מבקשת להתעכב על נושא קצת פחות נעים..

נועה277

New member
או קיי, תודה רבה על ההסבר המפורט

לא יודעת אם מה שכתבת מרגיע, אבל זה כן מבהיר קצת את התמונה.
אני רוצה ללמוד בתל השומר וממה שהבנתי, שם יש התנסויות למשך כמעט כל זמן הלימודים - מלבד כמה חודשים בהתחלה. ההתנסויות הן משהו שאני מצפה לו, מטבע הדברים. לא רק שאהיה בורג קטן במערכת הבריאות אלא זו גם תהיה פעם ראשונה שלי בתור בורג קטן בתוך מערכת גדולה כלשהי..
 

נועה277

New member
כן, אני יודעת שמספרים כל מיני דברים על תה"ש

הבנתי גם שזה מאוד תלוי במנהלת הקורס במחזור - מישהי סיפרה לי לפני כמה חודשים שמנהלת הקורס שלה נפלאה ואפילו על נוכחות לא מקפידים והכל עובר חלק. מכירה גם קצת מהבעיות של בית החולים עצמו - בעיקר כי ילדתי שם 4 פעמים והספקתי להבין לא מעט.
מבחינת המרחק מהבית יכולה להיות מבחינתי רלוונטיות גם לבילנסון (אותו מרחק), לא זוכרת אם בדקתי את האופציה הזו, אבל בעיקרון אני די נעולה על תה"ש. קשה לי להסביר למה, יש לי משיכה למקום הזה.
 

נועה277

New member
חחחחח סבבה, אז למרות שאני לא עו"ד באופי, שם אשתדל

כן להיות חח
האמת שיהיה להם קשה לדפוק אותי וגם להצדיק את זה. כלומר, כמובן שהם עלולים לעשות 'דווקא' (אם לא אבוא למישהו טוב וכו'), אבל אין מצב שאהיה שקטה בעניין הזה. יש לי 4 ילדים קטנים. אם את אומרת שכדאי לעשות בעיות.. אין בעיה.. מכתב להנהלה על אפליית אמהות וכו'. לכתוב כעו"ד אני יודעת היטב
 

נועה277

New member
הממ.. לא בטוחה שבאמת קוראים לזה קורס. אבל כך נדמה לי

שכינתה את הרכזת הבחורה שדיברתי איתה. אולי אני טועה והיא אמרה 'רכזת התכנית' או משהו כזה.
וכתוב שאורך קורס/תכנית ההסבה הוא שנתיים וחצי.
 

נועה277

New member
אני אגיד לך בדיוק

שוביניזם אגב לא הכי מפריע לי.. על דברים כאלה אני יודעת להתגבר, בחינניות.. אני חושבת. מה שאני לא אוהבת זה מאבקי כוחות ותחרות.. תנו לי לעשות את העבודה שלי בשקט, וזהו. לא רוצה להיות מנהלת מחלקה, רוצה לעשות את העבודה שלי.

מה שהוביל אותי - אני רוצה עבודה עם אנשים, רוצה להשתמש בכישורים שלי שקשורים ליחסי אנוש - כמו רגישות, טוב לב, נתינה.. קוסם לי שבעבודה היומיומית תהיה לי הזדמנות ממש לעשות חסד עם אנשים (מה שנכון עוד יותר בתפקיד של כוח עזר.. אני רק קצת מפחדת שיתקעו אותי בפנימית, שזה יהיה גדול עליי ושאח"כ יהיה לי קשה להיחלץ משם גם בתור אחות).

המחשבה התחילה בכלל מזה שאני רוצה לעסוק במשהו שקשור למיילדות, יש לי אובססיה לעניין, 4 ילדים, ואני מבינה די טוב בכל מה שקשור להריון ולידה.. אבל אז בדקתי והבנתי שאני לא יכולה להסתמך רק על זה בסיעוד כי עד שם הדרך ארוכה מאוד, בדקתי, דיברתי עם אנשים, והבנתי עד כמה התחום כולו או ברובו מתאים לי מהרבה בחינות. שקלתי לחצי שניה גם דולה וכאלה - אבל אני לא רואה בזה מקצוע אמיתי, וזה שוב אומר להיות עצמאית, וזה לא מה שאני מחפשת. אבל
אני רק לא בטוחה שכל היכולת שלי לנתינה מוערכת באמת בתחום הסיעוד.. צריך גם מרפקים.. שלפעמים יש לי ולפעמים לא, תלוי בסיטואציה ובאנשים המעורבים.
 

נועה277

New member
או קיי, מעולה. כי באמת שמעתי פה לאחרונה

יותר מדיי דברים שליליים..
נראה לי זה תלוי המון גם במזל - על מי אפול בדרך. והאמת שלתחושתי.. אני אמורה 'ליפול' טוב.
אני ממש מתלבטת אם ללכת על העניין של כוח עזר.. ולו כדי להרגיש שאני מתקדמת בכיוון.. ולהרגיל את בעלי לתחום ולתת לו להבין שאני באמת רוצה את זה (בתקווה שהרצון יישאר, כמובן). פשוט זה דורש היערכות מסובכת כרגע מבחינת בייביסיטר (יותר מסובכת מהלימודים עצמם.. שגם כך אני מתכננת לעוד שנה וחצי לפחות) - בכל אחת משלוש המשמרות, אפילו אם יסכימו לתת לי באופן קבוע רק לילות או בקרים - זה הרי נופל בבוקר על זמן הארגונים.
 

נועה277

New member
ואגב, מלגות לדעתי לא יהיו יותר...

נראה שיש ביקוש מטורף ללימודי הסבה, אין להם כל צורך במלגות.
 

firsttimer2

New member
נכון, כל משמרת נופלת על איזשהו זמן עם הילדים

אם זה בוקר לא את מארגנת אותם ולוקחת לגן, אם זה ערב לא את אוספת ולא את משכיבה, אם זה לילה אותו כנ"ל של הבוקר.
אבל את לא לבד, ולעבודה במשמרות יש גם יתרונות ולא רק חסרונות, גם בפן המשפחתי. למשל, כשאני עובדת ערב יש לי בוקר לסידורים/לנקות/לבשל בלי הפרעה וכל בני המשפחה מרוויחים מההספק הזה.
וכן, לומדים להתחלק, ויש ימים שאני לוקחת ויש ימים שבעלי והעולם לא קורס, להפך, כולם נתרמים מזה בסופו של דבר
 

נועה277

New member
מבקשת להתעכב על נושא קצת פחות נעים..

אני שוקלת כבר תקופה לעבור הסבה לסיעוד, יש המון שיקולים בדרך, וכבר קראתי בעבר בפורום לא מעט.
אבל דבר אחד, שלא קשור ספציפית אליי, מטריד אותי עכשיו, היום שמתי לב לזה הרבה יותר מבעבר - מה כל עניין ההתנכלויות, היחס הרע, חיפוש שעירי לעזאל, וכיו"ב? תוכלו בבקשה להסביר לי במה זה בא לידי ביטוי? אפשרי ורצוי כמובן גם בפרטי. עד כמה התופעה שכיחה ומורגשת בחיי היום-יום בלימודים? מה הסיבה לה, בעצם? - העובדה שמדובר בסביבה של נשים בעיקר? (אישה לאישה - זאב וכיו"ב)? סיבה אחרת? ממש לא מבינה למה אדם שרוצה להקדיש את חייו להצלת חיים ולעבודה הכוללת בתוכה חסד רב, צריך לעבור דברים כאלה. כנראה אני תמימה מדיי.. ובכל זאת, רוצה להבין. כי אם שאר הסיבות נגד הצעד הזה לא שכנעו אותי לוותר על ההסבה בינתיים, דברים מהסוג הזה אולי כן יגרמו לי לשנות כיוון.

מודה מראש על הכנות!!
 

נועה277

New member
תודה. אצלי המסגרות מסתיימות ב-2.. ואין סיכוי שבעלי יכול לקחת

או לארגן בבוקר, אבל לזה יש פתרונות בתשלום
 
דברים שרואים מכאן לא רואים משם

ברוכה הבאה, אני אנסה להסביר מנקודת מבטי, שאלה ממה זה נובע?

1. סביבת עבודה לחוצה ודלת משאבים (יוצר הרבה סיטאוציות של חיפוש אשמים בסיטואציה בלתי אפשרית מראש בהרבה מחלקות)
2. סביבת עבודה נשית , שבה מתקיימת אבולציה מקצועית מאחיות "של פעם" לאחיות אקדמיות.
3. מערכת היררכאית ומסועפת שיוצרת מאבקי כוח. (בדומה למערכות אחרות ציבוריות בעיקר).
4. לגביי לימודים - למדתי במסלול הגנרי ה4 שנתי לא בהסבה מניחה שיש הרבה הבדל התנהגותי בין התוכניות, ובכל זאת הנושא קיים ושונה מאד ממסגרות ההעסקה. אבל ההירכיה על הסטודנטים היא ברורה.

לגביי שכיחות? אין לי סטטיסטיקה, אני חושבת שזה מאד שכיח שתחילת הדרך במקצוע דורשת הוכחה עצמית ומאבקים של התברגות וגם שמירה על סטטוס כל הזמן ולוודא שאתה מוערך.. קורה ככל הנראה בכל תחום.

הנושא המהותי לדעתי האישית , הוא עניין עבודת המשמרות , פלוס עבודת משמרות בכל ימות השנה , וסביב הנושא הזה יש הרבה מתחים (חופשות וסידור עבודה) , לאחראי/ת על סידור העבודה יש השפעה מכרעת על איך יראה השילוב בין חייך כעובדת לחייך הפרטיים, זו הנקודה השוחקת ביותר בעיני בסיעוד - בבתי חולים (או כל מסגרת שעובדים בה במשמרות לצורך העניין).
יש עניין של היכן משבצים בתוך המסגרת הכוללת של בית החולים ויכול להיות הבדל תהומי בין מחלקות שכנות,
אבל גם סביב החלוקה היום יומית, בתוך המחלקה "צד קל" , "צד קשה"
יש גם "מחנאות" לפעמים מחלקות נחצות באופן דיי קבוע מי עובד עם מי מתי.
ההתקדמות קשורה במרפקים וההשרדות גם. אני לא מכירה תחומים אחרים בצורה טובה מספיק , אבל אני מניחה שזה דומה במידה מסויימת.

אז אמרתי מה קשה, אבל יש הרבה יתרונות לעיסוק בסיעוד.

לעומת זאת נדמה לי, שהייתי מעדיפה להיות עו"ד.
 

evil moon1

New member
מדוייק

בעיני הסבר יפה ומדוייק של הסיבות לתופעה....
לגבי להיות עו"ד-אני אישית חושבת שזה לא משהו....נראה לי שתחום הזה יש תחרות הרבה יותר אכזרית וצריך להוכיח את עצמך ולשרוד הרבה יותר מאשר בסיעוד...ואומנם אין משמרות, אבל אני מכירה כמה עו"ד , ולאו דווקא מאוד צעירים בתחילת דרכם, שהזמן הפנוי אצלם למעשה לא קיים....
 

נועה277

New member
תודה רבה על הפירוט!!

וואו, ממש קשה לי לדמיין את זה, מעולם לא עבדתי בארגון גדול, מכירה את הבעייתיות של עבודה עם נשים, ושאר הדברים שתיארת גם קצת מרתיעים אותי.
את חושבת שאם אעבוד ככוח עזר אחווה את רוב הדברים שתיארת ואדע להרגיש על עצמי אם זה משהו שאמור לגרום לי להימנע מהסבה הזאת, או לא?

ולגבי עריכת דין.. הלוואי ואפשר היה להחליף בין הרשיונות לכמה חודשים וא לקבל החלטה
האמת שאני אוהבת חלק מעודת עריכת הדין, בעיקר בתחום הפלילי, אבל אין לי 'אופי של עו"ד' ועכשיו אני מתחילה לתהות אם זה לא יפריע לי גם בתחום הסיעוד...
 
אופי של..

אז ככה חזרת פעמים בשרשור על הקביעה ש"אין לך אופי של עו"ד"., אני יכולה לומר לך באופן אישי, שאחותי הצעירה עו"ד ואין לה "אופי של עו"ד" (טיפוסי בכל אופן, או כפי שמצטייר בסטריוטיפ, או כפי שמצטייר עו"ד מצליח ואז תשאל השאלה כיצד נחשבת הצלחה ומהי הצלחה ראויה, דיון פילוסופי), כך או כך, יש אופי אין אופי יש לה פרנסה! יש לה שעות עבודה דיי נוחות (מכיוון שחיפשה משרד שיאפשר לה זאת - דבר אשר מתבטא ביחסיות השכר כמובן).
שלא תטעי, אני אחות וגם לי "אין אופי של אחות" - (סליחה נראה לי שאין דבר כזה במציאות אחות עם אופי של אחות ואם כן היא כנראה קפלטע , טוב אולי יש רחמניות), בכל מקרה הבדיחה הישנה מספרת שההבדל בין האחיות החדשות לבין האחיות הותיקות הוא הרחמנות (תוך 3 חודשים במערכת היא אוזלת - הקצנה - על מבוסס במציאות כלשהי, אחרת את נשברת, לי אישית אגב היתה תקופה דיי ארוכה שלא עבדתי במקצוע מבחירה).
אני מניחה שההבדל המשמעותי אגב לגביי מרפקים בסיעוד זה בכל אופן לרוב לא נוגע לעצם ההעסקה במקצוע אלא למעמדך בתוכו., המעמד נגזר מהשיבוץ המחלקתי , השיבוץ בסידור התוך מחלקתי , האופן שבו יתייחסו אלייך עמיתים והאופן שבו תחושתי בעצמך כאחות - כאן המרפקנות באה לידי ביטוי. יש ככל הנראה הרבה יותר "יציבות" תעסקותית ממקצוע עריכת הדין. יש קביעות במרבית המסגרות יש ביקוש לאחיות בכלליות.
היתרונות המרכזי הוא יכולת הניוד בין תתי תחומים בסיעוד, ועיסוק אפילו בתחומים משיקים , כגון מחקר ותועמולנות - יש אפשרות להתפתח אקדמית ותעסוקתית ויש תפקידים מרתקים (קלינית!), יש כמובן תגמול בעבודה השלוב לרוב בתסכול שכן זה לא מושלם.
לצד התנהלות מערכתית סבוכה אכן בתוך המקצוע אצטרף לחבריי יש אחיות מדהימות. פגשתי בהן בעצמי ולא בדימיון , ולא באגדות. :)

בהצלחה בכל דרך שתבחרי.
 
למעלה