מבקשת להתייעץ

sigal2220

New member
מבקשת להתייעץ

אנחנו ממשכים שנה הבאה בגן פרטי, אשמח לתגובות:
1. טיפול רגשי- הבנתי שבגן תקשורת יש טיפול רגשי מה זה? האם אתם מכירות
מישהי מומלצת באזור הרצליה.
2. לא מוצאת משלבת בגלל מעט פניות, ולא דוקא בגלל השכר מה לעשות?
3. עדיין לא הזמנו חבר/חבר/ה מהגן לבית, למה צריך לצפות(מדובר בגן רגיל)
הבת שלי בת 3.5 אבל משחקת עם ילדים קטנים ממנה בשנה.
תודה ויום טוב

TikvaBonneh

New member
תשובות

1. טיפול ריגשי בגן תקשורת זה תראפיה בתנועה או תראפיה באומנות. מציעה לך להשאיר את זה בעדיפות שניה ולהתמקד כרגע בנושא השילוב.
2. האם מצאת כבר מנחת שילוב? היא יכולה לעזור לך למצוא משלבת. אכן, יש מחסור במשלבות מנוסות. אם יש לך מנחה טובה, את יכולה לקחת משלבת ללא ניסיון. משלבות ללא ניסיון את יכולה למצוא בכל מקום שמפרסם מטפלות בילדים, ממליצה על אתר ביביסיטר, שיש בו קורות חיים ואת יכולה לסנן לפי קריטריונים מתאימים
3. למה ניתן לצפות?זה תלוי מאוד ברמה השפתית שלה. כשיותם היה בגיל הזה שיחק נפלא עם ילדים בני גילו. אחיו הקטן, לעומת זאת, הסתבך איתם בקטטות בגלל הקושי התקשורתי והשפתי.
לגבי ההעדפה לילדים מחוץ לקבוצת הגיל, זה אופייני לASD. יש לזה גם יתרונות. בן ה21 ובן ה10 משחקים יחד בשמחה.
אחרי שתבני את תכנית השילוב, המשחק אחר הצהריים יכול להיות חלק ממנה.
בהצלחה. לקחת על עצמך משימה קשה מאוד. ממליצה על הקורס "אתגר השילוב" של גל בכר.

sigal2220

New member
תודה על התשובה

ראשית לקחתי על עצמי משימה, אני מרגישה כמעט מחוסר ברירה.
באופן אישי אני מרגישה שהתייחסו אלי כאל חלק שלם מן המערכת ולא כפרט.

הילדה שלי לא יכולה להישאר ביום ארוך בגן תקשורת, היא מאוד קשורה אלי
כל בקשותי ליום קצר לא נענו ( וזאת בטענה שהילדים מקבלים טיפולים).

דברתי עם סטודנטית שעושה סטאז בגן תקשורת והיא סיפרה לי שאין טיפולים בשעות הצהריים ולמעשה זה מתנהל כצהרון לכל דבר ויש הבדל גדול מאוד בין רמות הילדים, היא בעצמה לא יכולה להגיע לכל ילד ויש לה שתי סייעות.

יש מנחת שילוב, אבל היא אמרה לי לפרסם מודעות, בכל מקרה אשמח לקבל המלצות
על מנחה גם בפרטי.

הבנתי לפי האינטרנט שקורס אתגר השילוב מתקיים רק לקראת אוקטובר

winterfell

New member
לגבי קיצור יום בגן תקשורת

אצלנו (ת"א) אפשרו בתחילת השנה לכל הורה לבחור אם הוא רוצה שבילד יהיה בגן עד 15:30 או עד 16:45. אני יודעת שגם 15:30 זה מאוחר, אבל אולי ירשו לך להוציא קודם (בד"F זה דורש חתימה של ההורים על טופס ואישור של המפקחת. לא בשמיים, וגם לא עד כדי כך מורכב אם זה קבוע)
מה שכן, לפעמים באמת יש טיפולים גם בשעות הצהריים, ואצלנו בגן יש גם פעילויות קבוצתיות (לנו חשוב שהילדון יהיה בפעילויות האלו).

sigal2220

New member
לרוב ההורים מתאים יום ארוך

ולכן לדעתי עדיין אין אפשרות ליום קצר.
לדעתי זה אבסורד שבחינוך הרגיל ילדים יוצאים לקראת שתיים, ובגן תקשורת מחייבים
עד שלוש וחצי. (ועוד צריך אישור של המפקחת למה???)

אני מכירה את המערכת מקרוב, עובדת בחינוך הרגיל ויודעת מה עושים בצהרון, וממקור אמין ומקולגה שלי שעובדת בגן תקשורת הבנתי שאין טיפולים בצהרון.

לדעתי כל הורה צריך להחליט עם הוא רוצה יום ארוך, או קצר וללכת לטיפולים
אבל יש במערכת הרבה אינטרסים.

אני רוצה גם להשקיע בילדה שלי, לי באופן אישי לא מתאים שתחזור בשעות כאלה וכמובן יש עוד שיקוליים אישיים.

בהצלחה לכולם

winterfell

New member
זה לא מה שאני מכירה מהגן של הבן שלי

אני מניחה שיש שונות בין הגנים.
אצלנו בפירוש עובדים עם הילדים גם בשעות הצהריים. עד השעה 4 יש בגן צוות מלא.
הסתכלתי עכשיו על מערכת - לילדון יש 3 פעמים בשבוע טיפול פרטני בשעות הצהריים, ופעם אחת יש טיפול קבוצתי.
זה לא בזבוז זמן...
מה שנכון, שיש החלפה של הצוות בין הבוקר לצהריים - אבל זה לא כמו בצהרונים (על פי מה ששמעתי...). יש צוות מקצועי, שמכיר היטב את הילדים ועובד על פי התוכניות שבונים עבורם ולא מחפף.
&nbsp
אגב, גם הסיום לקראת 2 בגן רגיל הוא לא אידאלי... בשנה שעברה הבן שלי עוד ישן צהריים, בגן עם יום ארוך ניתן היה לאפשר את זה, בגן שעובד עד 2 - לא ממש...
בקיצור, שום דבר הוא לא אידיאלי.
&nbsp
דבר אחרון, יש הרבה בגן תקשורת מעבר לטיפולים, לדעתי. הצוות הרבה יותר קשוב לילדים, הרבה יותר מכוון להיענות לצרכים הייחודיים שלהם. בשביל הבן שלי, גם עצם זה שמספר הילדים מצומצם יותר כבר עוזר להתגבר על חרדות...
&nbsp
כמובן שאת צריכה לעשות בסופו של דבר מה שמתאים לך. רק רציתי לומר שאפשר למצוא פתרונות, נקודתית. לדעתי גם לא יגידו לך על האפשרויות האלה עכשיו, תצטרכו לדבר עם הגננת לקראת פתיחת השנה.

TikvaBonneh

New member
את יודעת מה טוב עבור הילדה שלך

את לא שלמה עם בחירת המנחה? באיזה שיטה החלטת לעבוד? יש גם תכנית ביתית?
אם את רוצה מנחה בשיטת ABA אז יש רשימה באתר מנת"ה של מנחות מוסמכות.
אם הילדה קשורה אליך ומתקשרת איתך יפה, אולי את רוצה להשאיר אותה בבית ולקבל הדרכה בשיטת RDI, או בשיטת DIR.
לגבי יציאה בצהריים מגן תקשורת לפני 15:30, צריך לקבל אישור. יש טופס שממלאים עם הטיפולים שאליהם את לוקחת בצהריים. אני הוצאתי מוקדם למגוון טיפולים.
את יכולה גם להביא אישור רפואי, מפסיכיאטר, שהילדה לא יכולה להישאר ביום ארוך.

SMADAR55

New member
בגני תקשורת שבהם היה בני עבדו איתם כל היום !

זה מאוד הפריע לתכנית הטיפולים .
הרבה עבודה היא גם במסגרת קבוצתית.
היו מקרים שילדים יצאו מוקדם יותר , לרוב זה היה פעם בשבוע לטיפול פרטי או שילוב בגן אחר. אבל זה היה על בסיס קבוע.

sigal2220

New member
העיקר שאתם ההורים מרוצים

אבל זה לא העניין העיקרי, מה שחשוב הוא שאין באפשרות ההורים לגן תקשורת לחצי
יום ואין גם אפשרות לבקש זאת, כפי שכתבתי.

אתמול נפגשתי עם מדריכת DIR שעובדת בגן תקשורת והיא אמרה לי שההורים
מוציאים את הילדים גם לקראת שתיים בצהריים.

למעשה מה שחשוב שהילדים מתקדמים, בהצלחה לכולם

SMADAR55

New member
מניחה שאפשר בכל גן תקשורת תוך התחייבות שזה על בסיס קבוע

ותוך התחייבות על ויתור על טיפולים פרא רפואיים מעבר לניתן בסל הבסיסי.

גם בגן עירוני רגיל לא יתלהבו אם הורה יוציא את הילד שעה שעתיים יותר מוקדם על בסיס קבוע.

בכל אופן, חלקינו כבר עברו את שלב הגנים כבר לפני מספר שנים.........

למעלה