מבקשת מתכון ל....

DCS

New member
מה זה מקלוני אורז ? אולי הכוונה לאיטריות אורז

אין לי מתכון ספציפי אבל...

אני בד"כ משתמשת במקלוני אורז למרק או למוקפץ. את יכולה להקפיץ ירקות שונים וגם חזה עוף או בקר אם בא לך ולהוסיף לזה סויה וגם קצת רוטב צ'ילי מתוק או חריף, לפי טעמך. לחמם את האטריות אורז בנפרד ובסוף לערבב ביחד. אם את אוהבת כוסברה, זה נחמד להוסיף ממש בסוף אחרי כיבוי האש.

מתכון לאטריות אורז.

אטריות אורז עם עוף וירקות ברוטב קוקוס קל להכנה בערך שעה בשרי מאת: אביגיל ביסר, על השולחן כשר (3.4/5) 29 דירוג הגולשים: (1-גרוע 5-ענק) 5 4 3 2 1 דרגו: מצרכים 3 יח' חזה עוף מנוקה 3 כפות סויה 1 כף דבש 1/2 כוס מים 1/2 חבילה אטריות אורז הכי דקות שיש - מושרות במים קרים במשך 20 דקות 2 פלפלים (אחד אדום, אחד צהוב) 1 כרישה רק החלק הלבן 2 קישואים 2 גזרים 1 קופסת חלב קוקוס 2 כפות רוטב סויה 1 פלפלון צ'ילי קצוץ 2 שיני שום קצוצות 1 כפית דבש 2 כפות שמן מלח ופלפל אופן ההכנה 1.מבשלים את העוף עם הסויה והדבש והמים עד שהבשר מוכן. 2.אם יש סבלנות - קורעים את הבשר לרצועות דקיקות לאורך הסיבים. אם לא - חותכים לרצועות קטנות. 3.חותכים את הפלפלים, הכרישה, הגזר והקישואים לרצועות דקיקות. 4.מחממים שמן בווק ומטגנים במשך דקה את הצ'ילי ואת השום. מוסיפים את הירקות ומקפיצים 4 דקות. מוסיפים את האטריות, העוף, חלב הקוקוס, הסויה, הדבש, המלח והפלפל. מערבבים תוך כדי טיגון 4 דקות. מתקנים תיבול ומגישים מייד.

yarden d

New member
../images/Emo207.gif

רציתי לדעת איך בדיוק מכינים אטריות אורז? פעם אחרונה שניסיתי להכין, לפי ההוראות, הן יצאו דבוקות אחת לשנייה... למישהו יש ניסיון בהכנה של האיטריות העקשניות?

אטריות אורז...

האמת בדיוק אתמול בשלתי גם אני אטריות אורז וגם לי הן נדבקו. אני חושבת שזה בגלל בישול יתר. אולי כדאי לבשל אותן פחות זמן ואחרי הבישול לרחוץ אותן במים קרים כדי להפריד בינהן. אולי....

yarden d

New member
לא נראה לי שזה קשור לבישול יתר

הבישול עצמו הוא עד 3 דק'... וגם אני ניסיתי לשטוף במסננת תחת מים קרים ואפילו שמתי מעט שמן ועירבבתי וזה עדיין נדבק.. נראה לי שהכי טוב לבשל אחת אחת...

חחח אחת אחת, השאלה מה יקרה שהן תיפגשנה אח"כ,

אולי הן תידבקנה שוב....
איזה אטריות אורז בישלת? יש כאלה שהן ממש דקות דקות ויש אטריות אורז שהן כמו ספגטי....

אה ואלה...

אז זה אמור להיות אפילו יותר קל מהאטריות העבות. אני זוכרת שעשיתי אותן והוספתי אותן למים רותחים שכבר אינם על האש. ממש כמה דקות כמו שאמרת ואח"כ לשטוף במים קרים... זה אמור לעבוד...(-:

yarden d

New member
../images/Emo13.gif

אני אנסה שוב, ונראה מה יקרה הפעם. תודה בכל מקרה.

למעלה