מבקשת עזרה בפיענוח...

dame edna

New member
מבקשת עזרה בפיענוח...

שלום לכולם... יש לי כאבים בגב למעלה (באמצע הגב), עד עכשיו חשבתי שזה שבר או סדק בצלע, זה כואב בכל נשימה, קשה לי לעמוד ואפילו לשבת, הרופא אמר שזה כנראה אבנים בכליות וזה מקרין לגב למעלה, הוא שלח אותי לCT עווית כליתית ולהלן התשובה (העתקתי רק את הקטע שנראה לי חשוב), מה זה אומר, מי יכול לעזור לי לפענח את האבחנה? . שלפוחית השתן ריקה לחלוטין, אין לדון על דופנותיה. מודגם בקע פמורלי שמאלי המכיל כמות קטנה של שומן פריטונאלי בתוכו. 2.8 ס"מ, הממוקם X 1.9 מימין מודגם עיבוי רקמה רכה אובלי היפודנסי יחסית בגודל באזור של בקע פמורלי וגולש לכיוון המונס פוביס. יש רושם שהליגמנט העגול מגיע אל אזור זה. סיכום: בקע מפשעתי משמאל עם שומן פריטוניאלי בתוכו. .U.S מלאות רקמתית באזור של בקע מימין, יתכן בקע של השחלה הימנית. נחוצה השוואה עם לא הודגמו אבנים מסויידות בדרכי השתן. תודה, ענבל.

כאבי גב

ממצאי ההדמיה גילו בקע מפשעתי\פמורלי משמאל. הממצא אינו מסביר את כאבי הגב העליון מהם את סובלת. יש מקום לברור נוסף למקור כאבי הגב. לגבי הממצא של הבקע- עליך לפנות להתיעצות עם כירורג. בקע פמורלי הוא בקע העלול לגרום לסיבוכים ולכן יתכן ויש מקום לתקנו בניתוח גם אם הוא אינו גורם לסימפטומים. בברכה

למעלה