כרובית בתנור
את זה אני אוכלת רק בחורף, ולפעמים כשהחורף לא מספיק צונן, מוותרת. למשל השנה קניתי פעם בשיא החורף ומצאתי חרקים. כמובן שזה הוזבל מיד.
מפרקים את הכרובים לפרחים בגודל אגרוף קטן או קלמנטינה, מנקים היטב, משרים במה שנוהגים להשרות מסננים ומנערים מעודף המים.
שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית ובמלח גס - לא צריך הרבה. מספיק שכל פרח יקבל לטיפה קטנה של התיבול.
מסדרים בשכבה אחת ואופים בחום בינוני עד שפה ושם יש נקודות אפויות. מרימים קצת את הפרחים ובודקים אם השחימו מלמטה. בדרך כלל זה נאפה
יותר מהר בחלק התחתון שסמוי מן העין.
אצלי אוכלים את זה בכל פה, וכמה שאני מכינה, לפעמים כמה תבניות, זה מתחסל.