מבקשת להתיעץ עימכם

מבקשת להתיעץ עימכם

ביום חמישי הקרוב מגיעים אלינו אורחים וכמו תמיד נשאריםלישון עד שבת בצהריים שאלתי לי אליכם אם לפי דעתכם יהיה חצוף מצידי להתקשר ולשאול אם הם אוכלים איתנו את רוחת שישי בערב ואני יסביר מדוע אני רוצה לשאול כי בפעם האחרונה שהם היו כאן אני טרחתי וטרחתי כמו תמיד ובסוף הם אכלנו כל הזמן בחוץ בי אישית זה פגע מאוד וגרם אפילו לויכוח עם בן זוגי כרגע המצב לא מי יודע מה שאני יכולה לרשות לעצמי להכין סתם אז חשבתי שבגלל שבפעם האחרונה הם לא ידעו ואתי לפני אלא ברגע החארון יהיה עדיף לי לשאול אם לקחת גם אותם בחשבון או שזו שאלה חצופה? אשמח לתגובותיכם הרגשתי צורך לשתף ולהתייעץ איתכם תודה מראש

תיקון טעויות

רוחת=ארוחת אכלנו-אכלו לרשות=להרשות החארון=האחרון סליחה כנראה מההתרגשות או הדפסה המהירה

נונה1

New member
אנסה לעזור לך

את יכולה בדרך דיפלומטית לשאול אותם מה מתאים להם לאכול בערב שישי כי את רוצה להכין ואז תיראי לפי התשובה מה בדיוק לעשות. לפחות ככה אני הייתי עושה נונה1

shakola

New member
נונה צודקת

כך תוכלי לדעת אם להכין או לא. וחוץ מזה , אם תכיני עוף צלוי או קציצות ברוטב, תוכלי לשמור במקרר ליום אחר. אפשר להכין מטעמים גם ממוצרים בסיסיים. אספר לך משהו: גם אני הזמנתי אנשים אליי הביתה, התייעצתי בפורום מתכונים מה להכין והמון טררם. הם אהיו אמורים להגיע לארוחת צהריים בשבת. ומה את יודעת? לא הגיעו! פשוט התקשרו והתנצלו ולא הגיעו! התקשרתי לחברים טובים ואכלנו ביחד , נהנינו מאוד. העיקר שתהנו ביחד.

מאקי

New member
ככה

כמו האחרות אני חושבת שאת צריכה להיות בהיכון בולונז.. שתמיד אפשר להקפיא פשטידה שמוכנה ורק לחמם ירקות לסלט או עלים בשקית רוטב טוב גבינה ואז אפשר תמיד להכין תוך 20 דקות חצי שעה יופי של ארוחה או לא. אם את חייבת בשר.. אז נקניקיות ששולקים אותם 5 דקות במים רותחים.. ומוציאים.. עושים בהם חתכים ועל מחבת צולים קלות קינואה שתכיני סמוך לארוחה.. קציצות בשר ברוטב עגבניות שילכו נהדר על פסטה קינואה או אורז..... הרי הגיוני לבשל בנוכחותם אז תכיני בבית שיהיה אם לא להם אז לכם לשבוע שבת שלום מהיום

מאקי חכי תני להנות מהשבוע כבר שבת ש

תודה על העצות מאקי יקירתי הבעיה שאני לא מבשלת בשבת אבל אני אכין כרגיל ואם הם יצטרפו אז שיסתפקו במה שיהיה בעיה שלהם שהם לא מודיעים לפני אם אכן יאכלואיתנו בשישי בערב ושוב תודה מאקי יקירתי

laleniya

New member
../images/Emo13.gifחיבוקיתי קראתי את הודעתך הראשונה

לכן, קודם סיפור מהחיים מצחיק ומרגיז גם יחד. לפני יותר מ-20 שנים התחתנו וחברים מערד הזמינו אותנו לסוף שבוע אליהם הביתה. אני כאישה טובה מבית טוב - הבאתי איתי מצרכים לכל המשפחה הם היו 4 ילדים וזוג הורים. הגענו ביום שישי בבקר עמדתי עם החברה במטבח ובישלנו לפי המתכונים שהמשפחה שלה אוהבים. עד כאן בסדר נכון, מקובל. שעה לפני ארוחת הערב כל ילד הודיע שהוא הולך לחבר אחר וההורים הרשו להם - נראה כבר חשוד
פתאום האישה מודיעה יש מסעדה נהדרת אז למה שנאכל בבית בואו נלך למסעדה - יופי אבל כשגמרנו לאכול - כאן הייתה ה
הוגש החשבון והזוג אמר בלילחשוב שאולי נסרב - אתם בירח דבש, יש לכם
ואתם משלמים - שילמנו אבל מאותו יום הם גם לא ראו אותנו יותר
ולמה סיפרתי - לא בושה להרים טלפון לאנשים שבאים להתארח גם אם זאת משפחה קרובה ולומר:- אני רוצה לתכנן את השבת ומבקשת לדעת מה התכנון שלכם לגבי הארוחות

עשית לי את היום אופס הלילה../images/Emo24.gif

הסיפור שלך עודד אותי מאוד רק שבן זוגי חושב שזה לא יפה לשאול ואני חושבת שבגלל שבפעם הבאה הם פשוט דפקו ברז בענק אני לא מתכוונת לאכול אוהת גם הפעם הבהרתי לו שאני פשוט לא אכין כלום גם ככה כל הזמן הם חוזרים ואומרים אנחנו מפוצצים היינו במסעדה וזה כל כך מעצבן כי אנחנו ורצים לשבת לאכול אבל מה נשב מולם כשאני יודעת שהם כבר אכלו אוי זה קטע כל כך מעבצן הם פשוט מסוגלים לשבת ולהסתכל עלינו טוב יקירתי מקווה שאעבור את הסוף שבוע הזה בשלום ומבלי להתעצבן ליל מנוחה חלומות קסומים ושוב תודה

laleniya

New member
חיבוקיתי - אפשר לעבור מצבים כאלה

מבלי להתרגז לא ענית לי אם אלה חברים קרובים או משפחה לבעלך את יכולה לומר כדרך צחוק שאת מרגישה בית מלון או פשוט להכין מתאבנים - בורקסים למינהם וכשמתיישבים לאכול לומר להם שהם מוזמנים להצטרף לשולחן רק למשהו קל - כי אינכם מרגישים בנח אני אומרת בפרוש לכל מי שאפילו נכנס לרגע כשיושבים ליד השולחן - מי שנמצא בבית מסב גם לשולחן ולו אפילו עם עוגיה וכוס שתיה לידו. זה הנימוס האלמנטרי וכך צריך להיות מקובל.

ברוזונת

New member
המממ...

ת'אמת ההחלטה מה אני מבשלת למשפחה בשישי בערב תמיד נופלת על חמישי בערב לילה.. אני ואמא יושבות ומחליטות ובשישי בוקר וצהריים אני מבשלת.. לדעתי חכי שהם יגיעו בחמישי ותראי מה התכנון שלהם.. ואז גם אולי את ובן זוגך תרגישו יותר נוח לשאול אותם.

למעלה