מבקשת עזרה בהחלטת לימודים חשובה

ayedah

New member
מבקשת עזרה בהחלטת לימודים חשובה../images/Emo101.gif

שלום לכולם, בדרך כלל אני קוראת בפורום בתקופות מסויימות, ולעיתים רחוקות שואלת משהו. היום אני מרגישה שזה מקום טוב לבקש בו ייעוץ. אני אספר טיפונת רקע- אני עובדת בבריאות הנפש כמרפאה בעיסוק מזה 5 שנים. 4 מהם באשפוז מלא ושנה באשפוז יום. בשנה האחרונה נחשפתי הרבה לעבודה קבוצתית ודינמית (פסיכודינמית) שבה חושבים ומדברים במחלקה שבה אני עובדת עכשיו. הצורך שלי בלימודים הלך והתגבש. כשהשאלה האם לחפש את החיזוק מחוץ או בתוך הריפוי בעיסוק מלווה את החיפוש בתוכנית המתאימה עבורי. עד היום די שללתי לימודים קוגניטיבים מתוך תחושה שאני רוצה משהו רחב יותר, ואולי שמחובר יותר לפסיכותרפיה. אפשר לחשוב ולהעיר על זה כל מני דברים, וגם אני עצמי ביקורתית קצת לגבי זה. העניין הוא שלאחרונה ממש נתקלתי בהמלצות על תוכנית לימודי התעודה בתיאורית ההשתנות הקוגניטיבית של נעמי הדס -לידור, מה שלא לקחתי בחשבון כאפשרות משום מה עד היום. התחלתי לחשוב על זה ברצינות, וכשבררתי, לקראת שנה הבאה, גיליתי שזה עכשיו או בעוד שנתיים. ההתלבטות חייבת להסתיים אם כך בימים הקרובים, שכן כבר הפסדתי 4 שבועות! אני שונאת להחליט בלחץ, ורוצה להיות שלמה, עד כמה שאפשר עם החלטתי, שגם דורשת הרבה שינויים בעבודת המחלקה שלי. אני מתכוננת לחפש קצת חומר על התיאוריה כדי להבין יותר מה זה אומר. אבל חשוב לי לשמוע ממי שלמד/ה את התוכנית בת"א מה דעתה על התוכנית, כמה מעמיק הלימוד, כמה מעשי, כמה רלוונטי גם לעבודה גם עם אנשים עם הפרעות אישיות ובמצבי משבר ולא רק בשיקום, ועוד מחשבות שנראות לכן/ם רלוונטיות לקחת בחשבון. המון תודה למי שיענה בשבת ובכלל.
אני די חייבת להחליט בימים הקרובים וזה בהחלט יכול לעזור לי בכך.

ayedah

New member
איפה הייתי עד עכשיו???????.

עוד לפני שמישהו ענה לי... קראתי בפורום טיפול קוגניטיבי (שנסגר) על הגישה והטיפול, ואני מבינה יותר. איכשהו בסיביבותיי לא כל כך הכרתי אנשים שלמדו את הגישה.אבל ברור לי היום שידעתי עליה , פשוט לא קישרתי...בעוונותיי. בכל זאת, אם מישהו שלמד ועובד או עבד בבריאות הנפש, לא רק עם מתמודדים עם סכיזופרניה, אלא גם עם אנשים עם הפרעות אישיות, ובמצבי משברי חיים, ומשתמש בגישה בעבודתו, אני אשמח לשמוע. שוב תודה.אני בציפיה.......

יש שרשור כאן למטה

שבראשית הפתיל כתוב "התלבטות בנוגע לתואר שני" עם התלבטות דומה. מה לא כתבנו שם שאת רוצה עוד לשמוע?

ayedah

New member
יעל, קראתי את השרשור, אבל

הייתי רוצה , אם אפשר, לשמוע יותר על התוכנית של תיאורית ההשתנות הקוגניטיבית-מבנית באופן ספציפי. מקריאה בפורום כאן וגם בפורום טיפול קוגניטיבי שנסגר, הבנתי שהיא נותנת כלים מעשיים למרפאים בעיסוק בעבודתם. מדובר על כמה שהבנתי בשימוש בכלים של העשרה אינסטרומנטלית להערכה וטיפול. השאלה אם הנבתי נכון? ההתלבטות שלי בעיקר היא לגבי השימוש- כמה יש התייחסות לחלקים הרגשיים שמתרחשים בקשר טיפולי, אשר בבריאות הנפש יש להם חלק בלתי נפרד מהטיפול. אני מדברת על טיפול באנשים שהם עוד לא בשיקום ולא רק עם סכיזופרניה. למשל במצבי משבר ועם הפרעות אישיות, הפרעת הסתגלות, וכתוצאה מכך הם לפעמים סוערים, או לא מתפקדים, לא מסיבות של ליקוי קוגניטיבי אורגני בואי נגיד. . כמובן שהכיוון הוא בסופו של דבר לשיקום, אך אני נמצאת כרגע במקום טיפולי, ולא שיקומי. תודה

למעלה