מבקשת עזרה ושמחה למצוא את הפורום הז

מבקשת עזרה ושמחה למצוא את הפורום הז

שלום לכם. אספר קצת על עצמי: התגרשתי לפני כמעט שנה גירושים מכוערים וכואבים שבעקבותיהם נוצר אצלי הצורך לשינוי דרסטי. עבדתי ועודי עובדת כמזכירה במשרד עו"ד בינוני. כיום, בעקבות הצורך בשינוי התחלתי לחפש לעצמי תעסוקות להעביר את הזמן והחלל שנוצר ונכנסתי לתחום החריזה. אני חורזת ומשחילה, נעזרת באתרי אינטרנט שונים ונהנית מאוד. בשבועות האחרונים התגבש אצלי הצורך לשינוי ממשי בקריירה- לנסות להפוך את מה שאני כל כך אוהבת לעשות לעבודה שלי ולאט לאט להיפטר (ולהתפטר) מעבודתי כמזכירה. הזה. אם-כן: אני לא יודעת איך מתחילים. חשבתי לנסות למכור לחנויות תכשיטים ואז צצו ועלו כמה שאלות: 1.הראשונה, האם אני אמורה לומר למוכר/ת את המחיר שאני דורשת עבור המוצר, או שאני אמורה לתת מחיר גבוה פי שניים ואז לרדת? 2.שמעתי על איזשהו מושג שאיני זוכרת את שמו, שאומר שאני "משאילה" לחנות את התכשיטים שלי ורק במידה והם נמכרים משלמים לי עליהם. איך זה עובד? איך אני יכולה להבטיח שלא מרמים אותי, לא מסתירים ממני מכירות, וכו'? ובכלל, אשמח לשמוע עצות למתחילה חסרת נסיון... תודה שקראתם עד כה... המנסה להתחיל

היי אוהבת ריבה, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כשאני נותנת את הדברים שלי לחנות אני חותמת איתם חוזה קונסיגנציה שזה בעצם אומר שאני נותנת להם את התכשיטים והם לא משלמים לי, אבל בחוזה אני כותבת כל פריט שנתתי וכמה אני אמורה לקבל עליהם. כמובן גם אני רושמת מתי התשלום למשל אחרי חודש שנתתי את התכשיט או חודש אחרי שהתכשעט נמכר. אם הכל רשום ומסודר אין סיבה שיצליחו לעבוד עלייך. בהצלחה.

תודה, ושאלות נוספות

תודה חרוזית על התשובה שלך. מי מביא את החוזה? את או בעל העסק? ומה שהכי חשוב לי- כשאת נותנת מחיר: נניח שהחלטת ששרשרת X עולה לך 800 ש"ח. את אומרת להם 1600 ואז מתחילה לרדת, או מייד אומרת 800? יש מיקוח? איך זה עובד? קובעים איתם פגישה? אני כה חסרת נסיון...

אתם פשוט כותבים ביחד וחותמים!

אין צורך בחוזה מוכן. לגבי המחיר, המחיר הנכון לקחת זה עלות החומרים פלוס זמן עבודה (30 ש"ח לשעה) כפול 2. את קובעת את המחיר מינימום שלך ולא לרדת ממנו. החנות יכול למכור בכמה שבא לו בלי כל קשר אליך. לגבי החנויות, אני תמיד הולכת עם התכשיטים שאני מעוניינת לשים בחנות ונכנסת ומבקשת לדבר עם בעל או בעלת החנות. אני מציגה את הדברים שלי והם אומרים לי מה מעניין אותם או לא מעניין וזהו. הכי חשוב זה לא להתייאש כי יהיו כאילו שיגידו לך כל מיני דברים. לא לקחת ללב. בהצלחה.

תודה חרוזית.

אבל על הדבר הכי חשוב לא חשבתי... מישהו בפורום אחר אמר לי שאני צריכה להגיש קבלות... פתאום נכנס לעניין מס הכנסה... איך זה עובד? באמת צריך קבלות? אפשר הסברים גם על זה?

עינתיקה

New member
חרוזית יקרה - לא בדיוק הבנתי

את החישוב .... אם הטבעת עולה מבחינת חומרים 10 ש"ח למשל ועבדת עליה שעה את תימכרי אותה ב-80 ש"ח???? זה פשוט נראה לי המון אבל אוליי אני לא ממש מתמצאת בשטח.....

pizi33

New member
באותו רעיון אבל הפוך

אם עלו החומרים 10 שקלים ועבדת 5 שעות תמכרי ב320? כפול 2 זה ממשלא לעניין כי את בעצם מקבלת שכר עבור העבודה שלך. כלומר אם החומרים עלו 10 ש"ח ועבדת שעה על הטבעת ומכרת ב80 אז קיבלת 70 ש"ח לשעה. ואם החומרים עלו 10 ש"ח ועברת 5 שעות ומכרת ב320 אז שעה שלך שווה רק 62 ש"ח. זה לא כ"כ המון פסיכולוג מרוויח בין 300 ל 500 ש"ח לפגישה ואת יוצאת ממנו בלי שום דבר להחזיק ביד. חוץ מזה שזמן העבודה לא מעניין את הלקוחות, אם אני מיומנת יותר ולוקח לי פחות זמן מלמישהיא אחרת אז אגבה פחות? בדיוק ההיפך!!!

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ממליצה לך לפתו תיק במע"מ ובמס הכנסה לעוסק פטור ולהוציא קבלות כל פעם שאת מוכרת משהו לחנות.

לא חובה בשלב ראשוני.

פשוט הולכים למע"מ ופותחים עוסק פטור וכן למס הכנסה. מדפיסים קבלות/חשבוניות. ובסוף שנה מגישים דוח למס הכנסה על כל ההכנסות שלך ואת מוסיפה את ההוצאות שלך ולפי זה מחשבים כמה את צריכה לשלם מס.

בשלב ראשון צריך לפתוח תיק עצמאי

במס הכנסה. לאחר 3 חודשים צריך לפתוח תיק במע"מ. ז'תומרת שאם את רואה שאחרי חודשיים את רואה שלא הולך לך את יכולה פשוט לסגור את התיק שלך במס הכנסה ונגמר הסיפור. עכשיו במידה ואת מרוויחה פחות מסכום מסויים כעקרון לא משלמים מיסים בכלל. אז שווה לנסות. זה לא מסובך בכלל וכדאי לעבוד בצורה חוקית כדי שתישני טוב בלילה.

עזבי שטויות בואי נעבוד שחור חצי חצי

חיחיחי סתם סתם מותק תקשיבי לעצות שלהן את גאונותתתתתתת

שש שבע

New member
היום לא מחכים 3 חודשים

דבר ראשון הולכים למע"מ, אחר כך מס הכנסה, וביטוח לאומי, במע"מ עוסק פטור בשלב ראשון, עד הכנסה של 64000 ש"ח, והקבלות הן קבלות ללא מע"מ, כמוכ', צריך לנהל ספר תקבולים ותשלמים, לשמור את כל קבלות ההוצאות, וכל הנירות 7 שנים. אם מכניסים יותר מהסכום צריך ללכת ולשנות סטטוס. אין צורך ברואה חשבון, רואה חשבון נחוץ רק בחברה, בעסק קטן אפשר מנהל חשבונות או אם את יכולה לבד את לא חיבת.

wildspirit

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני שמחה לראות שהצטרפת אלינו לכאן... כאן תוכלי ללמוד המון ולהתנסות בהרבה דברים. לגבי העסק שלך החדש.... לא בשביל להפחיד או משהו זה לא עסק קל, כמו שאמרו לך חרוזית ועירית אכן עדיף ואף רצוי לפתוח תיק במס הכנסה.. אבל אל תרוצי עדיין לפתוח יותר חשוב קודם לדעת בכלל אם יש לך את היכולת למכור - מבחינת האם יש הענות ליצירות שלך. אז אני מציעה קודם באמת לנסות לראות אם רוצים לקנות ממך ואז בכלל להחליט אם את פותחת תיק או לא. - קודם לרחרח את השוק. בכל אופן לגבי מכירות אין לי הרבה מה להרחיב - הכל נאמר כבר על ידי חרוזית ועירית בהצלחה ונשמח לראות את העבודות שלך כאן

שש שבע

New member
הם לא מי יודע מה נותנים הוראות

בררות תלוי על מי נפלת, הכי טוב זה לבקש יעוץ מס, בתקופה זו יש חינם ,,,,

למעלה