מבקשת מתכון לפשטידה טבעונית / צמחונית

מבקשת מתכון לפשטידה טבעונית / צמחונית

מרכיבים אפשריים (רצוי בלי חלב וגבינות)
קמח חומוס, ברוקולי , חציל , ביצים , כרובית , גזר , בצל וכן הלאה.

שישי היום אז אם מישהו מוצא משהו שניתן לאלתר מהמרכיבים האלה שיבורך,
ויעתיק לכאן.

תודה (רצוי בלי תחתיות בצק פריך,אין לי כוח להיום)
 
בנוסף מוסקה

מצאתי מתכון טבעוני כמעט לפשטידת ברוקולי וכרובית (איזה תיק)

עכשיו אם מישהו יכול לשתף במתכון נורמלי למוסקה עם רוטב בשמל (לא כשר) מוזמן לתת לי , רוב תודות :)
 
"פאי ירקות ארוכים" , נדרשת סבלנות !

צריך :
תפ"א
קישואים ירוק וצהוב
גזר בשלל צבעים
שורש פטרוזליה
שורש סלרי
תבלינים

תפ"א לאפות עד שמתאים למחית .
את כל הירקות לחתוך לרצועות ארוכות ודקות .
תפ"א משמשים תחתית לכן להוסיף מעט שמן ותבלינים למחית ולסדר בתבנית עגולה כמו בצק (תחתית ודפנות).
מעל לסדר את הירקות לפי סדר קבוע - רצועת גזר,קישוא ירוק, סלרי קישוא צהוב שורש פטרוזילה וכן הלאה ...ספירלה , הירקות על צידם .
חשוב לתבל כל שלב , כל ירק עובר תיבול - אצלי : תערובת יבשה של מלח פלפל וטימין מיובש , הכל כתוש דק.
בשלב זה מוסיפים חומר מאחד - ביצים וגבינות (לא טבעוני , צמחוני) .
אני לא מוסיפה כלום , בשלב הסידור מצופפת מאוד וכל סיבוב מורחת את הירקות בשכבה דקה של מחית תפ"א המשמש "דבק".
מכסה ולתנור 40-50 דקות.
כשמוכן מורידה כיסוי ומשחימה.

יפיפה טעים ו-100% טבעוני.

מהוועדה לקיצור הליכים נמסר - אפשר לסדר קומות של הירקות על בטנם, פחות מסובך ויפה בחיתוך ...טעים מאד גם כך.
 
שלוש שאלות:

מתכון כבר מצאתי אבל מכיוון שמתחשק לי להכין את זה לעצמי ,
כמה שאלות לגבי דברים שלא הבנתי:

1) מה זאת אומרת למרוח במחית תפו"א את הירקות? (זה פירה ולא שמן אז לא בדיוק קלטתי איך מורחים או שאולי לוקחים ומצפים אותם מעל בכמה כפות פירה ששמרנו מקודם? -כמובן במידה וטבעוני.

2) אם לא טבעוני אלא צמחוני כשאני מכינה את הבלילה לשפוך מעל של גבינות וביצים באיזה גבינות את משתמשת וכמה גרם ובכמה ביצים?

3) ובאיזה חום את אופה? :)
 
תשובות

1- ללא מורחים שכבה של מחית , מנקדים במקומות אסטרטגיים על מנת שיתחבר לזה שלפניו ומאחוריו.

2- לא הכנתי צמחוני , אני משערת - לתבנית 26 , שלוש ביצים וכוס גבינות מגוררות.

3- חום - בתנור שלי 150 מעלות זה חום בינוני גבוה, אופה ב- 150 תבנית מכוסה בערך 40 דקות , בודקת את הירקות מפעם לפעם.
בדקות האחרות מעלה ל-170 ומשחימה , בערך 5 דקות.
 

יעל גגג

New member
מעניין אותי גם, הווריאציה הטבעונית

על איזה כמות של ירקות מדובר, כדי לייצר משהו עם קצת גובה? והיחסים ביניהם - כולם מופיעים בכל קומה - שורש סלרי הוא לא דומיננטי מדי לכל קומה?
התיבול - האם כל ירק מקבל את אותו תיבול - מלח פלפל וטימין מיובש?
וגם אני שואלת לגבי מחית תפוחי האדמה, האם את מדללת אותה עם שמן כדי ש״תמרח״ או באופן אחר?
בקשה אחרונה - אם יש לך תמונה של המוגמר, אשמח שתצרפי
תודה רבה!
 
תשובות

אין לי דרך לחשב כמויות , מכינה לטבעוני אחד + טועמים.
שמה 2 מכל ירק ו-1/2 מירקות התבלין.

תבחרי את הירקות שאת אוהבת - חציל , שומר, לפת , סלק ,אצלי שורשים למינהם מאד אהובים ולכן שמה, את תמצאי את הטעים לך .

תיבול יכול להיות ...הכל מהכל - בזיליקום יבש וטרי, אורגנו, אריסה / פלפל צ'ומה .......

את המחית מנקדים על הירק על מנת שיתחבר לירק לפני ומאחוריו , מריחה מעיכה מאד מאד עדינה.

המלצתי - תנסי בכמויות קטנות עד שתמצאי את המתאים והנוח לך.

מצטערת אין תמונות , אני עתיקה , עדיין לא הפנמתי את הצורך הפירסומי
 

פוקסי99

New member
פשטידות

אלו שני פשטידות אשר מכינים אצלי.
תוספת של כפית כמון
וחצי חבילה כוסברה קצוצה
וחצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
ורבע כפית כורכום.
לכל מתכון
תתן לפשטידה גוון ספרדי.




פשטידת קישואים ובצל
3 קישואים גדולים מגורדים גס
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
1/2 1 כוסות קמח רגיל או תופח
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 ביצים

מלח
פלפל שחור

תבנית 26 180 מעלות כשעה

פשטידת כרובית ובצל
1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח מעוכה כפירה
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
3 כפות מיונז
3 ביצים
2 כפות פרורי לחם
מלח
פלפל שחור
לערבב הכל יחד
תבנית 26
180 מעלות כשעה
מתוך אוסף הפיתקיות של אישתי אשר כל דבר טוב ולא משנה היכן היא מבקשת מתכון.
הפשטידות נוסו והם מעולות.
כל טוב
פוקסי
 
תודה על המתכונים

העתקתי, אני מחפשת אם יש לאשתך מתכונים שהם ספציפית עם כמה שפחות מוצרים מהחי כי האדם המדובר שאוכל אותם (אחותי) אוכלת בעיקר אוכל טבעוני.

שמתי לב שיש מיונז וביצה , כמובן העתקתי . אם לאשתך מתכונים גם בלי מרכיבים מהחי יותר מאשמח שתשתף,

יום נעים.
 
המתכון בו השתמשתי למוסאקה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3485779,00.html

אחר כך אם יהיה לי זמן אצלם , יצא טעים מאוד מאוד .
רק אם למישהו יש המלצות לאיך לספוג ביעילות רבה יותר את הנוזלים של החצילים המטוגנים (זאת אומרת רק הם הפרישו בתנור, את הבשר לכל מקרה סיננתי ויצא יציב). אשמח

יש לציין שיבשתי בנייר מגבת לאחר טיגון החצילים

ללקק את האצבעות :)
 
שאלה נוספת- פאי רועים

גם בפאי רועים כשאני מכינה נוטים להצטבר עודף נוזלים לא פעם,
המלצות (מעבר לסינון).

וכמובן אם כבר מסננים את הבשר ,במידה וצימצמת ככל יכולתך את הנוזלים על אש
כיצד שומרים על עסיסיות שלו?
 

פוקסי99

New member
אז המוסקה/מפרום שלי סדנה

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/99256956/אוכל_ומשקאות/מתכונים
אפשר לקחת חציל לחתוך את החציל לאורכו לפרוסות בעובי של כ6 מ"מ ניתן לצרוח בשמן זית ולהכניס לתנור עד שישחימו מעט ומכאן להמשיך כמו בסדנה .כמו כן מי שלא רוצה בתנור ניתן לטגן קלות ולהמשיך גם כמו בסדנה. אפשר גם לקלות את החצילים על פלנצ'ה .
 
למעלה