מבקשת להתלבט יחד איתכם

קסנדרה*

New member
מבקשת להתלבט יחד איתכם../images/Emo9.gif

החבר'ה מהפורום שאני מנהלת - שירה וכתיבה יוצרת, העלו כבר מספר פעמים בעבר את האפשרות שנערוך מפגש, ערב הקראת שירה והכרות. תמיד היססתי ולא הבעתי דעתי והדיון גווע מאליו. לאחרונה עלה הרעיון , הייתה הסכמה גורפת ונסחפתי אף אני לתוך ההסכמה ונכון להיום קבענו מפגש שיתקיים באחד מימי החנוכה באחד מבתי הגולשות, לא הסכימו לקיים את המפגש במקום ציבורי כלשהו. ואני קצת נבוכה מעצם המפגש. עד כה היו יחסי מנהלת-גולש/ת, מהמפגש היחסים יהיו חבריים יותר. ואז אני שואלת את עצמי, מה יהיה כשאצטרך למחוק הודעה לא ראויה, לשלוח מסר המבקש למתן תגובה בוטה וכיו' ??? אשמח לשמוע אם למישהו מכם נסיון, ערכתם מפגש ? במה זה שינה את צביון הפורום, אם בכלל ? אשמח גם לשמוע את דעתה של הנהלתה
תודה מראש קסנדרה

neta s

New member
אני חושבת

שכדאי להעלות את ההודעה הזו בפורום הענייני. יש הרבה מנהלים שמתלבטים באותה סוגיה לגבי מפגש. לגבי - אני לא חסידה גדולה של מפגשים יזומים אוף ליין, למרות שיש פורומים שבהם זה נוהל קבוע, וגם מקדם את הפורום.

קסנדרה*

New member
נטע תודה על העצה

אני אשקול בכובד ראש את הצעתך, אבל אולי אמתין לעוד תגובות של מנהלים נוספים ונבדוק אילו אפשרויות נוספות קיימות. קסנדרה

קרן משם

New member
אותי מעניין לדעת...

למה הנהלתה [פה אחד] לא חסידה של מפגשי פורומים און ליין? כשאני עשיתי את חשבון היתרונות מול החסרונות של מפגשים כאלה עלו היתרונות על החסרונות בגדול... אני חייבת לתהות...מה מביא את הנהלתה לדיעה הנ"ל?

ganooov

New member
כי זאת חרב פיפיות. ../images/Emo13.gif

כבר קרה בעבר שמפגש פורום פגע בפורום, ותמיד יכולות לבוא תלונות על מנהל להנהלת הפורומים על צורת פעילותו במפגשי פורום, למרות שאין זה תפקידה לשמור עליו שם, ומה שקורה זאת פגיעה אפשרית בתפוז.

קרן משם

New member
איזה "איני" הפך צירוף המילים הזה...

אני לא רואה איך מפגש פורום פוגע בפורום, זה מה שניסיתי להבין מלכתחילה. גם במידה והוא כן פגע איך זה מתקשר למנהל הפורום? [לרוב אין לי נגיעה לארגון מפגשים אני גרה בחו"ל]

ganooov

New member
הקשרים נהיים אישיים מדי. ../images/Emo13.gif

אנשים נעלבים יותר בקלות, ויכולים גם להפגע מהמנהל..

Pure SilenCe

New member
כמנהלת שביתה פתוח לגולשות הפורום,

ואני כבר לא מדברת על מפגש, מאחר ולמפגשי הפורום לא הלכתי, אלא לחברות בין מספר בנות קבועות בפורום, חברות שבאה לידי ביטוי ע"י כך שהבנות יישנות אצלי המון, מהוות חלק מחיי, אני יכולה להבטיח לך שמעולם לא נתתי לחברות הזו להשפיע על צורת ניהולי פורום. היו שתיי בנות שבכל פעם שהגיעו אלי, דברו רעות על גולשת מסויימת. מסתבר שהן לא סובלות אותה. וכשאחת מהן כתבה לה הודעה "לא לעיניין" בפורום, לא היססתי למחוק את הודעה ואף אמרתי לה שזה לא במקום ושהחברות איתה לא מהווה לה לגיטימציה לעשות בפורום ככל העולה על רוחה. אני למדתי לחלק את עצמי למנהלת ולחברה. אבל למעשה מאז ומתמיד הייתי כזו בפורום. מנהלת לחוד וחברה לחוד. זו העצה שאוכל לתת לך, מאחר ועם מפגשים אין לי ניסיון. אבל זה דומה. מפגשים היו לי רק כשניהלתי פורום אחר ואז בכלל לא הייתי בדילמה מאחר ומי שהי זקוק לאזהרה, קיבל אותה, ללא קשר אם אני "חברה". מקווה שתלכי למפגש ותהני שם. זה יכול להיות משובב נפש.

רותי ב.

New member
מפגשים -

אני אכתוב לך על הנסיון שלי, עם התייחסות לשאלות שהעלית - הנסיון שלי מסתכם בשני פורומים, כאשר בכל אחד מהם, המתכונת של המפגשים שונה מאד בפורום לאדינו, אנחנו קבוצה מאד מגובשת, שאליה נוספים כל הזמן משתתפים חדשים, ואנחנו מרבים לערוך מפגשים. לדעתי נערכו כבר מעל ל-6 מפגשים, כאשר האחרון שבהם היה לשישבת באיזה מלון בטבריה עם או בלי בני הזוג וכו'... במפגשים האלו, בין היתר, הסברתי להם קצת גם על ה'מאחורי הקלעים' שבפורום. למשל, למה לא רצוי לפתוח הודעות ראשיות בנושא שכבר יש עליו שרשור קיים, או תשובות על טענות שהועלו כמו: מאמרים שלא מתעדכנים בקצב מזורז וכו', והסברתי... היו מהם שלא ידעו איך מצרפים קישור, או קובץ, והסברתי להם. זה היה חלק ממה שדיברנו עליו במפגש עצמו - יכולה הייתי אחרי אותם מפגשים, ממש לראות הרבה יותר הבנה מצד אותם שהשתתפו, פחות "פתיחות של הודעות ראשיות" במקומות שאפשר לשרשר, כמו גם הבנה למחיקות של הודעות שמכילות בתוכן אינפורמציה לא רצויה כמו מספרי טלפון, וכו'. ולא הרגשתי בקושי מסוים להעיר במסרים לאותם שהיו במפגש. בפורום סיפורים, המתכונת היא שונה, כאמור. מעולם לא הלכתי למפגשים רבי משתתפים שיזמו אנשים מהפורום, אבל כן אירחתי אצלי כותבים, לעיתים ב'בודד/ה' ולעיתים אחדים בו בזמן, לעיתים למספר שעות, ולעיתים למספר שבועות וימים, ולא רוצה להרחיב מעבר לזה. גם האירוחים וההיכרות עם האנשים מפורום סיפורים לא פגעה בשום צורה שהיא בפורום עצמו. כן היו לי מחשבות לאחר מכן, על מידת השקיפות שלי, שאולי עלולה להיות בעוכרי, מחשבות שאני עדיין מתלבטת בהן. אני רוצה להוסיף עוד משהו, שגם אמרתי אותו לא פעם למנהלים / מנהלות פה - כאשר רק נכנסתי לכל נושא הפורומים, עשיתי לעצמי החלטה להיות 'עלומה לחלוטין' לכותבים. גם כאשר רק השתתפתי בכתיבה, וגם כאשר ניהלתי. איכשהו, החיים ה'וירטואלים' הובילו אותי להיפוכו של דבר, ל-"אובר-שקיפות" הייתי אומרת. אני לא מצטערת על זה, ולו לרגע אחד. קסנדרה, בסופו של דבר זו את שצריכה לקחת את ההחלטה הזו, ואני יודעת בכמה לבטים היא כרוכה.... שיהיה
בכל אשר תחליטי.

דנטל

New member
בהתחלה מאוד חששתי ממפגש

אני מתכוונת לפורום סטוצים. כשראיתי שחברי הפורום ממש מבקשים ומנג'סים בעניין, החלטתי ללכת על זה. פשוט הבהרתי מלכתחילה מה הציפיות. החששות היו שהם יגיעו בשביל איזו אורגיה מטורפת והדגשתי שזה הולך להיות מפגש חברתי ולא מיני. היה אחלה מפגש. לגבי חברויות - אני נוהגת בכולם באותה מידה. חברים לא מקבלים יחס מועדף. נקודה. השיחות הן שונות קצת עם אנשים שהיו במפגש, כי יותר קל גם לדבר על מראה או אפילו פחות להזהר בדברים, כי הם כבר יודעים איך החיוך שלי נראה ואיך טון הדיבור שלי נשמע במציאות ומסוגלים להקרין את זה על המלים הכתובות ופחות להפגע כמו מישהו שלא מכיר אותי, אבל מבחינת מחיקות וכד', אין שום הבדל. יחס שווה לכולם. בנוסף, דווקא כשאת מוחקת הודעות של חברים, אלה יהיו המחיקות הכי קלות. הם יבינו שבטח עשו משהו לא בסדר. הם לא יקטרו לך אחר כך בפרטי. לא יאשימו אותך שיש לך משהו אישי נגדם. אם הם באמת חברים, הם מבינים כמה שהפורום חשוב לך והם מסוגלים לפרגן. מהנסיון שלי, מפגש פורום משפר את היחס למנהל. כשאת הופכת לאנושית בעיניהם, הם פתאם נורא בעדך.

שרון123

New member
מפגשי פורום

בפורום שלי (הורים לילדים עם מחלות - 741), היו עד כה שני מפגשי פורום. גם אני מאד מאד חששתי לפני המפגש הראשון, לא מהסיבות שאת ציינת, כי ממילא הפורום הוא לא כזה שיש בו הרבה הודעות שראויות למחיקה. היו פעמיים בהן היו הודעות מאד לא נעימות, שעלולות מאד לפגוע בחברות הפורום האחרות. בשתי הפעמים עניתי בצורה עיניינית, ואותן חברות הפכו אפילו לפעילות יותר, ולא חזרו שוב על הודעות פוגעות. גם החשש השני שלך לא כ"כ רלוונטי לגבי, כי אני לא כל כך מרגישה שיש יחסי גולש-מנהלת עם חברי הפורום שלי. אמנם יש עלי יותר אחריות, אבל תמיד הרגשתי חברה מהמניין, כשרציתי להתייעץ. טוב קצת סטיתי מהנושא, פשוט הפורום שלי כ"כ שונה, ולכן היה לי חשוב להבהיר לפני שאני עונה לשאלה שלך. אני חששתי שהמפגש יהיה משעמם, שלא יהיו נושאים לשיחה, שיתאכזבו לראות שאני שונה מאיך שאני מצטיירת בפורום, שזה יהיה מפגש מאד מדכא, או קשה נפשית. בכל מיקרה שני המפגשים היו מאד מאד מוצלחים, ואני שמחה מאד שהם התקיימו, יש איכויות חדשות בשיחות בין אנשים שכבר נפגשו. גם בפורומים אחרים שאני גולשת בהם, הרבה יותר כיף לי לשוחח על גבי הפורום, עם אנשים שכבר פגשתי. אני בטוחה שתהני מהמפגש, ואשמח אם תספרי אח"כ איך היה

קסנדרה*

New member
תודה לכולכם ועל ההתייחסות ../images/Emo13.gif

אמנם המתח קצת ירד אבל עד חנוכה יש עוד זמן ואני כנראה עוד אתחבט בעניין עם עצמי, לא מעט. תודה ושבוע טוב קסנדרה

ganooov

New member
תראי, ../images/Emo13.gif

כמנהל של פורום סופרים צעירים, אני יכול לומר שדווקא המפגשים גרמו לזה שהגולשים (שאצלי הם מאוד מאוד קבועים, ויש גרעין קשה, שעוזב את הפורום אם אני לא גולש במשך ארבעה יחמים כי הוא חייב סדר
) מעריכים אותי יותר ולא נעלבים ממני. ככה אין שום השתוללויות
.

d@r121

New member
בעיקרון

אצלי בפורום סלולארי אורגן מפגש אחד במשך השנתיים פעילויות (הכוונה באחד, אחד שאני והמנהל השני השתתפנו) ומאז מתקיימים מפגשונים עצמאיים בין חברי הפורום. אם הלחץ גובר, ויש רצון עז לעשות מפגש, תעשי אחרת זה סתם יצור מרד. אם הקהילה מספיק מגובשת בטח יהיה אחלה מפגש. אומנם תתחברי עם הגולשים, אבל גם בוס צריך לדעת להפריד בין חיי החברה עם החברים לעבודה לבין שעות העבודה.

קרן משם

New member
מפגשי פורום

שמי קרן ואני מנהלת את פורום תאומים ושלישיות=331 היו לנו עד כה 4 מפגשים גדולים והמון מפגשונים עצמאיים שנקבעים ע"י חברי הפורום כל שבוע שני פחות או יותר. הכל שאלה של איך את "מחשיבה" את עצמך? אני אישית גולשת בפורום ועונה כגולשת, רואה את כלי הניהול כאילו ויש בידי כלים לסדר פה ושם דברים ולתרום כמה שביכולתי כי יש לי זמן [למרות השלישיה
] אבל בגדול אני אחת מהגולשים, כאחת כזאת גם אצלי מתפתחת סקרנות, גם אני מתחברת לחברים מי יותר ומי פחות, לדעתי זה לגיטימי. ע"ג הפורום אני חברה של כולם, מברכת ועונה לכל מי שיש לי מה לומר, מוחקת כשצריך ומשנה טון כשזה מתבקש. מבחינת הפורום עצמו-הקהילה דורשת כל זמן מסויים מפגש... המפגשים הוסיפו לפורום המון דינמיקה לדעתי... החסרון שאני לא יכולה להתכחש לו-לגולש חדש יש תחושה של אאוטסיידר [לפחות עד שהוא לא מצטרף למפגש הבא] שהוא נכנס לקליקה סגורה למרות שהפורום לא קטן ובטח לא מסוגר, אני מוצאת את עצמי חוזרת כמו ממטרה ומבהירה שאנחנו לא קליקה, אנחנו קהילה פעילה שהתגבשה במשך שנתיים ארוכות ומקבלת בזרועות פתוחות חברים חדשים. אז יש מינוסים ללא ספק....אבל לדעת היתרונות עולים על החסרונות ובשורה התחתונה, אנחנו הרי לא נוכל למנוע מפגשים נכון? כאמור: "אם את לא יכולה לנצח אותם תצטרפי אליהם".
מצרפת תמונה מתוקה של הכוכבים של חיי....

למעלה