מבקשת להתייעץ ...

מבקשת להתייעץ ... ../images/Emo39.gif

שלום לכולם. מאוד מאוד התלהבתי מהפורום ואני מבקשת להצטרף אליו. יש לי בעיה, שאני רוצה לשתף אתכם בה. אשמח לקבל תגובות מניסיונכם. אני אמא של ניר, תינוק חמוד בן שבעה וחצי חודשים. ניר מחייך, צוחק, "מקשקש", עירני מאוד. אבל, הוא לא מוכן בשום אופן לשכב על הבטן (כבר מגיל אפס למעשה - ניסינו ואנחנו עדיין מנסים ונחלנו רק אכזבות). הוא גם לא מתהפך (הוא התהפך כמה פעמים מהבטן לגב והפסיק) ולא מתיישב בכוחות עצמו - גם לא מראה סימנים שהוא רוצה. בטיפת-חלב ובקופ"ח אמרו לי שזו כנראה עצלנות, אבל אני בכל זאת קצת מודאגת. קבעתי תור אצל רופא מומחה - אבל עד אז, אודה לכם אם תוכלו לתרום מניסיונכם ולהגיד לי האם באמת יש סיבה לדאגה ובכלל ... באיזה גיל, בערך, תינוק אמור לשבת ולזחול? והאם יש דרך כלשהי להקל עליו ו/או לעזור לו? תודה.

Analyzer

New member
אל דאגה

היי אמא של ניר. מניסיוננו אספר לך שגם אשתי חששה כמוך - במיוחד עם הבן שהוא לא מתהפך... לא יושב... לא עומד... לא הולך... לא צומחות לו השיניים וכו´. ותמיד הרגעתי אותה ואמרתי לה שיום יבוא והיא "תתבכיין" שהוא בורח לה והיא לא מצליחה לרדוף אחריו ולתפוס אותו. ושאשתי "תתגעגע" לימים שהוא שכב כמו נסיך בכיסא המלכות שלו ורק חייך לכולם והקסים את כולם. היום, אני יכול לומר לך, שהוא מתהפך...יושב...לא עומד לרגע...רץ ללא הרף (אנרג´ייזר)...וכמובן שזולל ללא תקנה. וכל זה אחרי שהוא עוד היה חודשיים עם גבס על הרגליים - בגיל 3 חודשים. תני לניר את הזמן שלו והוא לא יאכזב! שלך. אנאלייזר

אנאלייזר - תודה!

תודה על העידוד. אני מקווה שאתה צודק ושהשמנדריק שלי באמת יתחיל לעשות עם עצמו משהו.

דסי אשר

New member
לאמא של ניר- טווחי הנורמליות

מאד גדולים בגילים האלה. חוץ מזה, נכון, יש עצלים יותר, יש חלשים יותר, ויכול להיות שסוגי משחקים, הפעלה שלו, כאשר הוא על הבטן, יכולים לעודד אותו לשכב על הבטן, לחזק את חגורת הכתפים, וממנה באה ההתהפכות, הזחילה הישיבה וגם ההליכה אחר כך. נכון מה שכתב לך האב, לדעתי, אבל גם נכון לשאול מומחה, יכול להיות שהוא יציע כמה פגישות עם פיזיטרפיסטית לאור מה שיראה, הון מומחיות גדולות סלתת לך שיעורי בית אילך לשחק עם הילד... את רואה, קשה לצחוק שנמצאים בפנים... דסי

דסי - תודה על התשובה

הרופאה שלנו הפנתה את ניר למכון להתפתחות הילד בבית החולים בני-ציון, לבדיקה אצל פיזוטרפיסטים שיוכלו לייעץ לי בצורה מקצועית. עכשיו אנחנו מחכים לקבלת זימון לתור (ובקצב שהעניינים מתנהלים נראה לי שנירצ´וק ילך בכוחות עצמו לפני שמישהו בכלל ידבר איתנו). בינתיים אנחנו עושים כמיטב יכולתנו להפעיל את ניר בבית וכמובן שיש לו שמיכות הפעלה למיניהן, "ג´מיני", גליל מוסיקלי מתנפח (שהוא יכול לשכב ולהתגלגל עליו) ועוד כל מיני צעצועים. אבל הילד בשלו. הוא לא אוהב לשכב על הבטן נקודה. אני לא מודאגת יותר מדי, כי אני מאמינה שבסוף הוא כן יעשה את הכל כמו שצריך, אבל העלתי את הנושא כי חשבתי שיהיה נחמד לקבל עצות מהורים אחרים. חוץ מזה, דסי, אני חייבת לומר שלאחר דפדוף בפורום אני ממש מעריכה את הנכונות שלך לעזור להורים. את עונה כמעט לכל שאלה וזה מאוד יפה. בשמי (ואני בטוחה שגם בשם הורים אחרים) - תודה. ודבר ממש אחרון - אני תמיד תמיד משתדלת לצחוק, גם כשנמצאים בפנים וגם כשקשה. הומור תמיד הופך את הדברים לפחות נוראיים ואני מאמינה שלאם מאושרת יש גם תינוק מאושר.

דסי אשר

New member
תודה לאמא של ניר

ועוד, אמהות מנוסות, שידעות שעד שתורו של ניר יגע לפיזוטרפיסטית במכון להתפתחות הילד, הוא יגיע לשם בכוחות עצמו, נוהגות לפנות לפיזיוטרפיסטיות פרטיות שמוכרות ומומלצות ע"י הורים אחרים. דסי

כן דסי,

אבל מאחר ורוב האמהות והאבות המנוסים שדיברתי איתם אמרו לי שאני לחוצה מדי ושאין מקום לדאגה. מאחר ואני לא מכירה פיזיוטרפיסטיות פרטיות. מאחר שאני משלמת מס בריאות גבוה למדי ומאמינה שמגיעה לי גם תמורה בעד האגרה. ובעיקר מאחר ומצבו של ניר איננו נורא עד כדי כך - אני מעדיפה להמתין לאבחנה של המכון להתפתחות הילד, והתור שלנו נקבע לשבוע הבא, ד"א. עדכונים יבואו. כמו שכבר ציינתי, הפנייה שלי מעל גבי פורום זה הייתה לשמוע מהורים, שאולי התנסו בבעיה דומה, אם באמת אני לחוצה מדי ואם יש להם איזהשהם טיפים בנושא. תודה על העזרה ועל הרצון הטוב, בכל מקרה. אני מעריכה את זה מאוד.

אמיר.

New member
לא צריך להגזים...

אמנם לפעמים מחכים כמה חודשים... אבל הבנתי שמקרים באמת גרועים ´מוקפצים´ קדימה בתור.... הילד שלי חיכה חמישה חודשים לטיפול אצל קלינאית תקשורת.. עד שהגיע התור.. הבעיה כמעט נפתרה... מה רע ? היום הוא לא סותם את הפה...
. בכל אופן - לגבי המקצועיות - כל העובדים שפגשנו בקופה בירושלים היו 10 !

למעלה