד במשרה חלקית עם אנשים, ולא רק כדי לתת אלא למען הקבלה בחזרה של עולם מלא ברגש ואהבה. אשמח לשמוע את דעתך על כך מאחלת לך הצלחה והרבה הנאה במה שאת עושה מאיה

פיתוח חמלה

שלום! סליחה על התגובה המאוחרת. הפניה שלך שברה את לבי. פתאום קם אדם בבוקר ומחליט לפתח חמלה או נקרא לילד בשמו: יותר אהבת אדם. נדמה לי שפניה כמו שלך היא עצמה כבר תוצאה של דרך שעברת ולא סתם איזו נקודת מוצא ניטראלית וקרה, נכון? ואם כך, אני חושב שאולי את יכולה ללמד גם אותי, גם אחרים. מי את? אני כבר רוצה שתחמלי עלי מעט ותספרי קצת על עצמך ועל משמעותה של פנייתך. הכוונה ראשונה ודחופה: קראי את ספרו של יואל הופמן "אפרים" ואחר כך אולי גם קוריקולום ויטה שלו. גם גילת וגם מאיה תרמו מחוכמתן לשאלה המפתיעה ושוברת הלב שלך, ואני חושב שכבר בסיפא של המסר שלך רמזת על הכיוון: להיות באינטראקציה עם בני אדם (לא משנה מי, סניטרים, טייחים, שוטרים, מובטלים, תושבי רחוב הרצל בערים השונות וכולי) ולחפש נתיב אל ליבם. או לקרוא את המחזה "ידיים מזוהמות" של סארטר (אשמח לקרוא אותו איתך. המונולוג שעשיתי בתיאטרון שאוב משם)! אני עצמי הייתי בסרט הזה שלך (כלומר להיות ביקורתי ונוקב) ופה ושם עדיין יוצא לי לבקר בו (כלומר, בסרט הזה, דהיינו להיות ביקורתי ונוקב), ואני חושב שהתפנית שאת מבקשת לחולל בעצמך לא יכולה שלא להצליח. אשמח שתשתפי את קוראי הפורום בתהליך, ואם המדיום השיתופי נראה לך קצת צעקני או יהיר- היורשה לי לבקש בלחש שתספרי לי מעת לעת על קורותייך? איתך, ישראל

גאוי 7

New member
אפרט מעט

עבדתי במערכת קשה ותובענית שנים רבות. מערכת שגורמת לך פיק ברכיים, לחצים קשים מאד בחזה, אדרנלין של הישגים, , ועבודה סביב השעון תוך התמסרות ומורעלות ממש לא היה לי מקום בנפש לסלוח לעצמי או למחול לאחרים . בסוף תפקידי שם הגעתי להישג עצום ומעורר פליאה ביחס להיסטוריה אישית קשה . במקביל לסיום עבודתי שם , התחלתי לעשות יוגה מדיטציה, לקרוא ספרות על פיתוח אינטואיציות והיה לי רופא ומדריך מעולה בגישה הסינית תקופת מה. לבסוף ..הגעתי לאמונה שלמה גדולה ומלאה בקדוש ברוך הוא , והפכתי למאושרת, אם כי אגדיר עצמי כמסורתית ולא כחרדית או משהו כזה. היעד הזה של החמלה פשוט נוצק בי מעולם לא קבעתי אותו באופן שרירותי, אך יום אחד קמתי והוא היה יצוק בלבי . הנסיונות שלי בנושא : ללמד בחינם שיעורים פרטיים בחינם או במחיר סמלי , להיות קשובה לבקשת עזרה סמוייה ( אשה עם סלים כבדים מהשוק ) - להציע ביוזמתי הסעה להתחבר לשיעורי פרשת השבוע ברמה אורתודוכסית לחלוטין ! שמשלבת נסתר , ועוסקת ביחסי אנוש בפן הרך שלהם. לתת נתינה חומרית מעט יותר ממה שהרשיתי לעצמי פעם ,לסביבתי ,מבלי לחוש קיפוח , גם אם זה על חשבון צרכיי , אחוש מאושרת. ללכת בדרך של צניעות כדי שאוכל לתת לסביבתי ויקיריי נתינה לפיתוח דרכם , או לשמח את ליבם. איני יודעת היכן להשיג את הספרים שהמלצת ??
* אני גרה בעיר קטנה באזור המרכז.

מרשים ביותר

אשר לספרים: מוצע פשוט להזמין אותם בכל חנות ספרים (אפרים יצא בהוצאת כתר ונדמה לי שגם קוריקולום ויטה). הגישה הצנועה, הלבבית, הישירה והפשוטה שלך מעוררת התפעלות. מאחר שהיעד כדבריך יצוק בליבך ומאחר שאת מממשת אותו בצנעה ובהתמדה- נסי נא להבהיר את טיב ההכוונה, הפיתוח או ההעמקה שלדעתך דרושים לך.

גאוי 7

New member
העולם מלא בסבל

אני אנסה להתחבר למקומות שדורשים העמקה בנתינה, אם כי אני בורת אותם בהדרגה . אולי הקשר שלי עם המזכירה של הרב העירוני תחבר אותי לכך . הם מבקרים בביתי לצורך חנוכת בית. אגב לגבי סבלו של בני חייל קרבי הוא ביקש שאסע אליו לרמת הגולן דבר שיפסית קשה לי למרות הרכב שיש לי. פשוט קיבלתי החלטה שבני הוא היקר בעולם לכן אקווה שה' פשוט ייצוק בלבי את הכח הזה . אשמח לקבל אימון נוסף. אלו הכיוונים שאימצתי לשבוע זה

שמחה וחמלה

אריסטו כותב שמי שאינו שמח בעשותו מעשה צדק- לא יצוייר כלל כאיש טוב. אנא אל תסתפקי בכוח שיתן לך היושב במרומים. לא הכוח לבדו יכול להניע בני אדם אל הטוב ואל האור. דרושה גם שמחה פנימית שתעשה זאת. נסי לגייס איתך חדוות עשייה של ממש. חדוות ההתגברות העצמית, חדוות הניצחון על הקושי, חדוות ההישג (שעשית את זה, למרות הכל), חדוות שמחתו של בנך החייל הקרבי (ישמור אותו האלוהים). איתך ישראל

גאוי 7

New member
עזרת !

שמחתי על האימון הקל, אמשיך בספרים ובסוגיות מזדמנות....

גאוי 7

New member
לגבי הנחייתך - כמה לא מפתיע ומרגש

עבורי לקבל המלצה לקרוא את הופמן כבחורה שכל כך קשורה עם זיקה לתרבות יפן ....( לא מפתיע במובן שהמקרית בעולם טומנת לנו דברים נפלאים )

למעלה