מבקשת מידע על כיתת תקשורת בבית ספר רגיל

kerench

New member
מבקשת מידע על כיתת תקשורת בבית ספר רגיל

שנה הבאה הבן שלנו יעלה לכיתה א'
כבר שנים שנמצא בגני תקשורת
נרצה לעלות אותו לכיתת תקשורת בבית ספר רגיל
תוכלו לספר לי קצת מניסיונכם מה זה בכלל כיתת תקשורת בבית ספר רגיל? איך זה מתנהל מבחינת צוות.. מורות.. למידה בכיתה.. הפסקות..

תודה..

TikvaBonneh

New member
כיתת תקשורת

יש לי בן בכיתה ד, נכנס לכיתת תקשורת בכיתה א. בצוות יש מורה לחינוך מיוחד שנמצאת בבקרים, ומורה משלימה שנמצאת אחר הצהריים, בדדך כלל סטודנטית לחינוך מיוחד בתקופת הסטאז שלה. בצוות הפארא רפואי יש מטפלת ריגשית, קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. כמו כן יש בכיתה סייעות, בת שירות, מתנדבים מהקהילה, וחונכים מכיתה ו.
בכיתה הלמידה נעשית בד"כ בצורה פרטנית, כל ילד' עובד לפי התל"א שלו. הילדים יוצאים לשילוב בכיתה המשלבת, כל ילד לפי מה שמתאים לו. בדרך כלל הם משולבים עם קבוצת הגיל שלהם, אבל יש יוצאים מן הכלל. למשל, יש אצלנו ילד שמוכשר באנגלית, אז הוא לומד אנגלית עם כיתה ו.
לגבי ההפסקות, בתחילת כיתה א עדיין לא הוציאו אותם יחד עם כולם, אבל לאחר שהסתגלו התחילו לשלב אותם בהפסקות, והבן שלי משחק בהפסקות (עם תיווך) עם ילדי הכיתה המשלבת.
בהצלחה בכיתה א.

kerench

New member
תודה על הפירוט.. האם סל הבריאות המקדם..

נלקח גם בכיתת תקשורת? הכוונה כמו בגן תקשורת אשר מעבר לגן לא ניתן לנו זכויות לקבלת טיפולים פרא רפואיים בשעות שמעבר לגן דרך קופ"ח?
כמה טיפולים בשבוע של קלינאית ומרפאה בעיסוק ניתנים בכיתת תקשורת?

TikvaBonneh

New member
טיפולים פארא רפואיים

יש זכות לטיפולים מקופת חולים. המיכסה בכיתה היא 2.9 שעות לתלמיד. כאשר אם למשל יש טיפול קבוצתי לארבעה תלמידים עם קלינאית תקשורת במשך שעה, זה נחשב רבע שעה לכל ילד, כך שמשתדלים לבנות קבוצות כדי לכסות יותר שעות. אני חושבת שגם בגן זה היה ככה, אם אני זוכרת נכון.

למעלה