מבקשת עזרה...מכולם במיוחד מצבאג

Lalaith

New member
מבקשת עזרה...מכולם במיוחד מצבאג

יש משוררת שכתבה בעקבות המסע שלה לפולין, יש לה שם קצר ואחד השירים שלה מתחיל במילים " אחרי הזיכרון תדיר תבוא השיכחה". מישו זוכר בבקשהההההה???? הקריאו לנו קטעים שלה במסע (לכן אמרתי במיוחד מצבאג)

Lalaith

New member
נצל"ש קטנטן... שיר יפה למסע

"הבט משמיים וראה" של שוואקי. ואלו מילות השיר: "הבט משמיים וראה כי היינו לעג וקלס בגויים, נחשבנו כצאן לטבח יובל, להרוג ולאבד ולמלקות חרפה... ובכל זאת שמך לא שכחנו, נא אנא אל תשכחנו". מדהים, אחד השירים היחידים שלקחתי איתי מהמסע. אה, וכמובן כ-מ-ו-ב-ן... גם "החתנה הקטנה טרבלינקה" של יהודה פוליקר... אחד החזקים...

sailor18

New member
עוד שיר יפה של פוליקר הוא:

"אפר ואבק". הוא נכתב ע"י הבן (הוא כתב לפוליקר כמה שירים) של הלינה בירנבאום (כתבה את הגירסה העברית ל"החתנה הקטנה טרבלינקה") והוא בעצם מעלה את עיקרי הסיפור שעבר עליה, ובפיזמון הוא בעצם שואל אותה למה היא חוזרת כל הזמן עם המשלחות לפולין: "ואם את נוסעת לאן את נוסעת הנצח הוא רק אפר ואבק לאן את נוסעת לאן את נוסעת שנים וכלום עוד לא נמחק."

Lalaith

New member
נצל"ש קטנטן... שיר יפה למסע

"הבט משמיים וראה" של שוואקי. ואלו מילות השיר: "הבט משמיים וראה כי היינו לעג וקלס בגויים, נחשבנו כצאן לטבח יובל, להרוג ולאבד ולמלקות חרפה... ובכל זאת שמך לא שכחנו, נא אנא אל תשכחנו". מדהים, אחד השירים היחידים שלקחתי איתי מהמסע. אה, וכמובן כ-מ-ו-ב-ן... גם "החתנה הקטנה טרבלינקה" של יהודה פוליקר... אחד החזקים...

gold ayelet

New member
זה שיר שהמלצתי עליו פה לפני המסע

ואתה נראה לי טןעה במילים. הפסוק: "... להרוג ולאבד ולמכה ולחרפה" (מתפילת שחרית) וןבשיר עצמו ..."להרוד ולאבד ולמדון ולכליה" ככה קראתי נראה לי במילים של השיר בקלטת. נכון יהיה לך קשה למצוא אותו כי זה שיר חסידי והוא לא בקאזה.. אתה יכול לקנות את הקלטת של שוואקי. אני הקלטתי מהקלטת למחשב... ובסוף זה לא עבר לי לmp3 ובפולין הצטערתי על זה כי שרנו את זה רק פעם אחת במסע.. ושרנו הרבה!!

Lalaith

New member
הגיוני שטעיתי, הוא שר במבטא ליטאי..

אבל "למדון וכליה"??? לא נראה לי... אגב, הורדה, באימיול.

12בומבה

New member
שיר באמת מדהים.

מי ששומע מוזמן לשים תוך כדי תמונות מהאתר המצורף,וכל אולי להבין יותר את משמעות המילים "כי היינו ללעג וקלס בגויים"

הרֵעוּת

New member
צבאג?

חחחחחח. לילך. את רואה אותי די הרבה כדי לשאול פנים אל פנים.. מבדרת. אגב - באינטרנט קוראים לי רעות ;)

למעלה