מבקשת לשאול שאלה על יחסים סבוכים בין הורה ליל

TipTip8

New member
מבקשת לשאול שאלה על יחסים סבוכים בין הורה ליל

לילד. שמעתי פעם בחצי אוזן כי לילד מוכה יש איזו שהיא תלות בהורה המכה. האם נכון הדבר? מבחינה פסיכולוגית איך קוראים לזה בשפה שלכם? בוחרת לשתף מהמקרה הפרטי שלי, כי מאז ומעולם סבלתי מיחסים סבוכים בעיקר עם האמא, כאשר רוב חיי ניסיתי לקנות את אהבתה בכל דרך אפשרית והתאכזבתי, יחסים מורכבים, חד צדדיים שהובילו אותי למן אובססיה כלפיה. היום כשאני אמא בעצמי לילדה בת שנתיים וחצי, למדתי לשחרר, אני בנתק מוחלט ע האם מבחירה. הרציונל שלי הפנים שהיא אינה טובה לי, אבל אשקר אם אכתוב שאינני צריכה להתמודד לעיתיםצעם האמוציונאל, שכן מתגעגע - לאו דווקא אליה, אלא ליחסים תקינים שאני י חולמת עם אמא. אני פשוט מנסה להבין, מבחינה פסיכולוגית, מה ממשיך לקשור אותי אליה מלבד קשר הדם. מדוע אני לא שלמה עם עצמי? איך אוכל לשכנע את האני הפנימי שזה שאמא לא נהגה בי בהגינות או בצורה שאמא אמורה להתנהג, לא מצביע על אשמה שלי. אני מרגישה פגומה, שונה מהאחרים וזה די מעכב אותי לפרוץ החוצה, ומעיק עליי. תודה טיפטיפ וחג שבועות שמח

גרא.

New member
Tip Tip8,כל ילד בין אם הוא מוכה,אם לאו תלוי

בהוריו מכל בחינה שהיא,פיזית,כלכלית,נפשית וחינוכית.מסבות שלא נכנס אליהן כאן,יש מערכות יחסים מעוותות בלשון המעטה ,במקרים לא מעטים,להן השפעה מצטברת,דחוייה בדרך כלל הבאה לידי ביטוי בבגרות,במצבים מסויימים,אם וכאשר נוצר טריגר שגורם לכך.במקרים רבים מבוגרים לומדים לחיות על רקע או בצל העבר,בלא לעשות מאומה בכדי לסלק,לבטל או להמעיט את השפעות העבר.אבל כאשר כפי שאת מתארת,את מרגישה פגומה,שונה לרעה מאחרים,וחשוב לך להגיע לתובנות,ולקבל תשובות על שאלות מהותיות המטרידות אותך.זה הזמן לחפש פסיכולוג/ית מתאים/ה,בכדי להפגש,להתחיל טיפול שביסודו,עשויות להיות לא מעט חפירות,לאו דווקא נעימות.בכל מקרה גם נוכח הקשיים,והתובנות שאת עשוייה להגיע אליהן,לא תמיד בתחושות טובות,את עשוייה לשדרג את איכות חייך,ונקודת המבט שלך על החיים.את יכולה להגיע לפסיכולוג קליני מומחה דרך קופת החולים שלך,במחיר מסובסד.

TipTip8

New member
הייתי בטיפול פסיכולוגי לפני מספר שנים

הגעתי לכמה תובנות בחיים, לקחתי עימי כמה כלים שמשמשים אותי בעת הצורך, אבל הבעיה לא נעלמה. לצערי, אין לי את הזמן או המשאבים להמשך טיפול. אני חושבת שכרגע הכי טוב שאקרא בנושא. מאוד אעריך אם תוכל לענות על השאלה ששאלתי, לעניין התלות של ילד מוכה בהורה. תוכל להפנות אותי לספרות מתאימה? חשוב לי להבין למה אני לא משחררת עד הסוף . לא נעים לי לכתוב אבל לעיתים אני חשה שלו אימי לא היתה בחיים לי אישית היה קל יותר. איזה דבר אכזרי לומר... אני מתביישת אבל זאת האמת. קשה לי המחשבה שהיא ככה בקלות מוותרת עליי ועל הנכדה היחידה שלה. שקועה בגאווה הילדותית שלה, ואם הצעד לא יגיע מצידי, הקשר לעולם לא יחודש בינינו. בתוא אמא, אני מזועזעת מהיחס שלה אליי. מזועזעת!

גרא.

New member
Tip Tip8,לא זכור לי כרגע ספר מסויים המתמקד

בנושא של תלות של ילד מוכה בהורה.נסי לפנות בבקשה הזו לאל"י האגודה להגנת הילד,

למעלה