מבקשת עצה

hahama09

New member
מבקשת עצה

שלום רב, אני מעדות המזרח והתחתנתי עם אשכנזי טהור. משפחתו לא קיבלה את זה בברכה וכל השנים היחסים היו קרים ולא היה עניין אחד בשני. (למרות שאני יותר יפה ומרשימה מכולם) אם היו אירועים דאגו ליידע את בעלי כשאני לא בתמונה והיחס לילדיי שהיו קטנים היה די פוגע. היום אחרי שגידלתי נבחרת לתפארת מכל הבחינות פתאום יש עניין וצורך להתקרב. השנים עשו את שלהם ומה שעברתי לא ייאפשר לעולם מבחינתי שיהיה לי כל קשר איתם. לכן, מאוד מפריע לי שילדיי החליטו ללכת עם אביהם למפגש המשפחתי שארגנה גיסתי. אני יודעת שאשת גיסי בברית נכדה הראשון אמרה לבנה שלא להזמין אותנו ואף אמרה לו או הם או אני כאשר הכוונה הייתה יותר אליי מאשר לבעלי ולילדיי. ובנה כיבד את רצונה ולא הזמין אותנו לברית בנו. לכן, שנודע לי שילדיי החליטו ללכת עם בעלי למפגש מבלי לשתף אותי מאוד כאב לי. כאב לי שבעלי עושה דברים מאחורי גבי וללא ידיעתי כאב לי שילדיי שמאוד החזקתי מחכמתם לא שאלו את עצמם מה עם אמא ועד כמה זה מפריע לה וכו'... חשוב לציין שילדיי לא יודעים שאני יודעת מהחלטתם וייתכן שעוד יפתיעו אותי בינתיים אני מרגישה שאם יילכו מבלי ליידע אותי ולהחשב בי זה מאוד ייפגע בי. מה דעתך?!

מבינה לליבך...

שלום רב, אני מבינה לליבך ולתחושותייך. בני כמה הילדים? ממליצה על תקשרת פתוחה וגלויה איתם. עינת

hahama09

New member
לעינת גבע

ילדיי בני 32 עד 14. אתמו בני ניגש אליי וסיפר לי כי קיבל הזמנה לאירוע מהדודה תוך שהתנצלה על הנתק שהיה משך שנים רבות והוסיף אם לאביו חשוב שילך איתו הוא יענה בחיוב ובתנאי שאני לא רואה בזה כל פגיעה והשבתי כי פגיעה בי אבל אני כן רואה פגיעה בכל המשפחה באם תהיה היענות להזמנה והסברתי כי בטרם מארגנים אירוע כזה בו קיים סכסוך בין אחים וקיימים משפטים היה צריך להכין את השטח בהתאם ולא להחליט על אירוע בו מלבד האחים משתתפים גם בני דודים והמשפחה הרחוקה שלא יודעת על הסכסוך בין האחים והגדרתי את זה כקרקס וכי במפגש ייוצרו 2 גושים זה של בעלי וילדיי וזה של גיסי וילדיו כשכל אחד בקצה אחר של המגרש כשבאמצע בני הדודים ויתר בני המשפחה העומדים מנגד ומסתכלים על ההצגה ש-2 גושים אלה מספקים לראווה. בעיניי זה מחזה נורא ואם אתה שואל אותי עדיף לחסוך לעצמכם את החוויה! דודה שלכם מעוניינת בקשר איתכם שתבחר בדרכים אחרות כי במפגש כזה זה לא מה שיקרה והמשכתי לנמק ולנהל דיון פתוח אליו הצטרפו כל יתר בני המשפחה. בני שוכנע והודיע כי שכנעתי אותו אליו הצטרף בעלי שהודיע כי היה פזיז והודה שפעל משיקולי שעיקרם היה לשדר לאחיו שהוא לא יבוא לאירועים משפטיים וכו'... מבלי לקחת מחשבון את עניין יתר בני המשפחה וכו'... אני מקווה שגיסתי המאוד רוצה בחידוש הקשר תקבל את ההתנצלות לאי השתתפותם של בני משפחתי ותיזום מפגש שלא יביך איש להשגת המטרה. בברכת המשך שבוע נעים

תודה עך השיתוף החשוב והמשמעותי...

אכן, אין כמו תקשורת פתוחה וגלויה. אין כמו לקחת בחשבון את כל הנפשות הפועלות ולהגיע להסדר הוגן שמקובל על כולם. גיליתם במסגרת המשפחה הגרעינית שלכם לכידות ובגרות. אני מזמינה אתכם לכנס שיחה משפחתית נוספת בה תוכלו ברגישות, בסלחנות ובבגרות למצוא דרך יצירתית כדי לפתוח אפיק חדש של תקשורת גם עם המשפחה המורחבת. בכך תתני לילדים שלך עוד מודל/מופת חשוב לחיים. המשיכי לעדכן, כל הכבוד! ובהצלחה עינת

למעלה