אשמח לענות לכל שאלה וכמובן לספר
גיל הוא אחד מצמד, גדול ב-5 דקות מניר אחיו התאום. לא אבחנו אצלינו קלאב פוט בסריקת מערכות, כך שסביר להניח שבעייתו לא הייתה קלאב פוט רגיל כי אם תנוחתו ברחם: אחיו "רכב" עליו, אני אישה רזה, במשך ההריון העליתי עם שניהם כ-12 ק"ג, כל אחד מהם נולד במשקל 2.7 ק"ג (בשבוע 39) כך שפשוט היה להם שם צפוף וארוך מדי. מבית-חולים יצאנו מגובסים, בהמשך שני מכשירים שונים, והתחלנו מסע ארוך ומפרך שנגמר בערך בהיותנו בני שנה וחצי או שנתיים. ברכבת מחיפה הגענו פעמיים בשבוע לבי"ח דנה לפיסיותרפיה ולמפגשים שבועיים עם פרופסור וינטראוב הזכור לטוב. בנוסף טורטיקוליס שניכר עד היום, אי סימטריה בולטת מעט בפנים ומעט בעיות נוספות. גיל הלך מאוחר, לא דבר עד גיל מאוחר, ובשל התנהגויות מוזרות נוספות טופלנו ב"דנה" ע"י נוירולוגים מחשש שהבחור אוטיסט. נזקקנו לריפוי בעיסוק, לקלינאית תקשורת ולפסיכולוגית בהמשך הדרך בהיותו בגן. בעצם באמצע כתה א' כשגיל קבל חזרה מהמורה מבחן בחשבון-מבחן ארוך מאוד, קשה בן 3 דפים ובו לא היתה אפילו טעות אחת, הבנתי שזהו שהגענו לקו הגמר. ומשם ואילך פשוט הנחנו לו. כיום גיל תלמיד מצויין. תעודתו משבוע שעבר תעיד על כך: ציוניו טוב מאוד ומצויין בלבד (כתה ה'). ילד שקט, קשוב, אהוב על המורות ועל בני כיתתו. מעט צנוע, מופנם, עם השגים מעוררי הערצה. מנגן על סקסופון (עם צוואר נטוי מה) ושחיין. כאמור זכה במדליית זהב אתמול בשחייה באליפות בתי הספר בצפון ובשני משחים נוספים דורג במקום רביעי. יחד עם חבריו לקבוצה זכו במקום ראשון כללי בנים והביאו עמם גביע מכובד לביה"ס. משתתף מחר ומחרתיים במוקדמות אליפות הארץ בשחיה (ב-6 מקצים שונים !), ומקווה לעלות לאליפות הארץ שתתקיים בחודש הבא. בשבילו כנראה השמיים הם הגבול. הרבה דמעות זלגו בזמנו אצל פרופ. וינטראוב מחשש לעתידו של גיל. הקלאב פוט בעיני היה הנושא המשני בחשיבותו, ההתנהגות וההבטים הנוירולוגיים הטרידו מנוחתי מאד. זכורים לי לילות טרופי שינה ,דאגה מתמדת וכמובן הכרית הסופגת בשקט הכול. כאמור היה כלא היה. אין בכתיבתי זו מגמה ל"השוויץ" בגיל ובהשיגיו, כי אם לעודד ולומר שיש תקווה - למרות שלא ראיתיה בזמנו. עם הזמן לעיתים בעיות בכל זאת באות על פתרונן. אשמח אם מישהו מכם יעביר אלי את המייל האישי של פרופסור וינטראוב. היום משראיתי את מדליית הזהב הזו, נזכרתי בו ובעצות שנתן לי וחשבתי לשתפו. מאוד מאוד הערכתי דעתו.