מבקשת עזרה לגבי בדיקת חומצות

אור לנו

New member
מבקשת עזרה לגבי בדיקת חומצות

אורגניות. עשינו לפשוש לפני כחודש וחצי בדיקת חומצות אמינו בדם ובשתן וגם חומצות אורגניות בדם. קיבלנו סוף סוף את התשובה אבל... לא מקבלים תשובה כמותית אלא הערה לגבי הפרופיל. דיברתי עם המעבדה שעשתה את התשובות והאיש הנחמד שאחראי על חומצות האמינו הבטיח לשלוח לי השבוע את התוצאות במספרים (התוצאה שקיבלנו כרגע אומרת A MILD GENERALISED EXCESS AMINOACIDURIA). לגבי החומצות האורגניות - הרופאה שעשתה את הבדיקה טוענת שאין באפשרותה לתת לי את התשובות במספרים (התשובה שקיבלנו היא פרופיל חומצות אורגניות היה תקין ולא נמצאו חומרים המעידים על מחלה מטבולית) הסיבה לכך היא שהיא בודקת כ 40 חומצות ולכן זו בעיה - אבל!!! היא אמרה שאם יש חומצות מסויימות שחשובות יותר ואני רוצה תשובה מספרית לגביהן שאומר לה אילו והיא תשלח לי. כאן אני זקוקה לעזרתכם - האם יש חומצות מסויימות שחשוב יותר להסתכל על הערכים שלהם ??? אם כן - אשמח שתאמרו לי אילו כדי שאבקש ממנה. בנוסף - הצלחתי לעניין אותה בקשר שבין אוטיזם ובעיות במערכת החיסון/פירוק רעלים/פירוק מתכות והיא ביקשה ממני שאשלח לה רפרנס למאמרים עכשווים שמראים קשר אז אם יש לכם - אשמח לקבל. אציין שזו מעבדה פרטית שעובדת עם כל קופות החולים ואולי אם היא תשתכנע תהיה אפשרות לעשות חלק מהבדיקות ששולחים לארה"ב בארץ ??????? או שאולי היא תסכים לבוא להדרכת הרופאים של ד"ר מקנדלס ובעלה - יכו להיות נחמד לא ??? אז סליחה על האורך ואשמח לעזרה - תודה רבה מראש - מאור לנו

אור לנו

New member
רז/תמי/מישהו ????????.

אני יודעת שזו לא שאלה פשוטה אבל אני באמת לא יודעת אם קיימות חומצות אורגניות חשובות יותר שכדאי שאקבל עליהן את התשובה המספרית ואשמח לעזרה.

razgalili

New member
לאור לנו

מזכיר לי את הבדיחה על משה שירד מהר סיני עם התורה, חיכו לו שם כתבים של הטלוויזיה. רצה להקריא להם את התורה, אמרו לו שזה ארוך מדי לשידור, אולי יש לך משהו יתר תמציתי מר רבנו? הקריא להם את עשרת הדברות.באותו ערב במהדורת החדשות אמר הקרין: "משה היום הוריד את התורה מהר סיני, ומסר לכתבנו את עשרת הדברות, ואלו החשובות שבהן...."תבקשי מהרופאה שעשתה את הבדיקה שתצלם את כל התוצאות ותשלח לך. אין לי שום מושג מה נחשב חשוב או לא, ומה שלא חשוב היום יכול להיות מרכזי מחר. את זקוקה למידע על הילד.חברתנו מישל יושבת על כל בדיקה של הילד ומחפשת מידע על כל שורה בתוצאה. מצאה המון דברים שהרופא אפילו לא שמע עליהם, והיא מטפלת אצל ד"ר ברגר. לגבי הרופאה שביקשה רפרנסים- אין לנו בשליפה. כדאי להסתכל על הספרים והמאמרים של ד"ר שואו ועל הספר של מקנדלס.

אור לנו

New member
תודה רז - אהבתי את הבדיחה,

אבל לצערי הרופאה לא מוכנה לתת לי את כל התוצאות הכמותיות, אני אנסה לערב את רופאת הילדים שלנו ונראה אם היא תסכים לדבר איתה ולשכנע אותה.

אור לנו

New member
זהו - הרמתי ידיים ../images/Emo10.gif, אין לי שום

מוושג איזה תוצאות של חומצות אורגניות לבקש וגם רופאת הילדים שלנו אמרה לי שזה לא אפשרי לקבל את כל התוצאות הכמותיות כי הבדיקה נערכת בצורה מסוימת שלא בודקת מספרית כל חומצה אלא בודקת "פיקים" שיוצאים מהנורמה.

uziop

New member
בדיקות שתן

Amino Acids - urine (43 tests) Alanine, B-alanine, A-aminoadipic, A-aminobutyric, G-Aminobutyric Acid, B-Aminoisobutyric Acid, Ammonia, Anserine, Arginine, Asparagine, Aspartic Acid, Carnosine, Citrulline, Cystathionine, Cysteine, Cystine, Ethanolamine, Glycine, Glutamic Acid, Glutamine, Histidine, Homocysteine, Hydroxyproline, Isoleucine, Leucine, Lysine, Met Sulfoxide, Methionine, 1-Methylhistidine, 3-Methylhistidine, Ornithine, Phenylalanine, Phosphoethanolamine, Phosphoserine, Proline, Sarcosine, Serine, Taurine, Threonine, Tryptophan, Tyrosine, Valine, Urea בברכה

לא בכדי

כבר כתבתי זאת בפורום בעבר - גם אני שלחתי בתמימותי בדיקת חומצות אורגניות בשתן וקיבלתי תשובה "לא נמצאו חריגות" אחרי שיחה ממושכת עם מנהל המעבדה (במקרה זה בשיבא, מעבדה שנותנת שירותים גם לקופ"ח מכבי) הגעתי לשורש העניין עם מנהל המעבדה. הוא פשוט הודה שיש לה םאת כל הקיטים לבדיקה כמותית של עשרות רבות של חומצות אורגניות, אבל הם עושים הערכה איכותית כי אחרת הם יפסידו כסף. אם הבדיקה נראית חשודה, הם יתחילו להוסיף קיטים. מסקנה - לא בכדי אנחנו משלמים כאלף ש"ח לבדיקה הזו בארה"ב. אפשר לעשות את זה בארץ, אבל צריך לעקוף את קופ"ח ולהשתמש במעבדה ישירות. אני אישית בוחר במסלול הפשוט יותר, והוא לשלוח לארה"ב. עייפתי מלשנות את המערכת בארץ. עמית

למעלה