=== מבקשת רעיונות לעבודה

=== מבקשת רעיונות לעבודה

עם כיתה ג, ד, ה. אפילו יצירת חיות בחרוזים, רק שיתאים לגיל וכמובן שניתן יהיה להסביר לכיתה של כ- 30 ילדים.

wildspirit

New member
יש לי עבודה ממש מתוקה

שעשיתי עכשיו עם מספר ילדים שגם הם בגילאים האלה בחוגי יצירה שאני מעבירה - הכנו עץ מחרוזים לקחנו חוטי טלפון נגיד 12 חוטים וחוט נוסף ארוך שאותו ליפפנו על כל 12 החוטים האחרים לכל האורך. כאשר הגענו לשליש האחרון של אורך החוטים עצרנו כי שם בעצם יהיו הענפים ואז מתחילים להשחיל על הענפים את החרוזיםגדולים קטנים יש גם כל מיני "חרוזים" מחומרים קשיחים שנראים כמו עלים, או צורות של עיגולים כוכבים ועוד שמשלבים בין החרוזים בקצה הענפים מעט מקפלים את החוטים כדי שהחרוזים לא יברחו. בסיום תוקעים את גזע העץ בקצת פלסטלינה ומכינים גבס, מניחים את העץ עם הפלסטלינה בתוך כוס ושופכים על זה מעט גבס ומחכים שיתקשה בסוף מוציאים ויש לנו עציץ אפשרי לצבוע את חוטי הטלפון מראש בספריי צבע בגוונים של כסף או זהב ולבסוף גם את הבסבי מגבס זו פעילות אחת לדוגמה טליה

wildspirit

New member
חוטי טלפון בדרך כלל באים

בתוך חט לבן אחד עבה שמכיל אותם בפנים את יכולה לרכוש אותם בטמבור או כל חנות כזה לחומרי בניין וכאלה

wildspirit

New member
עבודה נוספת היא...

אפשרות ממש לחרוז עם הילדים טבעות או שרשראות בטכניקות הפשוטות והקלות ואני יכולה להעביר לך תרשימים שתוכלי לעבוד איתם - אבל זה בעיקר לבנות - כי בנים לא כל כך נמשכים לזה.. בשיעור הזה של חריזה היה לי רק בן אחד וגם בשיעור חד פעמי יש אפשרות כמו שאמרה לינוי להכין מוביילים מחרוזים גדולים וקטנים עם רווחים או בלי

=== האם יש לך צילום של העץ?

צריך רק לקחת בחשבון שצריך לסיים את העבודה באותו שיעור. מקסימום את יציקת הגבס אני אכין לבד שיתייבש ואמסור להם. אשמח לראות דוגמא.

wildspirit

New member
בהחלט יש לי צילום

מצצרפת לך לכאן
כמה זמן הוא השיעור? בואי נגיד שלוקח להם קצת זמן להשחיל את החרוזים, כי אצלי כולן בנות ומפטפטות יותר מדי בכל אופן השיעור שלי הוא שעה וחצי בדרך כלל ולקח לי בערך שני מפגשים לסיים - אלא אם כן עובדים במרץ אז הם יכולים לסיים אותו בשעה וחצי שעתיים

=== ייייההההה, זה יפה. אני רוצה

להבין, חוטי הטלפון, אלא שבתוך הקיר? מה לבקש בדיוק בחנות? אני צריכה לראות את עובי החוט כדי לדעת איזה הרוז יתאים להשחלה. ממש התלהבתי.

wildspirit

New member
חוטי הטלפון הם אכן אלה שבקיר

הם מגיעים כחוט לבן עבה אשר בתוכו יש 6-8 חוטים דקים. את חותכת את הלבן שעוטף אותם עם סכין יפני ושולפת החוצה את החוטים. גוזרת אותם לפי האורך הרצוי כלומר: הגזע בערך בגובה 10-12 ואת צריכה גם ענפים כך שתוסיפי עוד איזה 5-7 ס"מ וכמובן מתוך החוטים האלה צריך חוט ללפף את הגזע. את מבקשת מהחנות פשוט חוט טלפון. עובי החוטים מאוד דקים בגלל זה המלצתי על חרוזי ונציה... גם הקטנים נכנסים בם ככה שאין בעיה אבל אני ממליצה לקנות חרוזי ונציה בינוניים כדי שזה לא יגרום לילדים תסכול - כי לא קל להשחיל את הונציה הקטנטנים לכן תקני בינוניים ומעלה בהצלחה

למעלה