מבקשת מתכונים לתוספת ירקות. רוצה קצת לרענן את

לאה סי

Active member
תודה
חמים בעיקר!

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט אספרגוס נהדר/רקפת


סלט אספרגוס נהדר

צנצנת של אספרגוס לבן - מוציאים את האספרגוסים, חותכים כל גבעול ל- 3 חלקים. שומרים בצנצנת חלק מהמים.
בתוך המים ששמרנו מערבבים כף של מיונז, הרבה שמיר קצוץ ומלח.
מחזירים את האספרגוס לצנצנת ומנערים בעדינות.
 

22BB

New member
יש עכשיו לבן ? חשבתי שהביאו והתיאשו ממנו

בפריז היו דקים שבאו כבר חתוכים, לא צריך לטפל כלום, רק לשים בסיר. כיף !
 

22BB

New member
בזול. פה עולים 25 ולא ראיתי לבנים כבר שנה לפח

 

לאה סי

Active member
מבקשת מתכונים לתוספת ירקות. רוצה קצת לרענן את

המלאי. תודה
 
קולרבי חתוך לקוביות בגודל כ- 1X1 (חשוב

שתהיינה בגודל פחות או יותר אחיד). שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית ומלח גס (לא בהגזמה)
ואופים בחום בינוני עד שמתחיל להזהיב בפינות הקוביות. אני מאד מאד אוהבת את זה.
 
שומר מאודה (מתכון של נועם)

5 ראשי שומר חתוכים לפרוסות דקיקות
4 כפות מים
4 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח (שמתי ממש מעט)
להגשה: פטרוזיליה קצוצה

מאדים בסיר מכוסה היטב את כל החומרים יחד עד שהשומר מתרכך.
מסירים את המכסה וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים והשומר תופס קצת צבע חום בקצוות.
הערה: השתמשתי בקילו וחצי וזה די התכווץ.
ועוד הערה: לאחרונה הכנתי ולא היה לי מספיק שומר. הוספתי כמות כמעט שווה של בצל חתוך לרבעי אורך ואחר כך פרוס לרוחב (התקבלו רבעי טבעות די קטנים, בערך בגודל פרוסות השומר)
וזה ממש שדרג את המאכל והוסיף לו מתקתקות עדינה.
 
כרובית בתנור

את זה אני אוכלת רק בחורף, ולפעמים כשהחורף לא מספיק צונן, מוותרת. למשל השנה קניתי פעם בשיא החורף ומצאתי חרקים. כמובן שזה הוזבל מיד.

מפרקים את הכרובים לפרחים בגודל אגרוף קטן או קלמנטינה, מנקים היטב, משרים במה שנוהגים להשרות מסננים ומנערים מעודף המים.
שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית ובמלח גס - לא צריך הרבה. מספיק שכל פרח יקבל לטיפה קטנה של התיבול.
מסדרים בשכבה אחת ואופים בחום בינוני עד שפה ושם יש נקודות אפויות. מרימים קצת את הפרחים ובודקים אם השחימו מלמטה. בדרך כלל זה נאפה
יותר מהר בחלק התחתון שסמוי מן העין.
אצלי אוכלים את זה בכל פה, וכמה שאני מכינה, לפעמים כמה תבניות, זה מתחסל.
 
כרוב בתנור

בוחרים ראש כרוב קטן יחסית, מסירים את העלים הפגומים, חוצים לאורך ופורסים כל מחצית לפרוסה, כמו שפורסים עוגה או אבטיח,
כך שתמיד הפרוסה תגיע עד למרכז הכרוב וכך העלים של כל פרוסה יישארו מחוברים לעמוד השדרה של הכרוב.
שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית ובמלח גס (לא בהגזמה), מסדרים בשכבה אחת ואופים בחום בינוני עד שפה
ושם יש נקודות של השחמה. להיזהר שלא לשרוף.
 
אצבעות קישואים מוקפצות בשמן זית ושום

בוחרים קישואים קטנים ומוצקים. מסירים את הקצוות ולא מקלפים אלא רק מגרדים קצת את הקליפה במקומות הפגומים.
חותכים לאורך לרבעים ואם הקישואים ממש קטנטנים, מספיק אפילו לחתוך לאורך לחצאים.
מחממים חימום קל שמן זית בסיר שטוח, שלא יהיה ממש לוהט ושהקישואים לא יישרפו, מוסיפים את הקישואים,
מתבלים במלח ובשום כתוש ומקפיצים כמה דקות, עד שהקישואים מספיק רכים אבל לא יותר מדי.
 
קישואים ועגבניות

בוחרים קישואים יפים, מוצקים ולא ענקיים.
מסירים את הקצוות ומגרדים את הקליפה רק היכן שהקליפה פגומה.
פורסים לטבעות בעובי כ- 2 מ"מ.
יוצקים מים רותחים על עגבניות בשלות (בערך שליש ממשקל הקישואים),
חורצים את הקליפה ומושכים כדי להסירה.
חותכים לקוביות קטנות.
לחילופין אפשר להשתמש בשימורי עגבניות קצוצות או מרוסקות.
חותכים קצת פלפל (באיזה צבע שרוצים) לקוביות קטנות.
ממש קצת. זה רק צריך לתת ארומה קלה של פלפל ולא יותר.
מקלפים וקוצצים שיני שום, לפי הטעם.
מחממים קלות שמן זית בסיר שטוח, מוסיפים את הקישואים ומקפיצים 2-3 דקות.
מוסיפים את השום ואת הפלפל ומקפיצים עוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבנייה וגם מלח לפי הטעם (לא להגזים, לעגבנייה יש גם קצת מליחות טבעית),
בוחשים, מכסים וכשמתחיל לרתוח מקטינים להבה.
מבשלים עד שמספיק רך לטעמך (יש אוהבים רך ויש אוהבים פריך) וזהו.
 

חנהפ

Active member
הנה רעיון מרענן

רכיבים:

1 חב' אספרגוס חתוך לפיסות וחלוט

1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפיסות גדולות

3-4 פטריות פורטבלה חתוכות לפיסות גדולות

4 זוקיני חתוכים לגפרורים

3 קישואים פרוסים

1 כוס אפונה קפואה חלוטה

2 בצלים פרוסים לטבעות לא דקות

שום כתוש

יין לבן

מעט דבש

מלח

פלפל




אופן הכנה:

מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן, כ- 3 דקות ומניחים בצד.

מקפיצים את הקישואים והזוקיני בנפרד כ- 3 דקות.

מזהיבים את הבצל עם מעט שמן, מוסיפים את השום וכשזהוב.

מוסיפים את כל הירקות.

עירבוב קצר, מוסיפים כ- 1/4 כוס יין.

מתבלים.

עוד 2-3 דקות על האש תוך עירבוב זהיר.
 

לאה סי

Active member
יופי של רעיון.

ווידוי נאות: מעולם לא השתמשתי, לבושתי, באספרגוס טרי. אפשר קצת טיפים איך להשתמש בו?
 

22BB

New member
אם הוא עבה לקלוף את החלק התחתון

אם הוא דק, לא צריך לקלוף.
לחתוך התא הרגל במקום שבו האספרגוס נשבר, בערך הרבע / שליש תחתון ולזרוק אותו (אלא אם כן את רוצה להכין רוטב או משהו עם הטעם שלו, כי לאכליה הוא יהיה סיבי).
לבשל במי מלח רותחים דקה, להעביר למים קרים.
אפשר גם לצלות בתנור עם שמ"ז.
 

חנהפ

Active member
אנחנו מאוד אוהבות אספרגוס...

קונה את אלה בעלי הגבעול הדק
קוצצת כ- 5 ס"מ מהקצה
אין לי סיר מיוחד לבישול אז במחבת גדולה מרתיחה מים עם מעט מלח ושמה את האספרגוס ל5-7 דקות שיתרכך מעט, לא יותר מידיי כי הוא ימשיך להתבשל עם שאר הירקות.

אפשר גם לסנן את האספרגוס ולהקפיץ בחמאה עם שום כתוש, מנה מהירת הכנה וטעימה מאוד!

לפעמים אני משלבת בריזוטו, מוסיפה בסוף הבישול ממש לדקה או 2 כשהאספרגוס מוכנים לאכילה.


אין מה להשוות בכלל לזה הלבן שנמכר בצנצנות זכוכית!!
 
וכשהייתי הבוקר בשוק וראיתי את הדלעות עזות

הצבע, נזכרתי שבאותה שיטה (בתנור עם קצת מלח גס ושמן זית) אפשר להכין גם דלעת. חותכים לקוביות לא גדולות אבל גם לא קטנות מדי, ומכינים כנ"ל.
 
למעלה