מבקשת מתכון מומלץ למרק רגל, תודה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בבקשה: מרק רגל ללא רגל, "מזוייף"


מרק רגל ללא רגל, "מזוייף"

מצרכים:
חלקי עוף
2 גרונות הודו חתוכים
כחצי קילו בשר חתוך לקוביות
בצל קלוף שלם
2 שיני שום שלמות
עבניה חתוכה לחצי
4 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות עבות
4 קישואים חתוכים ל3-4 פרוסות כ"א
2 תפ"א חתוכים לשמיניות
שורש
כמה חתיכות דלעת
שמיר, כוסברה, פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
2 כפות חאוויג' למרק
כף כמון
כף אבקת מרק עוף/בשר, לא חובה

אופן ההכנה:
1. שוטפים בשר עוף וכ"ו, מכניסים לסיר גדול, ממלאים מים ככל האפשר ומרתיחים.
2. מורידים עם כף את הקצף הג'יפתי, מנימיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי (עד שהבשר רך).
3. מוסיפים ירקות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד שהירקות הקשים (גזר) מתרככים (לא יותר מידי כדי שלא יתפוררו--20 דקות?). לקרת סיום מוסיפים תבלינים.
4. מוציאים בצל שום ועגבניה (ככה לימדו אותי לגבי מרק עוף, לא יודעת למה).

*אני מכניסה לסיר קצת יותר חתיכות עוף ומוציאה את רובן מהסיר בשלב בו מוסיפה ירקות ומשתמשת להכנת עןף מטוגן/KFC.
 
מרק רגל תימני

מרק עוף תימני
מתוך קובץ מאכלי תימן - מחבר לא ידוע

המתכון נוסה

לכל סועד - שוק עוף, 1 תפו"א ,1 כוס מים

החומרים

שוקי עוף / או רגל
תפוחי אדמה- חתוכים לרבעים
תבלין חוויאג' למרק
אבקת מרק עוף
3 כפות שמן
2 כפות תבלין כוסברה/כמה עלים
1 בצל שלם
מים

אופן ההכנה

בסיר להכניס את שוקי העוף ולהוציא את הקצף הלבן.
להנמיך הלהבה ולהוסיף את שאר החומרים.
לבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן כ- ¾ שעה.

להגיש בתוספת חילבה.
 
עוף עם חוויאג' / נעמי דה פירסט

עוף עם חוויאג' / נעמי דה פירסט
מתכון תימני שלמדתי מאמא של חברה שלי

שמים בקערה את העוף -חתוך לחתיכות) - אני אוהבת לתת רתיחה קודם לעוף
מוסיפים שום כתוש/ קצוץ , מלח, פלפל, חוויאג', שמן ומערבבים היטב.

שמים בסיר מעט שמן, מעבירים את את העוף המתובל לסיר ונונים לו טיגון קטן. מוסיפים מעט מים ומבשלים על אש קטנה.
מערבבים מידי פעם ואם צריך, להוסיף עוד קצת מים שלא יישרף.
 
מרק חומוס עם או בלי רגל

מרק חומוס / נעמי דה פירסט

להכניס לסיר לחץ
1 חבילה חומוס (אני משתמשת בסנפרוסט- המוקפא.- אין צורך להשרות)
בשר בקר - אני אוהבת לשים שילוב של שפונדרה או רגל ובשר לא שמן
ביצים קשות
אופציה -(ורק בסוף - להוסיף מעיים ממולאים בנוסח מזרחי- נורא טעים- ממולא בשר ואורז מתובל ופיקנטי- בד"כ אני מכינה לבד)
מתבלים במלח,פלפל, כורכום . (אם מוכרחים אפשר להוסיף גם אבקת מרק עוף)
(אופציונלי - אפשר להוסיף חוואיג' וכמון אם אוהבים )
מוסיפים מים לכיסוי
סוגרים .
מחשבים זמן בישול מרגע הרתיחה - כ- 40 דקות.- אש קטנה.
לאחר שפותחים את המכסה (אחרי שהצטנן כמובן) שמים שוב על האש, מביאים לרתיחה, בודקים ומתקנים תיבול לפי הצורך - וזה הזמן לשים את המעיים.


הערה- במידה ולא משתמשים בסיר לחץ - מכינים הכל למעט המלח שאותו מוסיפים רק לקראת הסוף, כשהבשר כבר רך.
מבשלים בערך כשעתיים. שלוש
אפשר להשתמש עם גידים , עם רגל , עם בשר רזה , עם בשר שמן . מה שאתם אוהבים
 
מרק שעועית לבנה עם או בלי רגל

נושא : מרק שעועית לבנה - בסיר לחץ
תאריך : 08/11/05 11:56
מחבר/ת : נעמי דה פירסט


מרק שעועית לבנה - באדיבות אמא שלי
להכניס לסיר לחץ
1 חבילה שעועית לבנה (אני משתמשת בסנפרוסט- המוקפא.- אין צורך להשרות)
בשר בקר - אני אוהבת לשים שילוב של שפונדרה או רגל ובשר לא שמן
מתבלים במלח,פלפל, רסק עגבניות וקצת פפריקה . אפשר להוסיף חוויאג' וכמון .
מים כמובן- עד הקו שמרשה הסיר.
סוגרים .
מחשבים זמן בישול מרגע הרתיחה - כ- -50 -40 דקות.- אש קטנה.
לאחר שפותחים את המכסה (אחרי שהצטנן כמובן) שמים שוב על האש, מביאים לרתיחה, בודקים ומתקנים תיבול לפי הצורך -

במידה ומכינים בסיר רגיל , זמן הבישול מתאר לכשעתיים שלוש על אש קטנה , ערבוב מידי פעם . אם צריך מוסיפים נוזלים
 
מתלבטת איך לרשום את המתכון שהוא מודולרי

ומשתנה בהתאם למה שיש בבית. זהו מתכון לא תימני.

אני אוהבת לשלב שעועית עם גריסים ועדשים ומשרה את כולם, כל אחד בנפרד.
אם יש לך מקום במקפיא, כדאי מאד להשרות כשמביאים הביתה, לסנן ולהקפיא.
לא צריך להפשיר לפני הבישול.
איזו שעועית - מה שאוהבים. שחורה, אדומה, חומה-מקושקשת, לבנה או לימה - הכי מתאימות.
עדשים - הכי טעים לי החומות-ירקרקות.

הבשר - אני אוהבת לשים שילוב של גידי רגל (בלי עצם שסתם תופסת מקום ומנפחת את המחיר) עם שריר (בישראל זה מספר 8).

מזהיבה בצל פרוס, מוסיפה את הקטניות, את הבשר וכמה גזרים קצוצים או חתוכים גס. מה שאתם אוהבים. אם יש ענף סלרי,
כדאי להוסיף. ואפשר גם כמה ענפים. אם אוהבים אפשר להוסיף שיני שום קלופות וחצויות.
מתבלת בפלפל שחור ומוסיפה מים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מבשלים עד שהשעועית רכה, ממליחים לפי הטעם ומי שמוכרח,
יכול בשלב זה להוסיף גם אבקת מרק עוף או אבקת מרק בשר. מבשלים עוד חצי שעה וזהו.

אפשר במקום בשר לשים גרונות הודו. ואפשר לשים רק גרונות הודו, בלי גידים ובלי בשר.

המרק הזה נשמר נהדר בהקפאה פרט לגזר שנעשה קצת סמרטוטי, אבל אם הוא קצוץ אז לא נורא.
 

shira1960

Active member
מיכל - אני ממליצה על המרק של השיקסע

לא יודעת אם "מרק רגל" ו"מרק עוף תימני" זה אותו דבר אבל ראיתי שאחרות הציעו את המרק עם עוף אז גם אני בכיוון. יש גירסא עם עוף (מעולה - הכנתי כמה וכמה פעמים) ויש גרסא עם בשר (לא הכנתי ) - לא יודעת איך מכינים עם רגל אבל אני מניחה שהולכים בשיטת המרק עם הבשר.את המרק עם העוף הכנתי גם בלי עוף בכלל - רק עם ירקות - אני מוסיפה קצת יותר ירקות ואז מגישה כמרק ירקות או מוסיפה קוביות עוף מבושלות שהיו לי במקרר.



מרק עוף תימני מהבלוג של השיקסע
המקור:http://theshiksa.com/2010 0/12/29/yemenite-soup/
===============================
6 כרעיים (אפשר להוריד עור או להשאיר) (שירה: הכנתי פעם עם פרגיות)
2 עגבניות (*שירה: שמתי רסק)
1 חבילה כוסברה, קשורה
3 גזר קלופים וחתוכים לרבעים (שירה: שמתי דלעת וקישואים במקום ולאחרונה מוסיפה גם שורש פטרוזיליה/סלרי בשביל להוסיף טעם)
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
1-2 כפות חוואיג' מרק
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
מלח, פלפל
כוסברה טרייה קצוצה לקישוט (לא חובה)
לשים את העוף (שטוף ונקי) בתחתית סיר גדול. לכסות במים ועוד כשבעה ס"מ. להוסיף 2 כפיות מלח וחצי כפית פלפל שחור. להביא לרתיחה כ10 דקות, להוריד את הקצף.
לעשות 3 חתכים בעגבניות אבל לא עד הסוף (להשאיר אותם מחוברים). להוסיף את הירקות והכוסברה ולערבב. להוסיף 1 כף חוויאג' ולערבב. להביא שוב לרתיחה להוריד לחום בינוני-נמוך ולבשל כשעה.
לטעום ןלתקן תבלינים
להוסיף תפוחי אדמה, לבשל על אש בינוני נמוך עוד 30 דקות או עד שהעוף רך מאוד. להוציא את הכוסברה והעגבניות לפני ההגשה.
שירה: אני מוסיפה עוד ירקות (אני יודעת שזה לא מרק תימני אבל אני אוהבת עם יותר ירקות) ופחות תפוחי אדמה. בדרך כלל קישואים, סלרי, ודלעת
בבלוג שלה יש גם גרסה עם בשר - לא הכנתי.
 

michalgad1

New member
תודה שערה אני אנסה לחפש את המתכון

שלה עם הבשר כי זה מה שיש לי . נשמע מצויין.
 

אמרלדה

Active member
הרגתן אותי עם המרק הזה. לא סיפרו

לכן שקיץ עכשיו?

יש איזה מתכון לסלט רגל תימני?

כדאי להעלות את השרשור הזה בסתיו-חורף שוב.
 
למעלה