הכי פשוט להכין גנאשים מוקצפים
משוקולד מריר, חלב, לבן. אפשר להוסיף לגנאשים חומרי טעם - קפה, ממרח חלבה, ליקרים שונים, גרידת הדרים... כל אלה נותנים טוויסט לטעם. אפשר ליצור שכבות וביניהן לשים משהו קראנצ'י - אגוזים, כדורי "קליק" וכיו"ב... הכי נוח לזלף את המוסים עם שק זילוף, במיוחד אם מדובר בכלים קטנים. כדי להכין גנאש מוקצף מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוזגים על שוקולד מפורק לקוביות. ממתינים דקותיים ומערבבים עד שמתקבל רוטב חלק. מקררים לכמה שעות, רצוי ללילה, ולמחרת מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים למוס אוורירי יותר. אפשר להוסיף בזמן ההקצפה עוד קצת שמנת מתוקה למוס יותר קל. היחסים בין השמנת לשוקולד משתנים בין סוגי השוקולד: מריר 1:1 חלב 1.5:1 לטובת השוקולד לבן 2:1 לטובת השוקולד