מבקשת עזרה דחופה!!

גילה 55

New member
מבקשת עזרה דחופה!!

שלום לכולם, אודה מאד אם תוכלו לעזור לי - אחי הצעיר - בן 27 - כנראה מכור להימורים. בעבר הוא הימר מספר פעמים בקזינואים בחו"ל וכרגע הוא בארץ, יושב כל היום באינטרנט ומהמר. חברה טובה סיפרה לי שהמצב מאד לא טוב שהוא הפסיד אלפי דולרים ושהוא בלחץ נוראי. הוא פנה לחברים וביקש מהם כסף והם סירבו. אני מאד חוששת שהוא יפנה לכל מיני גורמים מפוקפקים ע"מ ללוות כסף - ואז זו הסתבכות שעלולה להרוס אותו ואת כולנו. הוא מסרב למצוא עבודה בטענה שזהו "כסף קטן " והוא רוצה להרוויח בגדול. לכן הוא גם מסרב ללמוד לתואר ראשון משום שכך הוא יפסיד שנים בהן הוא יכול להרוויח. אבל בינתיים הוא מתדרדר. כבר עכשיו הוא חייב אלפי דולרים. אנחנו משפחה מאד חמה ומלוכדת אבל אני לא בטוחה שהוא יקשיב לנו. תמיד הוא היה מרדן. אנא מכם, מי שיוכל לתת איזושהיא עיצה או הכוונה - זה יכול מאד לעזור . אנחנו מתכוונים לדבר איתו - מה אומרים בסיטואציות כאלו? איך משכנעים ? מה כדאי לומר או להציע לו ע"מ שיסכים לוותר ולא להמשיך עם ההתמכרות הזו? בתודה מראש גילה

shanhen

New member
חוסר אונים מול חוסר שליטה

גילה שלום, הפניה שלך מעידה על האכפתיות והרצון העז לעצור את ההדרדרות של אחיך, יש בפניה את כל הדברים הטובים שאפשר וצריך למצוא באחות ובכלל במשפחה חמה ומלוכדת, אבל מסתבר שזה לא מספיק. כוח ההרס העצור במכור חזק יותר ואני מסכים, לצערי, עם האבחון הקצר שעשית, על פי התיאור שלך אחיך אכן מכור להימורים. כמו כל מכור הוא עדיין "משחק" בהכחשות, וודאי לא רואה ולא רוצה לראות את מצבו האמיתי. לא אתפלא אם הוא טוען שהוא בשליטה ושאתם, בני המשפחה, צריכים אולי טיפול. צריך להבין שאלו הם "כללי המשחק" ואחיך כנראה יודע יפה מאד לשחק בכלים שלו... אין מתכון פלאים לעזרה, אך יש מספר דברים שיכולים לתת התחלה טובה ואולי גם המשך מוצלח. 1. השלב הראשון זה לשים את כל הקלפים על השולחן (בהימורים זה משפט מבלבל קצת...). המשמעות היא שלא מדברים ברמז על הבעייה, לא מסתירים אותה ולא מסתתרים מאחרויה, מדברים באופן ישיר וברור. 2. מדובר באדם בוגר לא קטין. מרגע זה הוא חייב להסתדר לבד עם הדיסה שהוא מבשל. כל עזרה כספית שתנתן לו מבחינתו זו עילה להמשיך ולהמר, כי ברור שיש מי שמוכן להציל אותו. 3. קשה למכור להגמל לבד. יש להתנות כל עזרה אחרת (כמו מגורים, מזון וכד') בפניה לטיפול. גם אם תחילה יחשוב שאינו זקוק לכך, אין לי ספק שבתוך תוכו הוא יודע שהמצב לא טוב. יש לקוות כי הוא זקוק לפעמים למורה דרך שיעזור לו למצוא סולם מתאים ונוח לצאת מהבור. 4. את מדברת על משפחה חמה ומלוכדת, אני מניח שלא רק את מוטרדת. קיימו עמו מפגש משפחתי נוקב, מעין עימות משפחתי, את תהססו לאמר לו את שאתם חושבים ותביאו עובדות, לא רק רגשות. חשוב שכל מי שיכול להיות בפגישה יהיה בה וחשוב לא פחות להבהיר לו שהדברים הקשים ביותר, נעשים מאהבה ומרצון אמיתי לעזור. 5. יכול להיות ששום דבר לא יעזור. לפעמים אין מנוס מלהגן על שאר בני המשפחה, גם אם במחיר העדר הטיפול באחד הסורר. במקרה שכזה חשוב שבני המשפחה יבחנו מה הגבול שלהם, עד להיכן הם מוכנים ללכת עם העזרה. זה נשמע כמו רצפטים על הניר וודאי שבמציאות זה הרבה יותר מסובך. אני חושב שכדאי ומאד מומלץ לא להשאיר את הדיון רק לאינטרנט. חשוב לכם ובסופו של דבר גם לאח, לפנות למרכז טיפולי ולקבל ייעוץ. כל מרכזי הטיפול מעניקים ייעוץ גם לבני המשפחה, גם אם המהמר לא רוצה לפנות לטיפול. לא ציינת מהיכן אתם, ולכן אני מציע שתפני למשרד הראשי ברמת גן ומשם יפנו אתכם למרכז הקרוב אליכם. הטלפון הוא 03-6733228. ניתן גם לפנות לקו החם של נפגעי הימורים ולקבל את המידע הנדרש: 1-700-500-888. שיהיה רק טוב, נחום 3. תחילה יש ללכת בטוב, כלומר, לנסות ולבחון מי בעל ההשפעה הטובה ביותר עליו, אל מי הוא פתוח במיוחד. אם אין כזה, מומלץ לקיים איתו מפגש האח חייב לדעת שלא מסייעים בשום דרך להמשך הבעייה ולכולם ברור

גילה 55

New member
לנחום - תודה רבה על התשובה המפורטת

אני מאד חוששת שאם נודיע לו שאנחנו לא עוזרים לו הוא יפנה לשוק אפור או גורמים דומים - ואז ............. כמובן שאיני מתכוונת לתת לו סכום כלשהוא. אבל אני חוששת מהתוצאות. יש לך רעיון איך נוכל למנוע ממנו לעשות זאת? תודה!! גילה

shanhen

New member
עצות לגדולים

גילה, שוב שלום, אני לא יודע מה הפער בגילאים ביניכם, אבל גם אם הוא אחיך "הקטן", הוא עדיין מספיק גדול ומושגים של "למנוע ממנו" לא ממש יעבדו במקרה הזה. אי אפשר בכוח וכמו שציינתי במכתב הקודם, צריך לנסות בדרך טובה ולשכנע. לצערי, אין לי נוסחאות פלא. יש לי אבל הצעה נוספת. באזור תל אביב פועלת קבוצה לעזרה עצמית של GA, מהמרים אנונימיים. אחת לחודש הם מקיימים מפגש פתוח, שגם מי שאינו מכור יכול להשתתף בו. זו הזדמנות שלך להפגש עם מהמרים אחרים, מנוסים לא פחות מאחיך, שקבלו החלטה לעשות שינוי בחייהם. אני ממליץ לך להגיע לפגישה הזו (אם אחיך יסכים להצטרף, ממש יופי). פרטים על המפגשים הפתוחים ניתן לקבל בטלפונים שהשארתי לך בהודעה הקודמת. נחום

גילה 55

New member
פניתי לעמותת אפשר

בטלפון שנתת לי והם לא הזכירו את המפגשים הללו. דיברתי איתם על מפגש משפחתי של ייעוץ למשפחה כיצד להתמודד עימו נכון. אני מאד מקווה שזה יעזור. דיברנו איתו היום והוא לא הכחיש רק אמר "שזה תחביב" (בעיני, זה גם סוג של הכחשה). הוא טוען שממילא נגמר לו הכסף ושהוא ישמיך עם זה "רק "בקטן" אבל אני לא מאמינה. דיברו איתו שניים מבני המשפחה שיותר קרובים אליו . נראה להם זהוא קיבל זעזוע. אבל, שוב, לא נראה לי שעניין כ"כ מורכב יכול להיפתר בשיחה אחת. איך עמותת אפשר? הם טובים? מקצועיים? בינתיים הם אמרו לי שלא לתת לו כסף ולהגיע אליהם לייעוץ. אודה על תשובתך ושוב תודה על העזרה לילה טוב גילה

shanhen

New member
התחלה טובה

גילה בוקר טוב, אני שמח על שמשהו מתחיל לזוז, את צודקת שדברים לא יפתרו בשיחה אחת, אבל הגיע הזמן שגם האח יתחיל לדאוג ולא רק בני המשפחה שלו. אני מניח שבשיחה עם עמותת "אפשר" לא הזכירו טלפונית את קבוצת ה-GA שכן המפגש הפתוח מתקיים רק בסוף החודש (יום ב' האחרון של החודש) והעדיפו להזמין אתכם לשיחת ייעוץ. זה הגיוני ונכון. אני הצעתי את ה-GA כאופציה נוספת. לשאלה שלך על טיבם ומקצועיותם של אנשי "אפשר", אין הנחתום מעיד על עיסתו. אם לא שמת לב, הפורום הזה מנוהל על ידי עמותת "אפשר" ואני משמש כמנהל היחידה הטיפולית. אני ערב ומתחייב לרמה המקצועית הטובה ביותר של עובדי. אל תחשבי שיש פה איזה ניצול, פשוט, אנחנו המסגרת הטיפולית הציבורית היחידה לנפגעי הימורים. קיימת מסגרת נוספת פרטית, שלא מפוקחת על ידי אף אחד ומן הסתם יקרה יותר. אני מקווה שתקיימי את פגישת הייעוץ ואולי אחיך יסכים להצטרף לפגישה זו. שבת שלום, נחום

indigon

New member
על אפשרות זכיה בקזינו

תראי, אם הבחור מבין עניין מומלץ לבדוק מדוע הוא חושב שהוא מסוגל לנצח את הקזינו? האם יש לו הסבר הגיוני? איזה משחקים הוא משחק באינטרנט? שחקנים מאוד טובים בפוקר למשל יכולים להרוויח בחדרי פוקר באינטרנט כאשר הם משחקים מול שחקנים אנושיים אחרים שהם פחות טובים. (הבעיה היא שאתה לא תמיד יכול לדעת במאה אחוז שזה המצב בחדר שבו התיישבת...). אבל במשחק שלך מול הקאזינו עצמו, תמיד ישנו יתרון לקאזינו. זה נכון ברולטה, במכונות מזל, בבלאק ג'ק, בקוביות, ובקיצור בכולם. אמנם יש כל מיני שיטות איך להמר (כמו למשל להכפיל את ההימור במקרה שהפסדת וכו') אבל בסופו של דבר הן לא עוזרות באמת. בעיה נוספת היא שהאתרים מציעים גם אפשרות לשחק עם כסף מדומה, אבל בגירסה הזאת הם בכוונה נותנים לך אחוזי זכייה יותר גבוהים כדי שתחשוב שגם במשחק האמיתי תזכה בהרבה כסף. ניתן להראות לו סטטיסטיקות והסברים על חוסר ההיגיון בציפייה לרווח מקזינו באתר הבא: זהו אתר מצויין שכתב מתמטיקאי אמריקאי שמייעץ להרבה מאוד בתי קאיזנו ברשת ויש לו את האתר המקצועי ביותר בנוגע להימורים.http://wizardofodds.com/gambling/bettingsystems.html לסיכום, כתור אחד שמשחק בעצמי מפעם לפעם אני יכול להבין את הריגוש שיש לאחיך כשהוא משחק. יש חוקרים שטוענים שאותם איזורים במוח מופעלים בזמן של הימורים ובזמן של סקס. אגב, תנחמי אותו במשפט המפורסם: מי שאין לו מזל בקלפים יש לו מזל באהבה...

למעלה