מבקשת רעיון לפעילות

dosa1976

New member
מבקשת רעיון לפעילות

שלום רב, אני מחפשת רעיון לפעילות במועדונית לילדים בגיל בית ספר יסודי כשהנושא הוא שמירה על גופי... הילדים מתעסקים במיניות (היה מקרה שבו אחד הילדים חשף את איבר מינו בפני ילדי הקבוצה,כמו כן חלק מהילדים חוזרים לבד הביתה בשעות הערב וכו'...) והייתי רוצה לעבוד על פעילות מניעתית

אפשר לנסות אולי באמנות

לצייר את הגוף לפי הקוים (כששוכבים על נייר ומישהו אחר מצייר מסביב לגבולות הגוף) למשל לתת לילדים לצייר אחד את השני ואח"כ אולי לתת להם לצבוע בפנים ולצייר "מה יש לי בפנים" ומשם כמובן לפתח שיחה על פנים וחוץ וגבולות שלי, מה שלי ומה של האחר וכו' וכו'. אני סתם זורקת רעיון, מעולם לא ניסיתי. אבל נראה לי שזה ממש ממחיש את עניין הגבול, לא?

ג שם

New member
"היי דוסו זהו שמי..."

יש ערכה מצויינת עם מערכי פעילות שלמים, בה שותפים דוסו הדולפין, קלריסה הצדפה ושאר שוכני ים. בערכה יש בובות חביבות של היצורים הימיים, שירים והנחיות לפעילות. בין הנושאים הנלמדים: אני וגופי, מגע רצוי ולא רצוי, איך להגיד לא להצעות "חשודות" ואיך לשתף בכך מבוגרים. זאת ערכה כל כך נחמדה שהפעלתי איתם ילדים ממשפחתי ומשם היא נדדה לילדים אחרים, עד שטבעה בים. אני מניחה שאפשר לראות את הערכה במרכזיות הפדגוגיות. אם תמצאי אחת שכתוב עליה "גשם" תגידי לי. במרכזיות הפדגוגיות יש גם תוכניות נוספות (לרוב סביב הנושא של "כישורי חיים" אבל אין, אין כמו דוסו הדולפין.

גיורא7

New member
פעילות

אם יש לך תקציב לאגודת אל"י יש הצגה בנושא זה מועבר עם שחקנית/ עו"ס בשם יעל שמפעילה בובות

למעלה