מבקשת עזרה בנוגע לרפטינג בזמבזי

lightway

New member
מבקשת עזרה בנוגע לרפטינג בזמבזי

בדר´ אפריקה, ראפטינג במים לבנים. לא עזרה מעשית אלא תרגומית. זה טקסט ספציפי ורציתי לדעת למשל, האם יש בו עליות וירידות במסלול והאם למישהו יש מושג לגבי מידות הערוץ, כי כמה דברים לא ברורים לי בטקסט אך איני רוצה להכביר מילים סתם. אז אם מישהו מתמצא, אשמח מאד.

gidib

New member
נסי לקבל איפורמציה מחברת "נהרות"

הם הוציאו לשם משלחות (אם אני לא טועה) וחברה נחמדים. יש להם אתר, מצרף קישור.

חי בר

New member
לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, אבל

הזמבזי מתחיל בגבול בין נמיביה לאנגולה, ממשיך לאורך זמביה, זימבבואה ולבסוף חוצה את מוזמביק ונשפך לאוקינוס ההודי. הוא לא עובר בדרום אפריקה בשום שלב. יש כמה חברות שעושות ראפטינג בזמבזי גם בזימבבואה וגם בזמביה. רוב המסלולים מתחילים במפלי ויקטוריה (משתי המדינות הנ"ל). רוב התיירים עושים מסלול חד-יומי, אבל אפשר יותר אם רוצים. לגבי "עליות וירידות": לא ברור למה הכוונה. אם זה ל-"White Water Rapids" (לא יודע איך קוראים לזה בעברית), אז יש בסביבות ה-20 כאלו אפילו במסלול החד-יומי, בדרגות 3-5. אחד מהם הוא בדרגה 6 (נדמה לי) ואותו עוקפים מסביב יחד עם הסירות (הליכה של שתי דקות). מתחילים את הראפטינג כמה מאות מטרים אחרי המפלים (לבעלי נטיות אובדניות אפשר להתחיל לפני) ושם יש קניון מרשים מאוד. חייבים לרדת עד לתחתית הערוץ כדי לחבור לסירות. גם בסוף המסלולים צריך לעלות עד לנקודה שבה חוברים לרכבים. מדובר על כרבע שעה עלייה וזה לא משהו בעייתי. אם יש לך עוד שאלות על הראפטינג שם, אשמח לענות.

למעלה