מבקשת עזרה

rosana

New member
מבקשת עזרה

איך מקפלים (גוזרים) מי ריבוא את ה5 פינות? בספר של אפונקין יש הוראות אבל לא יוצא מדויק ואז מודול סופי יוצא עקום תודה

Eliran g10

New member
מחומש

בספר קסמי אוריגמי של קוניהיקו קאסאהארה יש שיטה כיצד לחתוך מחומש מריבוע בעמוד 65

bshuval

New member
מחומשים

ישנן שיטות רבות כיצד לחתוך מחומשים. הספרים של קאסאהרה מציגים מספר שיטות. השיטות הנפוצות ביותר הן "השיטה היפנית" ו"השיטה האמריקאית. שתי השיטות מקורבות, ויוצרות מחומש קטן יחסית לגודל הנייר. נדמה לי שבקסמי אוריגמי מופיעה השיטה האמריקאית, אך אינני בטוח. קיפול מחומש מדויק איננו פשוט, ולכן במקרים רבים משתמשים במחומש מקורב לפי השיטות שלעיל. בספר הכנס תופענה הוראות לקיפול מחומש משוכלל מאת ypeled. אני מצרף קישור לקובץ המסביר שיטות רבות לקיפול מחומשים. כדי לצפות בו יש צורך בתוכנת ghostview. בעבר דנו בתוכנה זו בפורום. המעוניינים ימצאו אותה בארכיון.

yepeled

New member
מחומש משוכלל

הקובץ ההוראות שליהוא של תוכנת VISIO ולכן לא אוכל לשלוח אותו דרך הפורום. אני יכול לשלוח ישירות למי שמבקש בפניה ל EMAIL שלי. בתנאי שהוא יכול לקרוא קובץ *.VSD. אפשר פשוט לחכות לספר הוא כנראה יהיה משגע! תחילת ההוראות מבוססות על המאמר ש BSHUVAL המליץ. סוף ההוראות על פי ניסוי וטעיה שלי. המחומש יוצא מדוייק ולא רגיש לשגיאות קיפול

giladznaor

New member
איזה ספר !?!?!?!?!!??!?!??!?!?!?!?!

אוסף האוריגמי הישראלי הראשון, כמובן! הנה עידכון קצר לגביו. אני מאוד מאוד מאמין שניתן יהיה להשיג את הספר מהמרכז הישראלי לאוריגמי באמצע החודש הבא. הספר יכלול קרוב ל30 הוראות, ו7-8 מאמרים בנושאים שקשורים לאוריגמי. כמו כן יהיו בו תמונות מהכנס ועוד כל מיני דברים "אוריגמיים".

rosana

New member
אאא:)

אז עד המפגש הוא ועד לא יהיה מוכן?טוו ,נחכה:)

giladznaor

New member
לא חייבים לחכות,

מי שיגיע למפגש (שהם חברים רשומים במועדון החברים של המרכז הישראלי לאוריגמי בלבד, כמובן), יוכל לזכות בpreview של הספר, שיהיה אפילו יותר מרגש מהpreview של הארי פוטר החדש. ע"פ לוח הזמנים, הספר אמור להיות מוכן עד המפגש, וכל מה שישאר זה רק לעשות את התיקונים האחרונים ולשלוח אותו להדפסה.

rosana

New member
יייששש!

פעם שעברה שראיתי אתך היה לך משהו קשור לכלב וחתול: תמונות או סרט? לא היספקתי לראות. תביא את זה?

מחומש

יש בספר 3D Geometric Origami של רונה גורקויץ' ובנט ארנסטיין (ככה כותבים את השמות האלו??..) הוראות נהדרות למחומש. אתם חושבים שמותר לי לסרוק ולשים בפורום או שזה הסתבכות עם זכויות יוצרים?...
יובל אטלס

למעלה