דגיגהובעלה היחידה
New member
מבקשת להתייעץ
שלום רב, אני אשאל גם בפורום של פסיכולוגים אבל אין חכם כבעל ניסיון ולכן אני פונה עליכם. יש לי בן בן 5 ילד באמת חכם עם זיכרון מדהים ותפיסה יוצאת דופן (לא אני אמרתי
) ראיתי אצלו שתי תופעות שהייתי רוצה כבר עכשיו לנסות ולטפל ולשנות!!!! 1.מרוב פרפקציוניזים ורצון להיות הכי טוב בכל הוא חושש ממשחקי תחרות חושש מהפסד ובכך אני רואה שהמצב שחברים מגיעים אליו הביתה הוא נימנע מלשחק איתם בכל משחק שדורש תחרות שמא הוא יפסיד. דיבורים וסיפורים שלא חשוב מי מנצח העיקר שנהנים וכל התיאוריות שאפילו חשוב גם להפסיד כי משעמם כל הזמן רק לנצח...את כל המשפטים האלה גם הוא בעצמו מדקלם אבל בפועל הוא לא מתבצע. מה עוד ניתן לעשות בעיניין? 2.בנוסף הוא ילד ביישן ועדין וגיליתי שהוא ירש ממני את התכונה הגרועה של פחד מלדבר מול אנשים וזאת ראיתי כשהתבקש לברך את אחד מחבריו ליום ההולדת והמיקרופון מול פיו מילותיו נעתקו. מה ניתן לעשות כדי לשבור את המחסום כבר עכשיו בגיל צעיר (אצלי המחסום עדיין קיים אז אין לי פתרון) רק לציין שבגן הוא מרגיש ביטחון ומשתתף יפה לפי מה שהוא והגננת מספרים. אודה לכם מאוד על תשובות ותובנות.
שלום רב, אני אשאל גם בפורום של פסיכולוגים אבל אין חכם כבעל ניסיון ולכן אני פונה עליכם. יש לי בן בן 5 ילד באמת חכם עם זיכרון מדהים ותפיסה יוצאת דופן (לא אני אמרתי
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)