מבקשת עזרה לגבי חתולה שאוכלת מעט מאוד

netta38

New member
מבקשת עזרה לגבי חתולה שאוכלת מעט מאוד

יש לי חתולה בת 17 שבחודשים האחרונים איבדה בהדרגה את התיאבון, בחודש האחרון היא אוכלת ממש מעט, כ-5-10 גרם מזון יבש ופחות מרבע קופסה של מזון רטוב ביום, הווטרינר בדק אותה ביסודיות והחליט שמדובר בדלקת בלבלב כי ה-AMY היה קצת גבוה בבדיקות הדם, שאר הערכים היו תקינים, הוא נתן לה טיפול אנטיביוטי אבל זה לא שיפר את המצב מבחינת התיאבון.
ניסיתי לתת לה המון סוגים של מזון רטוב ויבש, היא אוכלת קצת בבוקר ממזון מסוים ומאבדת בו עניין בערב, גם כשאני מערבבת לה עם טונה
(המזונות שכבר ניסיתי הם אוריג'ן, גו, נוטריאנס, קרנילאב, N&D, NOW, אינסטינקט, נטורל באלאנס, אלמו, ויסקס, פריסקיז, ,שזיר, פנסי פיסט, רויאל קנין והילס רגיל ורפואי כמו A/D וI/D. )
הווטרינר טוען שאין מה לעשות מעבר למתן אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בלבלב (בהנחה שזו הבעיה) אבל מיום ליום החתולה נעשית רזה יותר ואוכלת פחות.
האם יש דרך או טכניקת האכלה לא פולשנית כדי לגרום לה לאכול יותר ? מזון בעל טעימות גבוהה מאוד שעוד לא ניסיתי ? או תרופות/תוספי תזונה שמעוררים תיאבון חוץ ממירטזפין ?
תודה

אלישבע777

Well-known member
היה לי חתול כזה ואין לי מילת נחמה להגיד לכם

החתול הקודם שלי , סבל מגיל 12 מעצירות כרונית ועבר ניתוח לכריתת המעי הגס. שמו לו זונדה למזון נוזלי ולתרופות באופן זמני, אבל תאבונו לא שב אליו. ארבע וחצי שנים, החתול שהיה שמן מאד, נמס לנגד עיני. הוא הסתפק בקופסת שימורי חתולים שמשקלה 80 גרם, במשך שבוע!! איני יודעת איך הוא החזיק מעמד כל כך הרבה שנים במזון כה דל. לקראת מותו, הוא הגיע ממשקל של 6 קילו למשקל של שני קילו . כשליטפתי אותו , זה היה כמו ללטף שלד חי.

מידי פעם הוא קיבל ערוי נוזלים תת עורי, כי הוא גם לא שתה. לפעמים הוא הסכים לאכול נקניק וגבינת פרום-עז כי לא יכול היה לעמוד בפיתוי הריח. הבעיה שנקניק מכיל המון מלח ועד חומרים לא רצויים ולכן לא נתתי לו. גבינת פרום עז ( בגליל עם עטיפה ירוקה, עתירת שומן וטעימה מאוד לחובבי גבינות) אולי עזרה לי להאריך את חיו.

במבט לאחור, זו היתה תקופה קשה מאוד גם לי וגם לחתול. הוא איבד את שמחת חיו ואני הארכתי אותם באופן מלאכותי , כי לא העזתי להחליט מוקדם יותר על המתת חסד. אני ממליצה לאמץ גור חדש ואז יהיה לכם קל להחליט אם לעשות זאת ואם כן - מתי. כך אני עשיתי ואחרי כן, החלטתי על מועד שיביא קץ לסבלו והייתי שלמה עם ההחלטה.

Yukita

Active member
מנהל
מאחר שמדובר בחתולה מאוד מבוגרת

פשוט לתת לה מה שרוצה, לדעתי, גם אם זה גבינה צהובה או איזה שיגעון קטן שלה. היא מאוד מבוגרת, ולקשישים כבר קשה וגם אין טעם להתעקש מולם על איכות המזון מטעמים הקשורים לטווח ארוך. מזון רטוב מלא (שימורים שכתוב עליהם "תזונה מלאה") אולי יהיו אטרקטיביים לה יותר מאוכל יבש, 7כמזון מלא יהיו מזינים. שווה לנסות.
&nbsp
כשמר-חתול פגשתי מגוון חתולים מבוגרים וקשישים בבתים. רוב הקשישים אוכלים מעט. עין פקוחה לראות מה הנסיבות הרפואיות עם פיחות נוסף בתיאבון, כפי שאת עושה, זה מצוין כי אכן צצות פה ושם בעיות ברות פתרון וטיפול גם בגיל מבוגר. עם זאת, צריך להכיר בכך שמקשישים, ולהבין נפשית שיתכן שהסוף איננו רחוק. פיחות בתיאבון שלעצמו אינו מעיד על סבל ואיננו הקריטריון להמתת חסד, כך שאם הקשישונת הולכת, מנמנמת לה בשלווה במקום נוח ובסך הכל חיה חיי קשיש שלווים אפשר להמתין. אם יש כאבים וסבל וכל הזמן מלעיטים בחומרים, צריך לחשוב מה המטרה.

netta38

New member
תודה על התגובה, ניסיתי גם

מגוון גדול של מזונות רטובים, היא מתלהבת קצת בבוקר, נותנת כמה ליקוקים ומאבדת עניין בהמשך היום.
מצאתי אתר באנגלית שממליץ על התוספים האלה כדי להפוך את האוכל ליותר אטרקטיבי:
Webbox LickELix
Purina Felix Fun Sauces
Purina Gourmet Soups
Miamor Malty Paste
Sheba Creamy Cat Treats
Applaws Encore
Purina Fortiflora powder
אבל לא מצאתי אותם בארץ, את יודעת אם מוכרים דברים כאלה או מקבילים/דומים להם בארץ ?

Yukita

Active member
מנהל
לי לא מוכרים התוספים הללו

לצערי לא אוכל לתת משוב עליהם, אולי מישהו אחר בפורום יידע.
&nbsp
אם חתולתך בסה"כ חיה בטוב, אין טעם ללחוץ מדי. נראה שניסית המון דברים.

Bogen2

New member
הייתי מנסה רמרון+סרניה+סטרואידים

בהתייעצות עם הוטרינר כמובן! הם מעודדים תאבון ונוגדי בחילה.
אצלי עוזר מאוד למסורטן כבן 11-12 עם בעיה דומה!
וכמובן אם לא מגיבה יותר, ומתדרדרת- לא הייתי נותנת לה לסבול יותר.
כמפסיקים לאכול- זו תחילתו של הסוף....

sharonei1

New member
החתולה הראשונה שלי בת 18

גם אותה בעיה בקושי אוכלת ומאוד בררנית וגם אם אוהבת משהוא יום למחרת לא תמיד תמשיך לרצות לאכול אותו
מעריך מנסיוני הדל שככה זה אצל חתולים מאוד מבוגרים..

dimitrygo

Active member
מנהל
אני מציע לך לבקש מהוטרינר את תוצאות הבדיקות ולהעלות אותן

לקבוצה שאל וטרינר בפייסבוק https://www.facebook.com/groups/289119818093869
עונים שם מספר וטרינרים ואולי הם יגלו משהו שהוט' שלך פיספס או יתנו כיוונים נוספים להמשך הבדיקות.

למעלה