מבקשת עזרה בבעיות שינה

מבקשת עזרה בבעיות שינה

בני בן שנה ושמונה,עד גיל שנה וקצת סבל המון ממחלות וירליות חוזרות ונשנות[מעל לנורמה כ14 מחלות חום]ובר ניתון מסוים,נאלצנו לרימו הרבה על הידים תוך כדי הרדמתו,מגיל 7 חודשים הפסיק לשון שינה ארוכה ושלמה ומאיר אותי לפעמים כ4-5 פכמים כאשר בכל פעם מרדימה אותו מחדש על הידיים בסלון או על ידי שתיה וחוזר חלילה,אם לא נרדם ממש יבכה ולא יסכים אפילו לישון לצידי במיטה,אני כבר מרוטת עצבים,לפעמים ניסיתי להתעלם ולהתעכב בלהרימו אך עוצמות הבכי התגברו על עייפותי וחזרתי להרימו,האם ישנה דרך שאינה אכזרית מבחינתי להרגילו לא להתעורר משנתו?,ואם לא מה הדרך בצורה מפורטת לעשות זאת,איני מתפקדת נורמלי במשך כל השבוע,תודה

הבן שלך התרגל ליקיצות הלילה ולאופן ההרדמה על

הידיים או עם אוכל ושתיה והוא צריך ללמוד להרדים את עצמו אחרת. מה שאת קוראת "אכזריות" תהיה לטובת כולכם שכן הוא אינו ישן היטב ואת גם כן לא. צריך להיות עקביים וברורים והתוצאות יהיו שוות את המאמץ. כאשר מתעורר תגשי אליו תחזירי אותו לשכיבה תלטפי אותו ותאמרי לו "עכשיו צריך לישון, אמא לידך..." אל תוציאי אותו עשי הכל עד שירגע וירדם שוב כאשר הוא במיטה. הוא יבכה אבל גם התינוק העקשן ביותר מתעייף ונירדם. כאשר הוא חוזר ומתעורר שוב חיזרי על זה גם אם זה אומר שלא תישני כל הלילה. תנחמי אותו בשכיבה כאשר הוא נשאר במיטה. תשתמשי במוצץ עם הוא אוהב, חיתול בד, בובה או חפץ מעבר אחר שהילד אוהב. אני מניחה שלזה את קוראת "אכזרית" כאשר בוכה ואת אינך מרימה אותו. מה שיעזור לך זה שהילד בוכה כי הוא עייף, מתוסכל ולא מצליח להרדים את עצמו. רק כאשר תורידי את התלות שלו בך להרדמות יצליח להרדם בעצמו ויהיה ילד נינוח ושמח יותר והרבה פחות עייף. ילד שאינו ישן כראוי סובל גם במשך היום מעייפות וממצב רוח רע. כדי שתוכלי לעבור את הלילות האלה את צריכה גיבוי. אם אפשר שבן זוגך יחלוק את לילה איתך מה טוב. בנוסף אני מציאה לך לקחת את זה כפרוייקט ובימים הקרובים תתארגני כך שתוכלי לישון בצהריים או אחה"צ. תיקחי חופש מהעבודה, תיקחי בייביסיטר ותתכונני ללילה כך שלא תהיי כל כך עייפה ותוכלי לעמוד מבחינת הכוחות שלך ב"משימה". בהצלחה, תראי שאם תהיי עיקבית הילד יישן ללא עזרתך.

yully2

New member
לאמא המתקשה.

מה שאת מספרת מוכר מאד, גם אני עברתי דבר דומה וכל מי שמגדל ילדים. הבעיה היא איך לשבור את ההרגל שלו ואת זה צריך לעשות בשיטתיות כמו שחגית כתבה לך כל לילה עד שחל שינוי. זה אומר עוד כמה לילות ללא שינה אבל הוא יתרגל, זה או שאת נשברת ומתמודדת עם זה עד גיל מבוגר שלו ( יש ילדים שעד גיל 5-6 מתעוררים רצים למיטה של ההורים) או שאת עושה לכולכם לילות טובים יותר. מאחלת לך שיהיה קל.

תודה,הבעיה שלא לוקח מוצץ,לא רגיל לחיתול,דובי

הילד לא יבכה במיטה הוא יעמוד ויצרח בקולי קולות,ניסיון קצר שעשיתי נדהמתי לגלות לאיזה אוקטבות,ואיזה הצגות של חנק ושיעול הוא עושה כדי שארים אותו על הידיים,הוא לא נרגע זמן רב מאוד והכניע אותי,חששתי שיהפוך לחוויה טראומטית,גם כך הוא במהלך היום נצמד אלי מאוד מרגע שחוזר מהגן,יש לו אח בן 4 שמיד מתעורר מהשינה והקונצרט מתחיל יש לי הרגשה שלא אעמוד בזה.

זה קשה אבל תנסי לא להיכנע. הבן שלך מתקשה

להרדים את עצמו, כל ההצגה שהוא עושה מסביב מאד דרמתית וקשה לצפיה אבל יש בה גם הרגל גרוע וגם מניפולציה. כמובן שהילד לא עושה זאת בכוונה אבל הוא יודע שהווליום שלו מכניע אותך ויעשה הכל לקבל כרצונו. כל עוד את מפחדת מהסצנה את לא תוכלי לעזור לו ולכם. לא תהיה לו טראומה . את נשארת איתו בחדר ומדברת איתו ואומרת לו שאת איתו ואת לא הולכת ואת רוצה לעזור לו ללמוד להרדם לבד וכו... מילים אוהבות ורכות. את צריכה להכין את עצמך ואת הבית, אפשר לעשות את הנסיונות במשך הסופ"ש ושהבן הגדול ישן במקום אחר 2 לילות. אין דרך קסמים... הוא רגיל להרדם באופן מסויים ובשביל להרגיל אותו אחרת צריך לעזור לו לצאת מההרגל הרע וזה דורש ממך להתגבר על הפחד. תחליטי שאת לא מוותרת ועושה גיוס אנרגיה וכוחות. תעזרי מורלית באנשים שאת אוהבת , לכי ליעוץ אפילו למספר מפגשים. נראה שאת מאד לחוצה ודואגת ,וודאי גם דברים נוספים מקשים את חייך, קחי הרבה אוויר וצאי לדרך...

למעלה