מבקשת עזרה מדוברי הונגרית

dikla1981

New member
מבקשת עזרה מדוברי הונגרית

היי. יש לי ידיד שמנסה למצוא תשובה ל"שאלה" בהונגרית, אבל קצת לא נעים לו לשאול ישירות דובר הונגרית אז החלטנו לשאול את זה כאן ואצהיר מראש שאין לנו שום כוונה שמישהו ייפגע, אנחנו אפילו לא יודעים אם זה אמור להיות משהו משעשע או גס... אז ככה - דובר הונגרית סיפר לו פעם שיש בהונגרית שני ביטויים (כנראה קללות או גסים) ולא הסכים לומר לו את פירושם בעברית ואמר לו שינסה לברר לבד - ביטוי אחד נשמע כמו - מרק בשר (נשמע כמו - morak bassar) וביטוי שני - חתול בשק (כמו - hatul bassak) נודה מאוד מאוד למי שידע לפתור לו את החידה ולגלות לנו האם יש אמר בזה ומה התרגום של זה, תודה לכל העוזרים ! קוזנם !!! (מילה יחידה בהונגרית שאני יודעת...) ביי.

B T1

New member
מילים כנ"ל לא בשימוש בפורומנו.

אפילו בתור הלצה.

ju100

New member
בחיי..הנוער ../images/Emo41.gif

הזה ..ככה לשאול בפורום כזה רציני ומהוגן..כאלה מילים? פויה באמת! עוד מעט ישלחו לנו גם תמונות גסות..ויבקשו פרשנות!

טומי*

New member
שני הביטויים, הם מילים גסות.....

בהונגרית. הראשונה מה שכתבת כמו מרק בשר...אז זה לא מדוייק כל כך. מארוקבה סאר ובהונגרית-Marokba szar והפירוש בעברית..חירבון בכף היד. עכשיו...המילה מארוק זה לא במדויק כף יד, אך כמדומני אין בעברית מילה קרובה יותר. הביטוי השני...חתול בסק -Hatul basszak ובעברית זיון מאחור. בקשר למילה תודה שכתבת המילה בהונגרית- KOSZONOM-יענו קוסונום

dikla1981

New member
תודה רבה רבה ו- BT1 אני רק רוצה

לומר שלא היה לנו מושג מה זה, רק קיבלנו את הרושם שזה גס... לא התכוונו לפגוע. תודה רבה רבה על העזרה, נפתרה התעלומה. BT1 - אם זה ממש פוגע - אתם יכולים להוריד את ההודעה מהפורום, אולי כדאי אפילו. תודה. לילה טוב. koszonom

B T1

New member
טומי--תרגום מדוייק של marok

או marek הוא חפן(hofen)

דרדרית

New member
היי - למדתי פה משהו שאמא בחיים לא

סיפרה לי. איזה מזל שיש לי פה את פורום תרבות הונגריה חושבת שכיאה לתרבות המהוללת ההונגרית- חוסר ידע בסיסי זה בשפה ההונגרית היה גורם לי לחור בהשכלה של ידע המורשת התרבותית המפוארת של עם זה. אגב- יש עוד ביטויים שעלי לרכוש? יש בחינה בסוף השנה? או לפני הנסיעה הקרובה להונגריה?

vera2

New member
השאלה מתגרה גסות לשמה והיא כבר

נשאלה בעבר.לא שוה התיחסות.

itaf10

New member
מזל שאני מבינה כמה מילים בסיסיות +

כמה מילים בסיסיות בהונגרית...

למעלה