אין לי תשובה מועילה..אוחלי לקאייה..
בסופר שלי טענו שמייצרים אותו רק לקראת פסח. ברור נוסף שעשיתי היום, העלה שמאז שענף ההדרים נחלש בארץ , אין מייצרים כאן חומץ הדרים , (לא "אוסם" שמייצרת את מותגי "עסיס" וגם לא "יכין") אמנם, על פי העונות והחשק, הם עשויים להשתמש גם בהדרים להכנת החומץ הקרוי : חומץ טבעי, אבל אין הם יכולים להתחייב על כך ,ולכן לא רושמים זאת יותר על התווית. (במידה ואין הדרים הם מכינים ממולסה או חומרים טבעיים אחרים). בפסח אכן, נהוג להכין מלאי טרי וחדש כשר לפסח אבל אין ערובה שהוא יהיה על בסיס הדרים נקי.