מבקשת עזרה

kai li

New member
מבקשת עזרה

מישהוא יודע איפה אפשר לקנות חומץ הדרים?? קיים בכלל כזה דבר??
 

kaya11

New member
אמא שלי משתמשת בו כל השנה...

לא ידעתי שמייצרים אותו רק בפסח... אצא שלי מכינה פלפלים כבושים בחומץ הדרים כל הזמן (לפי דרישת הציבור...) זה בקבוק דומה לחומץ רגיל אבל רשום עליו חומץ הדרים...
 

judi1

New member
אין לי תשובה מועילה..אוחלי לקאייה..

בסופר שלי טענו שמייצרים אותו רק לקראת פסח. ברור נוסף שעשיתי היום, העלה שמאז שענף ההדרים נחלש בארץ , אין מייצרים כאן חומץ הדרים , (לא "אוסם" שמייצרת את מותגי "עסיס" וגם לא "יכין") אמנם, על פי העונות והחשק, הם עשויים להשתמש גם בהדרים להכנת החומץ הקרוי : חומץ טבעי, אבל אין הם יכולים להתחייב על כך ,ולכן לא רושמים זאת יותר על התווית. (במידה ואין הדרים הם מכינים ממולסה או חומרים טבעיים אחרים). בפסח אכן, נהוג להכין מלאי טרי וחדש כשר לפסח אבל אין ערובה שהוא יהיה על בסיס הדרים נקי.
 

kaya11

New member
היום אני לא ממש יודעת...

כשהייתי קטנה תמיד אמא שלי הייתה שולחת אותי לקנות (תמיד ברגע האחרון כי בדיוק נגמר לה) וזה היה באותו בקבוק של החומץ הרגיל רק שהיה כתוב עליו חומץ הדרים... נדמה לי שראיתי פעם גם חומץ הדרים בבקבוקים הירוקים (לא זוכרת איזו חברה זו) אבל אני לא בטוחה... אולי במעדניות יהיה... יש להם לפעמים חמצים מיוחדים....
 
אפשר גם לחפש עזרה?

אני מחפש הוראות הכנה לקרם פטיסייר. ניסיתי להכין קרם פטיסייר ממתכון של "על השולחן" אבל קיבלתי משו נוזלי והרבה עמילן מתחתיו... יכול להיות שהמתכון לא הובן נכון. צריך להקציף את הביצים או רק לטרוף אותם? והאם כאשר מערבבים בין החלב לביצים, החלב צריך להיות חם? תודה מראש!
 

nokiamaster

New member
המתכון של על השולחן הוא בסדר גמור

בהכנת קרם פטיסייר צריך רק לטרוף את החלמונים, להעביר קודם קצת מהחלב לביצים בקילוח עדין ואז להחזיר את הכול לסיר ו...לערבב כל הזמן!!! אחרת תקבל נוזל למעלה ועמילן למטה.
 
למעלה