מיכל - אני ממליצה על המרק של השיקסע
לא יודעת אם "מרק רגל" ו"מרק עוף תימני" זה אותו דבר אבל ראיתי שאחרות הציעו את המרק עם עוף אז גם אני בכיוון. יש גירסא עם עוף (מעולה - הכנתי כמה וכמה פעמים) ויש גרסא עם בשר (לא הכנתי ) - לא יודעת איך מכינים עם רגל אבל אני מניחה שהולכים בשיטת המרק עם הבשר.את המרק עם העוף הכנתי גם בלי עוף בכלל - רק עם ירקות - אני מוסיפה קצת יותר ירקות ואז מגישה כמרק ירקות או מוסיפה קוביות עוף מבושלות שהיו לי במקרר.
מרק עוף תימני מהבלוג של השיקסע
המקור:
http://theshiksa.com/2010 0/12/29/yemenite-soup/
===============================
6 כרעיים (אפשר להוריד עור או להשאיר) (שירה: הכנתי פעם עם פרגיות)
2 עגבניות (*שירה: שמתי רסק)
1 חבילה כוסברה, קשורה
3 גזר קלופים וחתוכים לרבעים (שירה: שמתי דלעת וקישואים במקום ולאחרונה מוסיפה גם שורש פטרוזיליה/סלרי בשביל להוסיף טעם)
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
1-2 כפות חוואיג' מרק
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
מלח, פלפל
כוסברה טרייה קצוצה לקישוט (לא חובה)
לשים את העוף (שטוף ונקי) בתחתית סיר גדול. לכסות במים ועוד כשבעה ס"מ. להוסיף 2 כפיות מלח וחצי כפית פלפל שחור. להביא לרתיחה כ10 דקות, להוריד את הקצף.
לעשות 3 חתכים בעגבניות אבל לא עד הסוף (להשאיר אותם מחוברים). להוסיף את הירקות והכוסברה ולערבב. להוסיף 1 כף חוויאג' ולערבב. להביא שוב לרתיחה להוריד לחום בינוני-נמוך ולבשל כשעה.
לטעום ןלתקן תבלינים
להוסיף תפוחי אדמה, לבשל על אש בינוני נמוך עוד 30 דקות או עד שהעוף רך מאוד. להוציא את הכוסברה והעגבניות לפני ההגשה.
שירה: אני מוסיפה עוד ירקות (אני יודעת שזה לא מרק תימני אבל אני אוהבת עם יותר ירקות) ופחות תפוחי אדמה. בדרך כלל קישואים, סלרי, ודלעת
בבלוג שלה יש גם גרסה עם בשר - לא הכנתי.