מבקשת עצה/עזרה

meyronne

New member
מבקשת עצה/עזרה../images/Emo53.gif

האם יש מי שיודע כיצד אני כותבת משהו ב- JPEG? תודה רבה מראש, אלונה

Eldad S

New member
אלונה - כתבי נא פרטים נוספים

לגבי בקשתך, כדי שנבין מה בדיוק את מעוניינת לעשות. דרך אגב, להבא, שאלה מסוג זה (שלכאורה איננה קשורה לאספרנטו) היא שאלת אוף-טופיק, ואנחנו נוהגים לסמן אותה (בכותרת ההודעה) בעזרת האייקון
.

meyronne

New member
../images/Emo32.gif

אלדדו, זוכר את השיר שרציתי לתרגם לעברית. שיר על שלום... הוא תורגם על ידי חברה שלי. מהאתר מבקשים להעבירו בקובץ JPEG. אינני יודעת איך עושים זאת. תודה רבה, אלונה

Eldad S

New member
אלונה, את מבינה קצת במחשבים?

את יכולה לנסות לשאול את השאלה בפורום תרגום ועריכה (384). אני חושב שהדרך ליצור את קובץ ה-jpeg היא פשוטה, יחסית (אבל כרגע לא עולה במוחי דרך להשגת המטרה הזאת; מצד שני, מאוד מסקרן גם אותי כיצד עושים זאת). הפורום שהכי היה מתאים להצגת השאלה הוא פורום התמיכה הטכנית בתפוז, שמספרו 71. אבל אולי שם יהיו התשובות בעלי אופי טכני מדי; אני מאמין שבפורום התרגום והעריכה, תשובות, אם יינתנו, עשויות להיות ברמה טכנית נמוכה, כי קהל היעד הוא מתרגמים, לא מתכנתים ואשפי מיחשוב

meyronne

New member
jpeg

תודה אלדד. כן, אני מבינה קצת במחשבים. כאשר תהיה לי התשובה - אשמח לספר גם לך.

Cephissus

New member
למקרה שעוד לא מצאת את הפתרון

קובץ jpeg (או jpg) הוא קובץ תמונה. קובץ תמונה יוצרים באמצעות תוכנת גרפיקה. תוכנת גרפיקה פשוטה ונוחה שכנראה נמצאת על המחשב שלך היא ה"צייר". לצייר מגיעים דרך תפריט "התחל" או "start" (אם הווינדוס שלך הוא באנגלית) בתחתית המסך. אם הוא בעברית (התפריט בצד הימני התחתון של המסך): התחל --> תוכניות --> עזרים --> צייר. אם הוא באנגלית (התפריט בצד השמאלי התחתון של המסך):
start --> Programs --> Accessories --> Paint​
כדי להוסיף טקסט לתמונה ישנן 2 אפשרויות: אפשרות ראשונה (לטקסט פשוט): להשתמש באפשרות הוספת הטקסט בצייר, על-ידי לחיצה על הכפתור "A" בסרגל הכלים של התוכנה. לאחר הלחיצה בוחרים את מקום הטקסט הרצוי, ומתחילים לכתוב. את הטקסט ניתן להזיז ולהעתיק. אפשרות שנייה (לטקסט יותר מורכב): לערוך את הטקסט במעבד תמלילים (כמו Word או OpenOffice) ולהעביר אותו לצייר. איך מעבירים? יוצרים צילום מסך בעזרת הכפתור "Print Screen" (בשורה העליונה של המקלדת, ברב המקרים). חשוב לדאוג שכל הטקסט הרצוי יופיע על המסך. בתוכנת הצייר לוחצים בו זמנית על הכפתורים "Ctrl" ו-"V", וצילום המסך יודבק. מתוכו ניתן להעתיק את איזור הטקסט (על-ידי סימונו ולחיצה על "Ctrl" ו-"C") ולהדביק אותו בקובץ תמונה חדש (שוב, על-ידי "Ctrl" ו-"V"). (הערה: כדי לסמן את האיזור הרצוי, לוחצים על המסגרת המקווקוות בסרגל הכלים של הצייר.) בסיום, לוחצים בסרגל העליון של התוכנה על: אם התוכנה בעברית: קובץ --> שמירה בשם... אם התוכנה באנגלית: File --> Save As... ובחלון שנפתח בוחרים שמירה בפורמט jpg (או jpeg, שמשמעותו זהה). Sukceson!

Eldad S

New member
מצוין - העליתי לטאגליינס

או, בעברית המודרנית - טוגלן!

meyronne

New member
../images/Emo32.gif

אלדד, ה-טאגליינס או טוגלן, מה פרושם? מה שמזכיר לי את "החוואר". בררתי: אבן סיד בשכבות שהיתה שרויה הרבה במים ובתוכה גם מאובנים.... זה בגדול.... נחל חווארים.... חווארי מצדה. כשמחפשים מוצאים.

Eldad S

New member
טאגליינס, בלשון הפורומים:

אותן שורות רצות בראש המסך, ובהן קישורים לשרשורים בפורום ולאתרים ברשת. Taglines. את מגיעה אליהם בראש הפורום, כאשר את לוחצת על "טאגליינס" (יש לך שם קישורים, מאמרים, סקר, גלריות, לוחות וכו', וגם טאגליינס). נסי - ותשכילי!
וכל הכבוד על מציאת ה"חוואר" (היכן מצאת?).

meyronne

New member
וככה זה כאשר לא ישנים

את החוואר מצאתי בגוגל ישראל..... יש שם עוד כמה פרושים לחוואר אך אני התכוונתי לסלע.... מזמן הבחנתי בטאגליינס.... רק לא הבינותי מה זה בדיוק גם הגעתי דרכו למילונים וכו. TAGLINES עושה יותר שכל. יופי, אז תודה אלדד ועוד מעט אפשר לאמר BONAN MATENON GXIS LA

meyronne

New member
המון תודה Cephissus

עדיין לא נסיתי... כי מאוחר ואני עוד מעט בבריכה. מחר... אבל הבינותי ושוב תודה. אתה רואה, אלדד, גם בפורום שלנו יש מי שמבין בנושא וטוב לפנות פה....
Bonan nokton, Elona

Eldad S

New member
בהחלט, Cephissus הוא תותח אמיתי,

ואני שמח שהוא מפציע מדי פעם
Mi esperas revidi lin - nome, VIN
- pli ofte inter ni.

Eldad S

New member
Stulte, tute stulte

Unue, vi _rajtas_ fari erarojn; maksimume - ni korektos. Due, mi pensas ke vi preskau ne havos erarojn. Chiel ajn, erarante oni lernas, kaj, kiel tekstas la latina proverbo: Errare humanum est.​
Mi invitas vin, sincere, partopreni (ech ne nur en Eo), kaj ni vidos.

eaglewing

New member
Chu vi estas la atendita, au ni

atendu alian? Mi demandas min chu vi kaj oni konas la fonton de tiu chi demando. Cefizo (via esperantigita nomo), espereble placha al vi, vi entenas promesojn kiel granato. Nur sekvu kaj daurigu la vojon celitan, vi nepre trafos la celon. Gratulojn por via bonega Eo kaj ne restu rara birdo en nia Forumo. Ghis baldau!​

למעלה