מאפה ברוקולי קליל וטעים,
מאפה ברוקולי מהיר הכנה: (מאפה ללא קמח,שמתאים גם למי שבדיאטה.)
 
המצרכים:
חבילת ברוקולי קפוא ,
להכניס את הברוקולי לסיר עם מים רותחים ל-2 דקות,לסנן ,ולהמתין מעט שיצטנן .
לאחר מכן,לקצוץ אותו קיצוץ -גס ,או לפרק לפרחים קטנטנים,
(אפשר לקצוץ במעבד- המזון בפולסים-קצרים -לקיצוץ גס.
 
בצל בינוני, לקצוץ ולטגן בכף שמן,עד לשקיפות.(או להשתמש בכף שבבי -בצל.)
 
לערבב בקערה:
3 כפות מיונז
בצל מטוגן או שבבי בצל,
גזר בינוני מגורר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל-שחור
3 חלמונים צהובים.
עלים מענף תימין קטן וטרי.
את 3 החלבונים - להקציף לקצף יציב .
 
להניח בכלי קטן, חופן גבינה צהובה דלת -שומן,מגוררת,
שתשמש לפיזור על המאפה,לקראת סוף האפייה.
 
ההכנה:
1. ראשית,מחממים את התנור 180 מעלות חום.
 
2. להכין תבנית מאורכת עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן,ועוד תבנית שקעים של מאפינס.
 
3.לקערה עם הקצף המוכן, יוצקים את שאר המצרכים עם הברוקולי,והבצל המטוגן.
ולערבב בעדינות ,בכדי שהקצף לא יתפרק,
 
להעביר את התערובת לתבנית -אפיה בינונית,
(או לתבנית מאורכת ,אינגליש קייק , ואת השאר: לצקת לתבנית נוספת קטנה ,(או לתבנית מאפינס שקעים משומנת קלות.)
 
אופים בתנור בחום בינוני, של 180 מעלות חום,
לאחר 25 דקות להוציא ,ולפזר את הגבינה מגוררת, ולהחזיר לתנור ,לעוד 5- 10 דקות, להזהבה קלה.
 
מאפה מאוד טעים,שהכנתו מאוד מהירה,והוא אפילו דייאטתי.
 
לאחר צינון אפשר לשמור במקרר,
למחרת ,לאחר חימום קצר,הטעם משתבח כפליים.
קליל טעים ומומלץ.