מבקשת עצה.

toy988

New member
מבקשת עצה.

שלום לכולם,

אבי בן ה59 אובחן לפני כשנה כחולה בדמציה פרונטו- טמפורלית. מיד לאחר האבחנה הוא הפסיק לעבוד ומאז המצב החמיר עוד יותר- שוכח יותר מילים, עצבני וכו'.
אנחנו ארבעה ילדים- אני סטודנטית שלא גרה בעיר, אח אחד השתחרר לא מזמן מהצבא ועד עכשיו היה פנוי בבקרים לטיולים עם אבי אבל עכשיו התחיל לעבוד, אח שני התגייס לפני כשבוע וגם הוא היה עד כה פנוי לטיולים עם אבי, ואחותי הקטנה בת ה12 לומדת בבקרים... אמי כמובן עובדת בבקרים.
ניסינו למצוא מטפל, מישהו שרק יצא איתו להליכות של כמה שעות בבקרים- אך אותו אדם שמצאנו לא הצליח להתחבב עליו ואבי מסרב בתוקף לראות אותו.
איפה לדעתכם ניתן לחפש מישהו נחמד וסבלני [סבלני מאוד... חלק מהתסמינים כוללים חיטוט בפחים וגניבה של דברים קטנים מחנויות- ויש להעיר לו בעדינות שיפסיק לעשות זאת] שיעסיק אותו בבוקר לכמה שעות מדי יותר [בתשלום כמובן]?

אשמח מאוד לעצתכם.

טילי66

New member
ליבי איתך

כואב לשמועעל מה שהמשפחה עוברת.בגיל כל כך צעיר יש כמובן לקבל טיפול ע"י פסיגריאטר תרופות הרגעה וכו... ניתן לקבל עזרה דרך ביטוח לאומי.

לא ציינת איפה אתם גרים.יש חברה בפורום בשם ניצה עם אותה בעיה שלחי לה מסר לקבל ממנה עזרה והדרכה.אנחנו פה לעזור לתמוך שבת שלןם תמי

ענתי44

New member
אולי עובד זר?

שיטפל באבא כולל הליכות וישחרר אתכם לצבא, לימודים או כל דבר. כמובן שתהיו מעורבים ותגיעו הרבה אבל ככה תהיו רגועים שאבא מטופל.
בקשר להתנגדות של אבא זה חלק מההתמודדות עם המחלה. תראי אביך היה עד לא מזמן אדם חזק, עצמאי בעל משפחה וקריירה ופתאום רוצים להצמיד לו מישהו? פתאום חושבים שהוא לא יכול? הוא הרי לא יכול להתמודד עם מה שיש לו וההשלכות של המחלה, וטבעי שהוא מתרגז. כמו שכתבו, אפשר לתת לו כדור להרגעה בתיאום עם הרופא, ואפשר בהמון סבלנות ונחישות להביא לו עובד. אולי בהתחלה לצאת עם האיש ואבא להליכה כך שאבא לא יחוש מאויים, להזמין את האדם אליו הביתה איתכם, סתם להכיר וגם להגיד לו שהאדם הזה ייצא איתו להליכה. הוא יכעס אבל נחישות שלכם, וכמובן בעזרת כימיה טובה בינו ובין האדם הוא יתרצה לבסוף.

דעתי כדעת ענתי,

אתם צריכים לדאוג לרישון עובד זר, אם הוא כבר הוכר כחולה, והפסיק לעבוד צריך לפנות דחוף לביטוח לאומי למלא טפסים ולהגיע לועדה הרפואית עם האישורים הרפואים ועם האבחנה מרופא נוירולוג מומחה, אם תרצי אוכל להפנות אותך לרופא מצויין באזור הצפון.
כמו שתמי כתבה ודאי הבנת שהיינו בסרט הזה, אצלנו מהאבחנה ועד לעובד הזר לקח כחצי שנה, תקופה מאוד אגרסיבית , צריך לחשוב על כל המשפחה על הילדים ועל אימא במיוחד, אם את יכולה תכניסי אותה לפורום, גם אני הגעתי לפורום רק בזכות הבת שלי, "החוזרת" , ותיקי הפורום זוכרים וחלקם אף מכירים אותה אישית, אל תשאירו אותו לבד, התוצאות יכולות להיות קשות.
אם תרצי אשלח לך את הנייד שלי לכל שאלה שתתעורר, גם אני מהצפון, מנהריה.

בהצלחה,
ניצה.

שלום לך בחורה יקרה

מאחר וגם בעלי עבר תהליך דומה בגיל צעיר, אני רוצה לבדוק שאתם מקבלים עבורו מבחינה כספית כל מה שמגיע לו.
הוא צריך לקבל פנסיה מוקדמת מלאה, קיצבת נכות מביטוח לאומי ואם הוא זקוק להשגחה מלאה אז גם שרותים מיוחדים מביטוח לאומי.
דבר זה יזכה אתכם ברישיון לעובד זר כשתגיעו למסקנה שזה מה שצריך.
גם אני חושבת שצריך עזרה צמודה בבית ולא להטיל זאת על הילדים או על האישה שגם עובדת.
תעשו התייעצות משפחתית ותחליטו מה הכי רצוי בשבילו.
פרט לכך, האם לא ניתן לתת לו טיפול תרופתי שירגיע אותו?
מאחלת לכם שתמצאו את הפתרון הכי מתאים לאבא כדי שהוא יהיה בהשגחה כל הזמן
טובה

למעלה