מבקשת עצה דחופה

• פותח הנושא vella
  • פורסם בתאריך

vella

New member
מבקשת עצה דחופה

בעלי חולה באלצהיימר מזה 5 שנים. עד היום לא היו שום תופעות חריגות או אלימות בהתנהגותו. הבוקר הוא ניסה לנשק את עוזרת הבית שלנו - בת 36. בשיחה עמו על הנושא הוא אמר כי לא שללט במעשיו ואינו יודע מדוע עשה זאת. אני חרדה מאוד - האם זה סימן להתדרדרות במצבו? מה עלול לקרות בהמשך? למי לפנות? מי יכול לעזור בעצה לגבי ההמשך?

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום וולה ../images/Emo140.gif

שלום לך וולה, הגעת לפורום הנכון ,פורום חם ותומך מאוד ,תקבלי כאן עצות חמות מבני משפחה בדיוק כמוך המטפלים בבני זוג והורים חולי אלצהיימר. טוב תעשי אם תקראי את קישורי הפורום שם תמצאי חומר רב אודות המחלה. באשר לבקשת העזרה שלך תופעות כאלו אכן נצפות אצל חולי אלצהיימר, כמו גם תוקפנות סחיבות צעקות וכדומה. יש לפנות לרופא הנוירולוג המטפל בבעלך בדחיפות, כמו כן מתי עבר בעלך לאחרונה בדיקת מינימנטל? אני בטוח וולה כי גולשים אחרים כאן יוסיפו עוד הרבה לגבי עצות מועילות. שיהיה לך רק טוב גרשון.מנהל הפורום .

vella

New member
תודה לגרשום

לילה טוב. אני מרגישה כי הגעתי למקום הנכון ולאנשים הנכונים שאליהם תמיד אוכל לפנות.תודה הנאורולוג שאליו פניתי היום,לא היה זמין ולכן פניתי לפורום. מחר אנסה שוב ליצור עימו קשר. אני חרדה מההתנהגות החדשה היום. אני מאד מקוה כי לא יהיו לבעלי התנהגויות דומות לאלה שהיו היום.היות ולא ידעתי כיצד להגיב ומה לעשות. בכל מקרה שוחחנו על כך והוא היה נבוך מאד. בערב היינו בהצגה והמצב רוח שלו ושי השתפר. בכל מקרה תודה על כי יש לי למי לפנות. ולה

וולה יקרה

ראשית , אני מקווה שכבר נרגעת ממה שקרה. דברים כאלה צפויים אצל החולה במחלה זו. את צריכה לדבר עם המטפלת ולהסביר לה את המצב. היא צריכה גם כלים , איך להתמודד עם מצבים כאלה ולהסיח את דעתו למשהו אחר. האדם החולה מחפש חום וקירבה וכנראה שהתבלבל ופנה אליה. הוא כנראה גם היה נבוך אחר כך , לפי מה שכתבת שהוא אמר שלא שלט במעשיו. אל תכנסי ללחץ שמא זה כבר קורה שוב. אני מתארת לעצמי שאת כל הזמן עוקבת בחרדה, בדיוק כמוני , לראות אם יש חס וחלילה שינוי או התדרדרות במצב. גם אני מודאגת ממצבים כאלה או אחרים שיקרו בעתיד עם בעלי שעדיין עצמאי. אך אני מאמינה שבעזרת השכל הישר את תצליחי למצוא את הדרך המתאימה להסביר לו דברים וגם לתמוך בו במצבו העדין. כאן בפורום , את יכולה לקבל עצות מנשים וגברים , שאני בטוחה שיהיו להם רעיונות מקוריים. כולם כאן בשבילך , את לא לבד, לילה טוב, טובה

vella

New member
תודה חמה לך טובה

לילה טוב ,טובה תודה לך על ההבנה והתמיכה.לגבי העוזרת הבטחתי לה כי לא תהיה לבד עם בעלי בבית.לבעלי מטפלת הנמצאת עימו בשעות שאני בעבודה.נהגתי ביום שהעוזרת נמצאת לא להזמין המטפלת ,דבר שלא יקרה יותר. כך שלכאורה הבעיה נפתרה. דאגתי ופחדי הם לגבי ההמשך.האם היה זה מקרה חד פעמי או שיש כאן סימפטום להדרדרות במצבו. לא הצלחתי לשוחח עם הרופא המטפל שלו,ולנן פניתי לפורום. תודה על המענה המידי. אהיה בקשר. ולה

ולה יקרה

אני לא הבנתי נכון ואני רואה שאת כבר מצאת פתרון , להביא את המטפלת ביום שהעוזרת נמצאת בבית. אני מבינה שאתם עדיין צעירים , כי את עובדת. אני מקווה שבבוא היום את תוכלי לתת לי עצות איך ומה. אז לילה טוב , טובה

ענתי44

New member
ולה בוקר טוב

מאחר ואני מטפלת באמא אז אין לי התנהגות ספציפית לגבי חיבוק של מטפלת, ברם, יש לי ויש גם נסיון בהתנהגות מביכה בגלל האלצהיימר. למשל כשחיכינו המון זמן לרופא אורתופד ולאמא היה חם והיא רצתה להתחיל להתפשט. אני מתארת לעצמי ששאר האנשים המזוזעים שישבו בתור סברו שהיא רוצה להתערטל.ולמזלי כבר הייתי מורגלת בלא צפוי של המחלה אז הורדתי בעדינות חזרה את הסוודר למקום. הצעתי לה במבה והקראתי לה מהעיתון ( אז היא עוד היתה בעיניינים)או כשקנינו לה בגדים והיא רצתה להתפשט באמצע החנות ( בשלב של לפני האיבחון שאנחנו חשדנו) אז כמעט התעלפתי ממבוכה אבל הגבתי בכך שמהר הכנסתי אותה לתא מדידה. פה מעורב אדם נוסף שנפגע וזו המטפלת היקרה. את צריכה לשבת איתה ולהסביר לה למה ומה. בכלל כל האנשים שמסביב רצוי שידעו ויכירו . בזמנו הרופאה שהאזינה לסיפור שלי ציינה שאלו בעיות של שיפוט לקוי. ולבעלך יהיו עוד תופעות המאפיינות חולי אלצהיימר. טוב את עושה שאת יוצאת איתו להצגות ולשאר דברים מהנים. האם חשבת לשלב את בעלך במרכז יום אם לא זה אז באיזה מסגרת המיועדת לבני הגיל הצעיר יותר?.. אני מאמינה גדולה של זה.זה מעניק ליקירים שלנו סדר יום וסיבה לקום.וגם שם ידעו להתמודד עם תופעות של המחלה. ברוכה הבאה לפורום ואנחנו כאן בשבילך. זמינים תמיד.

vella

New member
ענתי ערב טוב

ענתי יקרה בעלי בן ארבעים ואחד.חלה לפני כחמש שנים ,ואז כשראיתי התנהגויות לא ברורות שעדיין לא ידעתיאת מקורן,ועל מנת שלא יתבזה הוא יצא לפנסיה מוקדמת. המחלה אצלו מוגדרת בשלבים מתקדמים.אך הוא ברוב הפעולות עצמאי.אני ממשיכה לעבוד.יחד עם זאת ,אני משתדלת להמשיך ולשמור על סדר חיים כפי שהיה לנו בעבר. ההתנהגות שלו אמש,היא אולי סימן לשינוי במצבוומכאן מקור הפחד והדאגה. לגבי מסגרת מסודרת מחוץ לבית, הדבר כרגע לא רלוונטי היות והוא מודע לעצמו ולמצבו,ובמקום כזה נמצאים אנשים מבוגרים מאד ,שהשפעתם עליו לא תהיה טובה. מלבד זאת, הוא אינו מוכן ללכת למקום בו נמצאים אנשים שאינו מכיר ואני לא נמצאת עימו. הסידור של מטפלת בבית הוא כרגע ,עונה לצרכים. תודה על ההתייחסות.אני שמחה שאינני לבד.ולה

אירילה

New member
אני בהלם , בן 41 ???

כלומר בגיל שלושים ושש נתגלתה המחלה? זה הגיל הכי צעיר שנתקלתי בו

zs1957

New member
גרשון יש גם חולים בני 35

המטופלים במרפאות הזיכרון. בדרך כלל זה על רקע גנטי. לעיתים גם גורם סביבתי טראומה קשה כמו: נפגעי טירור, מלחמה או תאונת דרכים קשה. ד"ש למשפחה בבית זהבה שחם

vella

New member
נפלה טעות

אירילה שבוע טוב נפלה טעות בהקלדה, בעלי בן61ולא 41 הואחלה לפני חמש שנים ואז יצא לפנסיה מוקדמת.אני ממשיכה לעבוד,ומנסה לשמור על אורח חיים בדומה לזה שהיה לנו בעבר.החברים הקרובים יודעים על מצבו של בעלי ומשתדלים לסייע ככל שידם משגת. הקושי העיקרי כרגע הוא תחושת הבדידות שלי..... ולה

zs1957

New member
לחלות במחלה בגיל 56 זה צעיר מאד

שלום wella האם יש לך סיוע גם מבני המשפחה? זה מאד משמח שיש סיוע מהחברים הקרובים. ברוב המקרים יש ריחוק ונתק מהחולה ובני משפחתו.חבל מאד שזה כך. זו לא חלה מדבקת.אנחנו חווינו אתזה במשפחתנו וגם חברים בפורום חוו את זה. הכי חשוב שתמשכי בחיים כרגיל וחשוב שהוא ואת תהיו בקשר עם חברים. ממליצה ללכת לקבוצת תמיכה של חולים ובני מפשחה עם עופרה שגב בת"א. נפתחת קבוצה בקרוב. תתעדכני בפורום. אשמח לענות על כלשאלה ולעזור בכל מה שניתן. זהבה שחם

vella

New member
קבוצת תמיכה

שבת שלום השתתפנו בקבוצת התמיכה עם עפרה שגב לפני שנתיים בראשון לציון,היה נהדר.הפסקנו היות והמרחק היה רב.אנו גרים בדרום. היום חסרה לי מאד קבוצת תמיכה.לבעלי הקבוצה לא יכולה לסייע.הוא מאבד קשב לאחר משך זמן קצר. כרגע אני נעזרת במטפלת שנמצאת עם בעלי כאשר אני בעבודה. אני מא זקוקה לפורום תומך. ולה

אירילה

New member
קבוצות תמיכה לבני משפחה

שבת שלום ולה. אני מניח כי הגעת עם בעלך לקבוצת תמיכה לחולים עצמם ,אולם ישנן קבוצות תמיכה לבני המשפחה בלבד והן בהחלט מועילות. טוב יהיה באם תוכלי להגיע לאחד המקומות בדרום בהן מתקיימות קבוצות התמיכה ,גם במחיר המרחק ,אל תסתפקי רק בפורום החם שלנו ,מפגשים של "ארבע" עיניים עם קבוצה שלמה בהחלט מועילה. לנוחיותך צרפתי את הקישור לרשימת קבוצות התמיכה לבני המשפחה של העמותה. שיהיה לך רק טוב גרשון

לולה היקרה

שלחתי לך מסר אישי. אני מקווה שתקראי. שיהיה לכם שבוע טוב וחג פורים שמח, טובה

ענתי44

New member
ולה תמשיכי במלאכת הקודש

אכן מדובר בגיל מאוד צעיר.ומרכזי יום רק ידכאו אותו. מחזיקה לך אצבעות.ורק שתדעי שאנחנו כאן לרשותך 24 שעות ביממה. 365 ימים בשנה.

vella

New member
"מלאכת הקודש"?

ענתי שבוע טוב חזרנו כרגע מסוף שבוע בים המלח,המקום הזה הוא בשבילי "תחליף"לפסיכיאטר נהנתי מאד מאד.יחד עם זאת תחושת הלבד היא קשה מאד. אך כל יום אני נושאת תפילה שהמצב ישאר כפי שהוא ולא שאצטרך לדברים אחרים..... תודה שאתם קשובים אלי. ולה.

ענתי44

New member
ולה את לא לבד- אנחנו איתך../images/Emo24.gif

כל פעילות או מקום שעושה לך טוב זה נפלא. וכן זה תחליף טוב לפסיכיאטר. על חדש הכושר שאני הולכת אני אומרת שזה הדיאליזה לנשמה שלי.כדורגל, פוליקר, ים או סתם לצאת מהבית כל אלו נותנים לי קצת הפוגה ומחזקים אותי. מאחלת לך שהמצב ישאר ככה עוד זמן רב ושתמשיכו ליהנות.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום wella

אני לא מופתעת מהגיל הצעיר של מחלתו של בעלך. .יש לנו חולים צעירים בני 35 במרפאת הזיכרון. בדרך כלל מדובר בחולים שהגורם למחלה הוא גנטי.כלומר אב או אם שלקו במחלה. לעיתים מדובר גם בגורם סביבתי, נפגעי טירור אומלחמה, או תאנה קשה, או טראומה קשה. שיהי לך המון כוח. האם בעלך עובד? מה הוא עושה האם הוא בבית או במעון יום כמ יד שרה. אשמח לעזור בכל עת. כל טוב זהבה שחם

למעלה