מבקשת עצה

מבקשת עצה

מה עושים כאשר יש ויכוח בבית עם אחד הילדים לא משנה בקשר למה והילדה הקטנה שמחקה אותי וחוזרת על דבריי והדבר מעצבן מאד את האח /ות שלה וזה יוצר גלגל שלא נסגר

תמר34

New member
באמת יש תחושה

של מעגל שלא נסגר. ואולי אפילו של שניים. הויכוח עם הילד/ה, והחזרה של הקטנה. לדעתי צריך לעצור כל ויכוח בנפרד. אולי לעבור עם הילד/ה לחדר אחר, שם לא תהיה גישה לקטנה ולסיים את הויכוח. או לחילופין, לעצור את הקטנה - אם ע"י עניין אחר (ספר, משחק, קלטת) או ע"י הסבר ברור, קצר ולא מתפשר. אבל זה בהחלט נשמע כמו מצב שיכול להוציא מן הכלים... בהצלחה. אם תתני דוגמאות ספציפיות, אולי אוכל לחשוב על עוד רעיונות.

הילדה שמחכה אותך../images/Emo24.gif

מעצבנת רק את אחיה או שגם מפריעה לך??? בואי ננסה למקד: יש ויכוח עם אחד הילדים, את אומרת את דברייך, תוך כדי הילדה מחכה את דברייך, אחיה מתרגזים. ואת??? מה את אומרת לה? כיצד את מגיבה? כיצד האירוע מסתיים? אנא שתפי ואתייחס בשמחה. תרי

בודאי שגם אני מתעצבנת

אבל זה קורה בעיקר אחריי שהבן מתעצבן ואז מוקד העניין מוסט וזה מה שמוציא אותי מדעתי במקום להתמקד בבעיה הראשונית אני מטפלת בבעיה "משנית".

אמא של פרח חשוב להבין../images/Emo24.gif

שבתך הקטנה משיגה רווח כלשהו, לפעמים באופן לא מודע בדרך התנהגותה. כשהיא מחקה אותך שעה שאת עסוקה עם הבן היא בעצם מנסה להעביר את מוקד ההתענינות ותשומת הלב אליה.וכנראה, שבדרכה שלה היא גם מצליחה. כל ילד, ככל בני האדם זקוק לתשומת לב. השאלה היא המינון. ילד שמתרגל ל100 אחוז אמא מרגיש בטעות חסר ערך כשהתנאי לא מתקיים. חשוב להבהיר לבתך, שישנם מקרים בהם את מתמקדת בשאר בני המשפחה ולצד זה ליזום רגעים של איכות וביחד עם הבת הקטנה. מתחבר אלייך??? תרי

תמר34

New member
בעקבות התגובה של תרי

אני חושבת שאולי בתך הקטנה מסנה להפסיק את המריבה עם אחיה/אחותה הגדולים. אולי לא נוח לה שכועסים עליהם...

למה לדעתך היא לפעמים בוכה../images/Emo24.gif

כשאת כועסת עליהם? למה זה מפריע לה? יש לך רעיון??? תרי

אולי??? אך קיימת גם אפשרות ../images/Emo24.gif

אחרת, ואני מתכוונת לזה שהיא קלטה שבכי שלה עושה לך משהו. אולי? תרי

למעלה