מבקשת מתכון דחוף8-(

  • פותח הנושא lon
  • פורסם בתאריך

lon

New member
מבקשת מתכון דחוף8-(

שלום רב לכלום, אני מחפשת למי שיש מתכון של קדאיף, דחוף. תודה מראש.
 
כנאפה או קדאיף?!

קדאיף הוא השם של הבצק , או חומר הגלם שבו משתמשים לעוגת קדאיף, בקלואה מסויימת וכנאפה. כנאפה היא המעדן, בהא הידיעה, ולצורך הכנתה תצטרכי למצוא את הבצק המיוחד הזה. בשווקי ערים ערביות/מעורבות, בלוינסקי, או אצל לאון ביפו (רח` יהודה הימית פינת שד` ירושלים). מאחר וגם הגבינה בה משתמשים לכנאפה היא מאוד ``פרטיקולרית``- קבלי המלצה לתחליף בדמות גבינת עיזים עדינה, או בעריבוב של גבינות כמו פרומעז וטוב טעם. לסירופ: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים 2 כפות מיץ לימון 1 כף מי הדרים/ורדים למילוי: 200 גר` גבינת עיזים (החל מסנט מור וכלה בפרומעז) 200 גר` גבינת טוב טעם/ריקוטה (הכל תלוי בטעם האישי) לבצק: 1/2 ק``ג בצק אטריות- קדאיף(ביוונית) 250 גר` חמאה מכינים את הסירופ: מניחים בסיר את הסוכר והמים, מחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מבלי לערבב, מצמצמים את הסירופ עד שהוא מסמיך ומצפה היטב כף עץ. מערבבים עם מיץ הלימון ומי הפרחים ומקררים. מפרידים את אטריות הבצק ומפזרים את מחציתו על תחתיתה של תבנית אפייה. ממיסים את החמאה ומערבבים מחצית עם הבצק שבתבנית ומחצית עם הבצק שנותר בקערה. מפוררים את הגבינות מעל לבסיס הכנאפה, מניחים מעל את הבצק שנותר ומרטיבים (בעזרת מברשת) את הבצק בכמות נכבדה של סירופ. אפשר להוסיף לסירופ צבע מאכל, בשביל שיהיה ``כמו בחנות``. מכניסין לתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהבצק מזהיב מעט. מעטרים בפיסטוקים קצוצים ומגישים חם.
 
למעלה