מבקשת עצה מנסיונכם

דיסוצ

New member
מבקשת עצה מנסיונכם

אני לומדת לתואר שני במכללה ושואפת להמשיך לדוקטורט. בגלל שזו מכללה אין לי אפשרות לכתוב תזה אלא "עבודת גמר", שמכל הבחינות הפרקטיות תהיה שקולה לתזה, אבל פורמלית לא. יש לי אפשרות לכתוב את העבודה הנ"ל כמאמר (כלומר, תמציתי יותר) או כעבודה מחקרית רחבה, המנחה שלי פתוח לשתי האפשרויות ומבחינתו בכל מקרה יצא מזה מאמר בסוף. השאלה היא איך יסתכלו על כל אחד מהדברים במעמד הקבלה לדוקטורט. כלומר, האם ועדת הקבלה תיטה להעדיף סוג מסוים על פני השני? אם למישהו יש רעיון, היה בסיטואציה דומה, מכיר מישהו שעבר משהו, כל דבר... אשמח לשמוע. תודה

מרחף1

New member
את בטוחה שאפשר להתקבל לדוקטורט

עם "עבודת גמר" ולא תזה? הייתי מציע לך לבדוק טוב טוב את הנושא. בנוסף, הייתי בודק את האפשרות של לכתוב תזה עם שני מנחים, כאשר אחד מהמנחים הוא מאוניברסיטה מחקרית מוכרת, ייתכן וזה יאפשר לך להתקבל ביתר קלות אח"כ.

דיסוצ

New member
טוענים שיש מי שהתקבלו

והמנחה שלי, הוא מסיפור אחר בכלל... ובכל זאת, בסוגיית המאמר התמציתי מול מחקר מורחב, יש איזשהן תובנות?

מרחף1

New member
לדעתי הלא מושכלת

בתחום שלי (מדוייקים) אני חושד שההסתכלות תהיה טובה יותר על מאמר שפורסם בירחון שהוא peer-reviewed מול עבודה שלא פורסמה. ייתכן ובתחומים אחרים זה שונה....

seani

New member
לפני שאת מתחילה לכתוב עבודת גמר

תבדקי באוניברסיטה הרלוונטית מה תנאי הקבלה. זאת התשובה האמיתית היחידה. לא המנחים שלך ולא אף אחד אחר חוץ מועדת הקבלה יקבעו את התנאים. חבל שסתם תבזבזי זמן ואחרי זה תתאכזבי.

polinomialy

New member
אם בכל מקרה יצא מאמר בסוף -

תעשי עבודה מורחבת יותר ומאמר מצומצם אותו תשלחי לכתב עת שהוא peer reviewed. זה לא מבטיח לך קבלה לדוקטורט, אבל זה מעלה את הסיכויים. רק ועדת הקבלה של האוניברסיטה והפקולטה הרלוונטית יוכלו לומר לך מה עדיף, וגם אמירה שלהם היום לא קובעת לגבי מחר.

למעלה