מבקשת מתכונים לפשטידות חלביות

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
מבקשת מתכונים לפשטידות חלביות

אשמח לקבל מתכונים לפשטידות חלביות שניתן להכין בקלות יחסית ובמהירות בתבניות מאורכות.
אינני חזקה במאכלי שבועות ולכן זקוקה לסיוע.

תודה מראש
 

ybo4

New member
תודה אבל

תודה על ההפניה לגוגל.
עם זאת - פניתי לפורום מתוך מחשבה שכאן כותבים אנשים הרגילים במתכונים שונים ואוהבים לבשל. הייתי שמחה לקבל מתכון ממישהו שמכין פשטידה מסוימת ויודע שהכנתה קצרה ולא מאוד מורכבת וטעמה טוב.
 

שרון 337

New member
מאפה ברוקולי קליל וטעים,

מאפה ברוקולי מהיר הכנה: (מאפה ללא קמח,שמתאים גם למי שבדיאטה.)
&nbsp
המצרכים:
חבילת ברוקולי קפוא ,
להכניס את הברוקולי לסיר עם מים רותחים ל-2 דקות,לסנן ,ולהמתין מעט שיצטנן .
לאחר מכן,לקצוץ אותו קיצוץ -גס ,או לפרק לפרחים קטנטנים,
(אפשר לקצוץ במעבד- המזון בפולסים-קצרים -לקיצוץ גס.
&nbsp
בצל בינוני, לקצוץ ולטגן בכף שמן,עד לשקיפות.(או להשתמש בכף שבבי -בצל.)
&nbsp
לערבב בקערה:
3 כפות מיונז
בצל מטוגן או שבבי בצל,
גזר בינוני מגורר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל-שחור
3 חלמונים צהובים.
עלים מענף תימין קטן וטרי.
את 3 החלבונים - להקציף לקצף יציב .
&nbsp
להניח בכלי קטן, חופן גבינה צהובה דלת -שומן,מגוררת,
שתשמש לפיזור על המאפה,לקראת סוף האפייה.
&nbsp
ההכנה:
1. ראשית,מחממים את התנור 180 מעלות חום.
&nbsp
2. להכין תבנית מאורכת עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן,ועוד תבנית שקעים של מאפינס.
&nbsp
3.לקערה עם הקצף המוכן, יוצקים את שאר המצרכים עם הברוקולי,והבצל המטוגן.
ולערבב בעדינות ,בכדי שהקצף לא יתפרק,
&nbsp
להעביר את התערובת לתבנית -אפיה בינונית,
(או לתבנית מאורכת ,אינגליש קייק , ואת השאר: לצקת לתבנית נוספת קטנה ,(או לתבנית מאפינס שקעים משומנת קלות.)
&nbsp
אופים בתנור בחום בינוני, של 180 מעלות חום,
לאחר 25 דקות להוציא ,ולפזר את הגבינה מגוררת, ולהחזיר לתנור ,לעוד 5- 10 דקות, להזהבה קלה.
&nbsp
מאפה מאוד טעים,שהכנתו מאוד מהירה,והוא אפילו דייאטתי.
&nbsp
לאחר צינון אפשר לשמור במקרר,
למחרת ,לאחר חימום קצר,הטעם משתבח כפליים.
קליל טעים ומומלץ.
 

שרון 337

New member
פשטידת בצל ובטטה:

פשטידת בצל ובטטות טעימה .(פרווה) מבוסס על מתכון פשטידת -הבצל של ליהיא לפיד.
&nbsp
המצרכים הדרושים:
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 ביצים
1/2 כפית מלח ,להוסיף לערבב ולטעום.
פלפל שחור
1 בטטה מבושלת חלקית ,לפרוס לפרוסות דקות.
צרור פטרוזיליה קצוצה
&nbsp
אופן הכנה:
לשמן תבנית בקוטר 26 לפשטידה גבוהה,
לערבב את כל מרכיבי הפשטידה (כולל הבטטה והפטרוזיליה) ,לתערובת אחידה ,
ולהעביר לתבנית ולשטח בעזרת כף.
&nbsp
לחמם תנור ל- 180 מעלות,
ולאפות את הפשטידה, במשך כ-50 דקות, עד שהיא מזהיבה.
&nbsp
 

שרון 337

New member
לפשטידת בצל חלבית, מוסיפים מיכל יוגורט, וכף אחת גבינה רכה..

 

ybo4

New member
תודה רבה

זה יאפשר לי לגוון את הפשטידות ולגוון לעצמי.
מרחיב לי את המגוון גם לארוחת שבועות
תודה
 

raya

Well-known member
פשטידות/קישים חלביים.
בקישור כמה הצעות שכתבתי לא מזמן.
יש לי לא מעט מתכונים שאני מכינה לעיתים קרובות.
אם חסר לך רעיון מעבר למה שבקישור - כתבי מה בדיוק את רוצה ואחפש.
רעיה
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/180758382/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי[/URL]
 

ybo4

New member
תודה רבה לשניכם

מרכזת אצלי את מה שנראה לי מועט עבודה (חייבת לתכנן את הזמן ואת היכולות).
בוודאי אשמש
 
למעלה